Kvällsmöte!

Debatten går rätt het i våra byar i kommunen. Tjänstemännen i kommunen har lagt ett förslag som innebär att alla byskolor i kommunen skall läggas ner fån höstterminen 2010. Förslaget, eller beslutsunderlaget som framlagts är kort, och ganska luddigt. Det finns inge riktiga lösningar i underlaget. Som bybo men även som mamma till barn på skolan tycker jag att det är mycket dåligt. För att kunna genomföra dessa ändringar som kommunen vill så borde deras första prioritet vara att se till att vi som bor i byarna är delaktiga i det underlag som skall ligga till grund för ett kommande beslut.

Skolan är en av de saker vi i byarna lever vårt liv runt. Barnen är den centrala punkten i våra liv och det är dom vi bygger upp vårt liv efter. Om det är något vi inte vill pruta på så är det vara barns välmående. Jag har i dagsläget lite svårt att se hur deras välmående skall kunna tillgodoses när de skall åka buss fram och tillbaka från 6-års ålder. Hur de skall kunna gagna barnen att gå i skolan i Ockelbo med kompisar när faktum kvarstår att vi bor i byarna och en kompis i Ockelbo bara kan träffas under skoltid. Visst kan vi föräldrar skjutsa våra barn fram och tillbaka mellan kompisar i byn och centralorten, men då skall man ju åka varje dag, när ska de hinna läsa läxor, träffa familjen? När skall vi som föräldrar hinna stötta våra barn när vi kanske sitter i bilen halva tiden då vi träffas?

Det finns hur många argument  som helst för att det här är en dålig ide så jag undrar var man skall börja. Vad kommer att hända med tryggheten, närheten, den sociala biten där man som förälder kan vara delaktig i skolans aktiviteter.
Vad kommer att hända med vår otroligt vackra skola och dess omgivning, skall den stå här och förfalla och fortfarande kosta kommunen 70% av vad den kostar idag. Skall vi stå och se på när gräset växer över staketet, målarfärgen flagnar på väggarna och gården förblir oskottad på vintern. Nä vi tänker inte ge oss utan kamp, och nu är det upp till kommunen att visa att de bryr sig i vad vi tycker. Tänk över det här och glöm inte bort oss som bor i byarna. För den dagen ni förstår att ni ignorerat våra tankar och känslor kommer vi att vara borta från kommunen och inte vilja återvända.

Om vi måste fytta våra barn så finns det en risk att vi söker oss till andra kommuner och överger Ockelbo som ni nu verkar överge oss. Vad händer då med den här underbara kommunen??

Ockelbo - smultronstället i Gästrikland?? nja känns inte riktigt så idag!

//S

Nr 2.

Hur kommer det sig att man ibland måste be andra människor att göra sina jobb. Hur kan man glömma det viktigaste vi har i den här världen. Jag pratar rätt mycket skit, pratar ofta om andra det finns faktiskt en del som jag avskyr och inte kan titta på utan att sucka. Men när nöden kräver att jag som mamma, kvinna och framför allt vuxen gör något när andra mår dåligt får jag inte bara stilla se på och skita i det, för det rör inte mig! I grund och botten så rör det mig rätt mycket!

Det är nog många som inte har en aning om vad jag pratar om men jag vet att det finns en som vet vad jag menar. När det gäller barn så måste man regera och göre det man kan även om det inte är mycket. Kanske kan det vara en liten knuff i ryggen för att något skall bli bättre.

En del människor är rädd för att lägga sig i, men ibland måste man, när nån far illa så är det ens skyldighet att ingripa. Att åtminstonte göra det man kan. Ibland är det inte så mycket men det kan vara den där knuffen. Jag hoppas att jag knuffat nån idag så att det går åt rätt håll, för jag vill att det skall bli bättre. Jag kommer aldrig att tycka bättre om de som lider idag men jag vill för den skull inte att det skall gå dåligt för den. Jag vill att den skall få det bättre, kunna må bra och förstå att det inte är dennes fel allt som har hänt. Det är ändå bara ett barn!

Glöm aldrig det du som läser! Barn är för viktiga för att ignorera!

En kort sak till bara, tack alla för kommentarerna som jag fått på det jag skriver. det värmer mitt hjärta att ibland göre något bra! Puss.

//S

En stund sedan.

Ja det var ett tag sedan jag skrev nu, har nog ingen aning om varför men jag tror att det beror på att jag inte har orkat bara. Idag tänkte jag vara amitiös och skriva två inlägg, varför, jo för jag tycker inte att det passar att skriva dom i ett och samma helt enkelt.

I lördags var vi på utställning med Esther, det gick jätte bra. Hon fick en 1:a och gick vidare i sin grupp, efter det blev hon 2:a och fick ett cert. Jag blev så himla mallig. För er som inte vet kan jag bara säga att det är kanonbra. Jag vill kunna ta en valpkull på Esther och då behöver jag ett championat i utställning och lite bra jaktprov.

Söndagen tillbringade jag med att göra ingenting, var fram på loppis en sväng och pratade lite skit. Ganska skönt att prata skit en stund och glömma allt annat. Var till Sussie och Marianne en liten,lång vända också för ytterligare skitprat.

Igår var det måndag och jag var in till jobbet. Bestämmde mig för att åka in och maila hem lite papper så jag kan jobba hemmifrån. Oj så det där lät, jag som jobbar på vårdavdelning som sjuksköterska hur skulle jag kunna jobba hemmifrån?? haha jo jag tar hand om blivande sjuksköterskor som skall komma till kirurgkliniken, gör scheman, välkommstbrev, bedömmer och mycket annat smått och gott. Det är faktiskt riktigt kul. Inspirerande och det ger mig mycket tillbaka.


Alla människor borde få höra att de gör nått bra, att de man gör passar och att det ger andra människor en positiv känsla och ett engagemang. Jag tror att jag gör det med studenterna på mitt jobb. Jag hoppas iallafall att jag gör det.


Nu skall jag vänta på att doktorn ringer mig få se om han kan ordna ett sjukintyg åt mig. det är nog inte bra att jag jobbar när jag mår så här!


//S


Pytonvecka!

Ja vad annat kan man säga. Måndag morgon på väg hem från jobbet, en räv på helt fel plats vid helt fel tidpunkt! Halvtrasig bil!
Sov en stund sen upp och dona lite i det som kallas hem. Tisdag var det dags för möte om vår skola. Kommunen har bestämt att vår skola skall läggas ner! Fy på dom! Tror ändå att det vart ett bra möte med mycket synpunkter. Er som inte kom ger jag bara en spark i arselet!
Tänkte lite mer på det där med skolan igår. När mitt barn är 6 år och har tagit bussen till ockelbo och gått på 6-års mellan 8 och 11 för att sedan vänta på bussen mellan 11 och 13, vad gör han/hon då? Kan jag med gott samvete sitta på mitt jobb i Gävle då och veta att mitt barn har det bra och är tryggt.....nja vissa galaxstora tvivel finns ju. Så det känns som om det inte får hända!

Tisdag kväll efter mötet hade jag feber när jag kom hem. Suck. Frossade på natten vilket ledde till ett besök ghos dr på onsdagen, lunginflammation. trodde i min vildaste fantasi inte att jag skulle få det men så var det. Soffläge två dagar. Igår var jag bjuden på ljusparty men dit kunda man ju inte gå och sitta där och snora och hosta - lite pinit eller....

Så idag vaknade jag till en helt ny värld. Hostar mindre, kan andas när jag vaknar och har ingen feber. Kors i taket och ramla ikull. Då är det bara å ta tag i allt som blivit liggande när jag haft soffläge. Ska till viken och handla idag, kanske slinker jag in på trivsamt en kortis. Vi får se. Ha en underbar dag, kväll helg så hörs vi snart!

//S

Sista natten avklarad.

Nu är jag ledig, har nog nästan sovit ikapp lite av det jag missat i helgen. Helgen har varit rätt jobbig, mycket ringningar på jobbet, dåliga patienter - unga och tunga diagnoser- baksidan med mitt jobb. Människor som jag anser vara unga som är så svårt sjuka, anhöriga som är ledsna och oroliga, bara går där i hemmet och väntar på att vi skall ringa. Vi sjuksköterskor som ser när det vänder. När ett hjärta och en själ ger upp och inte orkar mer. Vi som står där och håller en hand, omfamnar en vilt främmande människa som har det så jobbigt som vi vet behöver den där kramen som jag ger.

I det ögonblicket är jag helt ensam i mitt jobb, jag skulle kunna gråta floder för jag vet åt vilket håll det går, jag har ringt anhöriga till dig vars hand jag håller och bara väntar på att dom skall hinna till dig innan det är försent. I det ögonblicket har jag 10 patienter till som vill ha min uppmärksamhet men hur skall jag kunna välja bort dig som ligger där och vet vad som kommer att hända. Det går inte, dom andra får vänta, det kan inte vara så akut med dom som det är med dig.

Tillsist kommer så dina anhöriga och en tung sten faller från mitt hjärta, dom hann hit. Dom kom för att hålla din hand, visa att dom är där för dig. Och jag kan gå ut från rummet. Lämna er med all er kärlek som skall hjälpa dig att somna lungt. jag hinner med några till patienter mellan så ringer klockan hos er och jag går sakta in, vet varför det ringer. Tar ett djupt andetag och går sedan in, stilla och sakta. Och där ligger du, vacker lugn och bara ser fridfull ut. de dina sitter runt sängen och har inte släppt din hand än.

Fönstret glider sakta upp och det går en sval bris genom rummet. Den vackra kvinna som du delat ditt liv med släpper din hand och vänder sig mot mig. "Han hade det bra hos er" säger hon och kramar om mig och gråter, hon gråter så benen inte bär henne men hon orkar stå. barnen kommer för att hjälpa henne men jag säger att det går bra.

Medan dina älskade tar lite fika gör vi dig fin jag och min kollega, kammar ditt hår, klär dig i rena kläder och städar lite på ditt rum. Du får en varm filt, ett levande ljus, sidenrosor på ditt sängbord. Stolar runt din kropp som ligger där så stilla i sängen, sen möter jag din fru och säger att hon kan gå in till dig. Hon sitter hos dig länge, pratar och gråter. Barnen gråter. När alla farväl är sagda kommer du ut till mig och säger tack och berättar att ni skall gå. Du uttrycker hela tiden att du är så nöjd med den vård han fått och det värmer mitt hjärta. Jag ser er sakta lämna avdelningen men du vänder dig om en sista gång och säger med stark och klar röst "det du gjorde med fönstret var viktigt, glöm aldrig att öppna fönstret, nu kan han följa mig vart jag än går". Sen är hon borta.

Det är då jag gråter.........

//S
 

Lördag eftermiddag.

Första natten av tre är avklarad. Kan ju inte påstå att det varit en bra natt. Patienter som inte sover och doktorer som inte har något innanför pannbenet. Ibland kan man undra varför en doktor inte kan ha lite empati och medkänsla när dom pratar med patienten. Oftast tycker jag att våra läkare faktiskt är duktiga men inatt har han kunnat få en liten käftsmäll.
Hans klantighet kostar ett liv så mycket oro och ångest att jag inte kunnat göra något för att lindra det. Sånna gånger skär det i mitt hjärta.
Det är tur att vi har så bra personalgrupp att man kan spy galla till varandra för att kunna gå vidare. Tack Maria!

Lillebror kom på besök idag. Han och Ella skjutsade en bekant till Järbo och kom förbi vid mig en sväng - alltid lika kul.
barnen och Daniel är på Rallycross i Bollnäs. Det är så kul att han gör saker med barnen, ofta har han inte tid men han behöver det. Barnen börjar skolan på tisdag, dom suckar och stönar över att sommarlovet är slut men jag tror att dom tycker det skall bli kul att träffa alla kompisar igen.

Emili och Adam har varit tillsammans i 5 månader idag så han skall komma hit och sova kvar till imorgon då gänget skaqll åka på folkrace i Årsunda, Emili vill köpa en bil så hon kan börja köra. Ja och vad tycker man som mamma om det då? Jo man säger javisst med ett leende på läpparna och är superorolig på insidan. För visst blir jag lite orolig, men samtidigt tycker pappan i familjen att det jättekul. Vi får väl se hur det blir, det kommer nog att ordna sig perfekt.

//S

Ännu en ledig dag.

Emili skulle med tåget kl halv 10 från Ockelbo imorse. Det innebar att jag klev upp kl 08.00, enda morgonen jag faktiskt sov när klockan ringde, så himla typiskt. Hon och Fanny har varit till Gävletravet idag och tittat på hästhoppning efter det vart det lite klädprovning på stan.

Själv gjorde jag ett besök på Lennys färg och hämtade lite tapetprover så nu har jag bestämt mig å jag tror att det blir jättebra. Johan och Johanna var hit och tittade hur vi skulle göra så nu måste vi måla lite innan vi tapetserar men det kommer att bli så himla bra. Tack Johan för stödet!

Vi har städat inför helgen också, skönt att ha det gjort när jag skall jobba natt hela helgen. Tvätten är slut i tvättstugan så nu är det bara lite småsaker att fixa imorgon. Jag har min andra son här idag så nu skall vi se en film innan det blir dags att sova.

Jag har varit till Annika idag också. Hon har tyckt till om tapeten sen har vi pratat en massa skit också.
Det är så skönt att ha så underbara vänner, man kan alltid träffas och prata lite skit och skvaller. Anna och Johanna har varit hit till mig med. Marina, det var ett tag sedan nu! Ibland går det jättelång tid emellan våra träffar men vi är endå bästa vänner. Vi kan alltid komma till varandra när vi behöver prata om nått eller om vi behöver skratta lite och det är så skönt. Man behöver aldrig tveka på vänskapen för den finns alltid där. Tack för det mina underbara vänner!

//S

Reklam.

Är vaken igen för jag kan inte sova som vanligt. Sitter i soffan på övervåningen och ser på tv och surfar lite på nätet.
I reklampausen kommer ett inslag som berör mig så otroligt mycket. Reklamen är bra gjord, rätt lätt, en väldigt söt flicka och ett så fruktansvärt jobbigt budskap. Kan inte förstå varför det berör så hårt.

Ofta tycker jag bara att reklam är jobbigt men upphovsmännen till de här reklamsnuttarna, för det finns flera som berör lika mycket som den här, har lyckats så otroligt bra. det är aldeles för mycket av den här varan i vår vardag idag. Det är så lätt gjort att någon klär sig fel, har fel föäldrar, har tandställning eller kanske bara blir utsatt.

Jag länkar in reklamsnutten så vet du vilken jag menar, kanske berör den inte dig men jag hoppas att den gör det för det tyder på att du har ett hjärta som kan skilja på rätt och fel. Tack för att du tog dig tiden!

//S
       

Höstvackert.

                   

                   

En ledig dag!

Så har då dagen gått. Har varit till Marianne och pratat nedläggning av Jädraås skola idag. Vi skall försöka ha ett möte nästa vecka så vi får prata ihop oss om vad som är största målen inför mötet med UKN och politikerna om två veckor.

Jag har varit hem till Anna en snabbis också och jag råkade komma precis när lilla Liam gjorde entre i hemmet. Men sån sötnos. Och två stolta föräldrar. Ville inte vara så närgången på den lille eftersom jag hostar så hemskt men ni kan vara lugna, det kommer det med.

Nu på kvällen har jag gjort om Emilis blogg lite grann, hon ville ha den lite rosa så då ordnade jag det. Hon skall åka in till Gävle imorgon på Gävle horse show. Hon tar tåget in och åker sedan buss till travet. Tänk vad hon växer och börjar fara runt. Lite kul att hon vill göra saker med sina kompisar.
Jag är ledig imorgon med så vi får väl se vad dagen har att erbjuda.

Tänk vad en del människor är trångsynta, att strunta i familj och vänner över en baggis kan i längden staffa sig ganska hårt. Att det skall vara så svårt att vara lite ödmjuk och tänka på sig själv och andra som individer inte material som man kan kasta bort. Tänk lite längre in i framtiden och er själva om 10 år, hur vill ni ha det då??


//S


Jaha ja.....

Jobbat idag och haft en bra dag. Anna och Maggan har suttit med helger och nätter inför nästa schemaperiod. Fick rätt bra början på schemat.
Brellan har varit på jobbet idag, börjar bli tungt åt henne nu, magen är riktigt stor och har sjunkit bra mycket. Vi började fundera på det här med nya gravida på jobbet eftersom 111A brukar ha 2 eller 3 gravida. Är lite kul att jag vet nått som andra kanske inte vet som jag har vetat ett tag ;)

Jag har precis klivit ur badet, ett hett bad med levande ljus och en bra bok i lurarna. Var länge sedan jag badade sist så det var inte så tokigt det heller. Imorgon är jag ledig, förresten så är jag ledig till fredag natt nu sen har jag natthelgen med Hansson.

Nu är det dags för familjen att se på Wallander innan det blir gonatt.

//S

Första dagen!

Så var då första passet efter semestern avklarat. Haft en bra kväll, jobbat med Camilla. Gillar att jobba med dig gullet. Allt blir gjort utan tjat, noggrannt och utan bekymmer. Dessutom är du lite som jag, smått halvtokig, haha.
Det blir rätt kul att komma tillbaka när man trivs så bra på jobbet. Kul att träffa lite arbetskompisar igen. Det tar ca 5 minuter att komma in i gamla rutiner igen. Tänk att det kan sitta så bra allt det som man lärt sig. Ja det är konstigt.

 Nu skall jag se på slutet av Beck sen sova. Ska jobba förmiddag imorgon. Sköt om er ni som läser så hörs vi snart igen.

//S

Slut på semestern!

Ja då har 3 veckor gått och min semseter är slut. Det är nog länge sedan jag hade en så här jobbig semester. Vad jag än skall göra så blir det bara fel, allt skiter sig hela tiden. Varför kan inte livet bara vara lite enkelt? Och varför skall allt skit hända mig? Jag skulle så gärna vilja att allt var som före den 8 december 2008. Den som hände då har förrändrat mitt liv så mycket att allt håller på att rasa samman och för första gången i mitt liv vet jag inte vad jag skall göra. Hur jag än gör så kommer det bara att bli fel. Ofta hör man att man skall välja mellan "pest eller kolera", men vilket är det minst plågsamma att välja?? Händer inget snart så kommer jag att bli tokig, varför kan ingen backa upp mig lite?? Jag orkar inte det här mer.

Annars då, nu när jag fått gnälla av mig lite. verkar som om det är en rejäl babyboom på gång den här veckan. Cissi har fått en Charlie, Carro har fått en Thelma och Emmy får en....ja på det får vi vänta och se.
Emili har fått sin nya telefon idag, så nu sitter hon och lägger in allt gamalt på den nya.
Linus har Krille här och han skall sova över. Han har bott hos oss sen onsdagkväll nu, det är riktigt mysigt men en lite knallhatt till i huset. han får stanna så länge han vill och det hoppas jag att han vet!

Den här helgen har vi vart i stugan torsdag till söndag och vart alldeles ensam min familj och jag. det har vi inte varit en enda gång under hela året fast vi varit där så mycket i år. Det har varit jätteskönt. Allt är klart nu utom inkopplingen av avloppet och det skulle Bertil ordna så vi får väl se när det blir av, om det blir av.

Nu är det dags att se på tv sen sova, imorgon kväll är det dags för kirurgkliniken.

//S

Ensamhet!

Ibland känns det som om alla vänner som säger sig vara mina bästa inte vet riktigt vad en bästa kompis är. En bästa kompis är inte alltid den man tror, det kan vara någon man inte trott var en vän.
Är man verkligen en bästa vän om mat tar varandra för givet?? Nä det tycker nog inte jag. En bästa vän skickar ett mess ibland för att kolla läget, ringer en kort signal och säger "hej jag täker på dig" bara för att visa att man finns där. En del är väldigt ombytlig i sina "bästa vänner" och har olika varje månad, är det en bästa vän??

Jag lär mig för varje dag vem jag verkligen vill kalla vän och till och med älskade vän. Det som är ett bekymmer är att den gruppen människor minskar för varje dag. Men det är nog så livet är.
Sov gott och var rädd om dom som du vill bli kallad vän av!

//S

Mitt fynd!


Mitt bästa inköp under dagarna i glasriket!

Barn i Småland2 bilder på Emili, första hästkontakten på lägret.
2 Bilder på Linus som väntar på pappan innan det blir ett dopp i
poolområdet på Ölands djurpark.

Augusti har kommit.

Så har då sista semesterveckan kommit. Solen har skinit idag så jag har myst i solen en stund. Jag har hunnit tvätta all tvätt också så nu är det vikningen kvar. Daniel har varit till sjukgymnasten idag med sin rygg så nu kanske det skall bli lite ordning på den iallafall.
När han kom hem började han riva golvet på altan så nu har jag stampat jordgolv som altangolv men det kommer att bli så bra när det är klart. Tänkte att jag skulle försöak hinna med att putsa lite fönster den här veckan så jag har det gjort när jag börjar jobba.

Annars händer det inte så mycket i mitt liv just nu, jo kanske, men inget att berätta här.
Det måste nog bli lite ordning på saker och ting i den här släkten innan alla går under. Att respekt skulle yttra sig i rädsla har jag aldrig trott. Visst skall man ha respekt för andra människor och speciellt för de som tillhör släkten men nu verkar det ha blivit utomordentligt löjligt. Om en del kunde växa upp och ta sig i kragen och inte tycka så förbannat synd om sig själv.

Nu är det dags för lite djupa och intelligenta funderingar. Vi får väl se om jag klarar det själv eller om jag behöver hjälp.

//S

En stund i hemmet.

Så var jag då hemma igen, familjen och jag bestämmde att vi skulle vara hemma någrea dagar så vi kan vara lite för oss själva. Bertil hade taänkt vara med oss i stugan den här veckan och det funkar inte för mig nu.
Sen kan det ju vara så att hemmet behöver ett litet ansikttslyft, det blir rätt risigt när man bara stannar till, snabbtvättar och packar om.

Nu är det dags att slöa framför tv:n, sitta i min egna soffa, halvsova till en skaplig film och dricka en stor kopp te.
Jag skriver väl lite mer imorgon så vi hör då!

//S

RSS 2.0