Sista dagen...

Idag är det sista dagen i småland, vi skall städa ur stugan ikväll och hämta Emili imorgon em. Efter det är det dags att åka hemmåt för ett snabbt byte i resväskorna och vidare yill stugan på lördag. Jag hoppas att Bertil inte skall vara där nästa vecka så vi kan få vara där några dagar och sova, fiska, gå långa promenader och bara må bra. Vi skulle nog behöva det, vi har en hel del att prata om jag och Daniel, sånt som inte kan vänta. Sånt som behöver tid för att diskutera.

Idag har vi varit en sväng till Växjö, gjorde inget speciellt mer än fika och gick i lite affärer. Handla just inget lite smågrejor bara. Nu är det dags att göra lite middag.

//S

Göra barn...

Imorse när jag satt och åt frukost var Martin Timell på tv och pratade om renoveringar av hus. Jag satt och lyssnade en stund och dom pratade om postrenoverings depression, vad är det tänkte jag. Men jag förstod att jag inte behövde fundera på det så mycket eftersom Timell likaställde det med att "göra barn stående i en kanot" och det ansåg han vara en smula onödigt. Därför valde jag att ignorera denna depression, men det var ett rätt bra uttryck.

Idag har vi vart på Ölands djur och nöjespark. Linus har badat, åkt karusell och ätit godis hela dagen. Idag har det varit en hel dag för ett barn, inga glasbruk eller annat tråkigt som han anser att mitt shoppande har varit. Men han måste få sitt han med. Daniel har badat med Linus och jag har suttit i solen och lyssnat på bok i min i-pod. Jag tycker ändå att det varit en skön dag. Just nu mår jag rätt bra av att inte göra nått annat än att ta det lungt och lyssna på bok.

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi skall hitta på men jag skall ialla fall ha sovmorgon. Den här veckan har jag somnat tre på nätterna och vaknat ca 8 varje morgon så det känns som om jag ligger lite back på mitt sovkonto.
Nu blir det naturgodis och loka framför tv:n innan det är dags att försöka sova. Puss på er allihopa!

//S

Pride

Får mig en stark påminnelse om att prideveckan dragit igång i Stockholm när jag tittar på Allsång på skansen. Skulle kunna tänka mig att fara ner till Stockholm när det är pridefestivalen. Tycker att det är kul att delta när jag vet att det handlar om att stå för vem man är. Att kunna visa sin kärlek till någon är alltid så gulligt tills det handlar om kvinnor och män av samma kön. men det är väl verkligen att kunna visa sin kärlek och att stå för det man tycker och värderar!

Idag då, jotack det har varit en bra dag. Lite shopping och en hel del titta. Tänk så mycket fint det finns. En del människor handlar hur mycket som helst, konstiga glasprylar för flera tiotusentals kronor som inte är värt mer än att ramla i golvet.

Nä vilken underbar man som pratar på Allsången nu, han vet också vad det betyder med sann kärlek på samma villkor.
Han jobbar på glada hudik teatern, jag har ingen aning om vad han heter men han är gudomlig! Dags att lyssna på människor med ett funktionshinder som fått helt rätt förutsättningar för att kunna utvecklas till otroliga individer. Tänk om alla kunde få dom förutsättningarna, inte skymfas undan av föräldrar som inte kan hantera deras hinder i livet!

Tack och hej!

//S

Per Johansson hette han!

Kärleken till.....


Högaskog.

Så var då Emili på lägret, massor av hästar finns det där. Otroligt fina. Verkar vara ett bra läger med bra lärare. Hoppas nu bara att hon kommer att vara nöjd när den här veckan är över. Efter avlämnade av Emili drog vi iväg till lite glasbruk. Sea glasbruk och två till. Lite handla blev det, så nu börjar det ordna till sig.

Vi har Orrefors och Boda kvar som jag gärna vill åka till. Vi planerar även en tripp till Öland till bla Ölands djurpark och vattenland men Linus. Har borde ju få göra något kul han med nör Em är på läger. Vi får se om det blir Öland imorgon eller övermorgon, det beror mycket på vädret.

Nu är det dags att titta på Beck en stund sen blir det sova. Det är jobbigt att vara i shoppingtagen, och eftersom jag har vissa problem med sömnen så är det till att sova när kroppen säger att det är dags. Det kanske är dags att göra något åt sömnen eller skall jag leva med det ett tag till kanske? Ja vi får väl se. Kisses and hugs!

//S

Kosta Boda.

Då har första dagen gått. Emili ville till en älgpark som fanns strax utanför kosta så vi började dagen där. Faktiskt en bra park med många syner på älg. Massor av tokiga utlänningar som helt galna tittade på älg. Lägger till en älgbild nedan för er som inte vet hur de ser ut:))

Efter det bar det av till Kosta för titt på outlet med kläder, skor och massor av annat. Och naturligtvis glas och porslin. Tänk vilken skillnad det är på pris på 1:a och 2:a sortiment. Har inte handlat något idag men ni kan vara lugn det kommer det med. Vi handlade lite kläder till barnen och Danne handlade lite träningsoverall.

Nu har vi precis ätit, grillad karre, kokt potatis och tzatsiki, det var riktigt gott. Danne har druckit öl och jag loka. Det är nu dags att planera morgondagen, vi skall lämna Emili på ridlägret kl 12 så får vi se vad vi andra hittar på. Lägger en bild på stugan och på miljön runt så ni ser lite hur vi bor. Puss och ha det till nästa gång!

//S

                     

Kristinadagen!

Igår var det Kristinadagen, grattade dom jag känner som heter Kristina och blev garttad själv av några. Annars var det en bra dag igår, var till skansen och grönan med barn och familjen Stridh/Koppars. Riktigt roligt var det, synd bara att det var så långa köer på grönan men så är det.

Idag var det dags att åka mot Granhult och Kosta. Det är dags för ridlägret för Emili och glasriket för oss övriga. Resan var lång tog ca 8 timmar så vi är rätt trötta och möra nu. Har precis grillat fläskfile och pommes till middag. Det var inte helt fel. 

Orkar inte skriva mer nu så det blir längra en annan dag. Nu är det jordgubbar och tv sen sova tidigt!

//S

En trevlig dag!

Vart en riktigt trevlig dag idag. Har varit i kupolen och shoppat, Annika, Johanna och Kristoffer kom så vi träffades där.
Handlade en del till stugan och till barnen. Annika handlade som besatt idag, haha, men mycket nyttigt! Hon handlade en vagn så jag och Johanna hann titta igenom åters sortiment av vagnar;) mycket fint finns det!

När vi kom tillbaka till stugan var det fullt hus här, å det var så kul! Bosse och Kristina, Jimmy och Malin tittade förbi på deras genomresa genom Borlänge. Det r så det skall vara på semestern, spontana besök av trevliga vänner - Tack för det! När Annika och Johanna åkte hem stannade mitt bonusbarn kvar - Kristoffer - Så barnen har badat hela dagen och fiskat emellanåt. Vi har ätit spagetti och köttfärssås, fikat och vräkt i oss chips, ja vi har haft en riktig heldag.

Nu sitter pojkarna runt köksbordet och assisterar Danne när han sätter fäste på Krilles skateboard. Den är ceris/rosa och jättesnygg. Emili har precis pratat med Adam i telefonen, hon saknar honom. Det är så gulligt! Själv skall jag ta en loka och sätta mig vid tv:n, imorgon bär det av hem för ompackning och en blixtvisit på skansen och grönan innan vi skall åka till småland en vecka.

Vi hörs av snart igen!

//S

Kan inte sova.....

Så är det nu, jag kan inte sova på morgonen och inte på kvällen. Tänker på så himla mycket att det blir omöjligt. Kan ju bero på annat också, vad vet jag?

Jag tänker mycket, på allt, tolkar in saker och ting i ord som skrivs och sägs så ibland blir jag alldeles huvill. Det är så mycket som gör mig arg, ledsen och bara besviken men som jag kan ha missuppfattat. Därför säger jag inget utan bara ler och ser glad ut.
Sen finns det ju annat som får mig att må så himla bra, och det är dom sakerna som gör att det andra inte är så viktigt att kommentera ens.

Idag har hallen i stugan blivit målad, ljusgrå. Blev riktigt bra, så nu skall jag bara köpa en skänk och göra lite klädhängare så är det snart klart där med. Vi väntar på att svärfar skall ordna det här med avloppet sen så jag kan göra klart badrummet sen är allt klart. Jag tror att hon skulle ha gillat det, Birgitta, Jag gör så gott jag kan av det som vi pratat om innan hon dog. Jag vet nog rätt bra vad hon gillade.

Gonatt alla hjärtan, sov gott!

//S

Semester på riktigt!

Novellen tog slut, tack Ylwa för kommentaren!
Ja nu har han åkt hem, jag tröttnade och åkte in till Borlänge idag med min familj och han blev ensam kvar hemma, vi köpte lite färg, lampskärm och bara gicck och tittade. Efter det en lunch på Burger king och sedan tillbara till stugan. När vi kom tillbaka hade han skivit en lapp "Tack för mig" och åkt hem.

Lite jobbigt är det, jag vill ju att han skall känna sig delaktig och välkommen till mig när han har det jobbigt för det har han. Men vi måste få vara en egen familj också, vi behöver det.
Humöret är bättre nu, barnen känner sig mer ledig och Danne kan göra lite på stugan och tycker att det är skönt att poa lite.
Nu skall jag försöka måla hallen imorgon så att det blir klart. Det är roligt att se att det äntligen börjar bli lite klart. Ikväll blir det inget speciellt, kanske ett dopp i tunnan och ett glas vin.....ok några glas vin. Tack för att jag får klaga lite här så mitt dåliga humör inte går ut över familjen.

//S

Första helgen på semestern.

Ja den börjar ju som det alltid brukar bli....
Vi är i stugan, skall vara här tills på torsdag. Jag och barnen kom på fredag ca 14, Danne kom senare och kom inte förrän kl 16. Kl 18.15 ringde min svärfar och berättade att han skulle komma till stugan om ca 1 timme. Min familj fick en timmes semester innan han kom. Han hade ingen mat med sig och bara dök in och satte sig vid tv;n, böt kanal när barnen tittade och frågade när det skulle bli mat.

På lördagen var vi på dragracing i Romme, jag gjorde frukost och han sov medan Danne gick med hundarna.
Efteråt på kvällen hade Hanj bjudit in sina två bröder på boende över natten och middag som jag skulle göra.
Söndag morgon gjorde jag frukost kl 0700 innan det bar av för sista dagens tävlingar. Efter hemkomst gjorde jag och Danne lunch medan han sov middag. Nu sitter han och ser på golf och jag är bara irriterad över att han inte åker hem så min familj kan få vara lite ledig.

Förlåt ett tråkigt inlägg men jag behövde få skriva av mig så jag inte får ett utbrott!!

Puss och tack!

//S

Drag Racing i Borlänge!

   

   

Blixtar och dunder.....

Ja det var ett himla oväder jag vaknade av i morse. Blixt och dunder men konstigt nog inget regn. Låg vaken en stund och lyssnade. Sen kom regnet, i bondespelet skulle det ha hetat "slagregn, all din gröda förstörs". Det var som om hela himlen öppnade sig. Skönt att ligga i sängen och titta på sånna gånger och inte vara ute med hundarna.

Efter det åskvädret gick det inte att sova mera. Så det var bara att kliva upp och börja städa lite. Dammsuga, torka golven, tvätta det sista i tvättstugan och stryka det som tillkommit i strykhögen. Ska jobba sista passet idag innan semestern och vi skall till stugan så jag vill gärna ha allt gjort före det. Tänkte att jag och barnen skulle åka imorgon bitti så kommer Daniel efter när han slutat jobba.

Eftersom jag åker till stugan vet jag inte om det blir så mycket bloggat under kommande veckor men jag skriver väl och berättar när jag kommer hem så ni vet vad jag haft för mig.

By the way...var på nya Harry Potter igår kväll. Den var klart bra och sevärd. Du som läst böckerna kommer att sakna en del men det är bra gjord. barnen har blivit vuxna och därmed ökar givetvis problemen. Jag är ju ett litet freak av Potter men du kan se den även om du inte är lika fanatisk som jag:) Alltså "Harry Potter och halvblodsprinsen" får 5 tuvor av 5 möjliga!

//S

Hundutställning.

Jag och Emili har varit på hundutställning med Esther. det gick bra, hon fick en 1:a och ett HP så jag är nöjd. Hon är duktig våran lilla bäbis. det finns så mycket olika hundar både fina och inte så fina. Men det roligaste med att vara iväg är att titta hur folk beter sig och klär sig. Att inte folk har lite självinsikt. Jag kan se hej och hå ut jag med men jag försöker när jag skall ut bland folk. Jaja inte alla är lika perfekt som mig:))

Ibland blir jag så himla besviken, att en del kan göra en så ledsen utan att själv förstå det. Egentligen skall jag inte bry mig men hur skall jag kunna låta bli att bry mig när det berör mig och det jag gör?
Jag tror inte att jag skall ta upp frågan igen och se vad som händer. Jag kan ju alltid backa ur och skita i det!

Imorgon skall jag jobba förmiddag, hua vad det blir jobbigt att kliva upp 04:40. Men det är ju alltid så att det fungerar när jag väl kommer dit så det gör nog det imorgon också. Efter imorgon har jag bara torsdag kväll kvar sen har jag semester. Ska bli skönt, vi åker till stugan, knäpper av dannes mobil och är ledig, helt underbart!

Nu är det tv en stund sedan sova. Puss alla hjärtan!

//S

Emili och jag!

Ledig dag idag, både jag och Danne. Hade sovmorgon imorse vaknade 08:15 men somnade faktiskt om och vaknade kl 09:00. Anna kom hit och fikade en sväng innan jag och Emili drog iväg på shoppingrunda ti viken och Ikea. Har beställt sänglampor till stugan, handlat lite på bokia och tittat på lite saker i förberedande för lite olika saker.

Efter det blev det en runda på Ikea och dagens härmis, har köpt sängbord till stugan lika som Johanna har. har handlat en massa annat också men det skriver jag inte här. Emili och jag tog en liten fika också,bilder nedan, lite mor/dotter prat är ju alltid trevligt.

Ikväll har vi ätit tacos vid tv:n riktigt gott var det. Nu är det slöartid i soffan och dags att vila upp sig inför morgondagens arbetspass. Jag skall jobba ett kvällspass och det känns som om det var länge sedan jag gjorde det.

//S

 

Inredningsinspiration.

                 

                                        

                   

Innedag.

Ja idag har jag inte varit ute många minuter inte. Regnet öser ner och det blåser nå otroligt. Det bästa är ju att man hinner en hel del inne som annars alltid blir kvar. Jag har satt in papper i pärmar, strykt dukar och sängkläder och plocket ihop en del. Tänkte att jag skulle få dammsuget ikväll så det blir helgstädat idag.

Igår var Anjo och Magnus hit med pojkarna. Kul med främmande som man inte träffar så ofta. Tänk att gossarna är så himla söta. Casper lite blyg och försiktig och Jonathan precis som Linus, mer högt än lågt. Dom hade blivit kvar till 22 tiden igår men jag var ju tvungen att åka och jobba vid 20 tiden.


Nu har jag tre arbetspass kvar innan jag får semester, ska bli riktigt skönt faktiskt. Vi skall vara i stugan sen ska vi en vecka till småland.


Vill bara säga några väl valda till dig med ,du vackra kvinna. Det var som jag trodde och det gör mig så himla glad! Fast du missade fikat, och vart jättesen hem så är du fortfarande den jag helst av allt plockar reda efter för du har alltid en ordning i ditt kaos! Sköt om dig så ses vi väl snart igen för lite skratt och suckar över ett otroligt organiserat kaos!

//S
                             


Tänk.....

Tänk vad mycket det är som påverkar en i livet väder, vad andra säger, vad ögat uppfattar och sinnerna väljer att ta till sig. Ibland finns det människoöden som påverkar en så att hela ens existens förrändras. Förrändringarna kan vara både positiva och negativa.

Det är nog ganska viktigt att man tänker på hur man vill att människor skall uppfatta mig som individ för det finns saker som andra uppfattar som man inte kan ändra på, så därför tror jag att det är viktigare att tänka på det jag faktiskt kan ändra på.
Tänk på att inte såra de som vill ditt bästa, även om det inte känns som om det är rätt för dig just nu. Tjat från andra är oftast ett tecken på omtanke och att någon är rädd om dig. Nonchalera inte det utan tänk dig för och om det visar sig att tjatet till slut var omtanke av dig - var inte rädd att säga att du hade fel. Tala om att du bryr dig!

//S

Så vill stjärnorna!



Bara till dig Malte!

Regn

Idag regnar det, visst kan det vara skönt och bra men jag tycker att det är lite tråkigt. Men jag ska väl inte gnälla vi har haft fint väder länge nu.
Idag ska jag till tandläkaren med Emili, bara en rutinkontroll eftersom hon har tandställning. Efter det skall vi handla sen bär det av till Västerbo och avlämning av Emili hos Adam. Hon skall vara kvar till imorgon.

Själv skall jag iväg till jobbet inatt, jobbar mina sista två nätter för den här sommaren nu efter det har jag tre arbetspass kvar till semestern. Nu är det dags att tvätta lite innan jag skall ut och frakta barn och ta hem lite föda till familjen.

Puss på er och ha en strålande dag fast det regnar.

//S

Bad.

Ja nu på sommaren badar alla ute, simmar och dyker för att svlka sig. Men inte jag, jag badar badkar. Det är bra att ligga i varmt bad och fundera lite. man kommer på bra saker och funderar på hur andra egentligen beter sig mot varandra. Hur kan det vara så illa att man inte som vuxna människor kan prata med varandra om saker och ting istället för att bara tjafsa och bråka. Hur kan man ha så lite respekt för andra individer.

Jag har aldrig varit guds bästa barn men oftast så tänker jag lite. Dom gånger jag inte har gjort det har jag fått tagit konsekvenserna och det är inte alltid så kul att göra det men det måste man göra. man kan inte skylla på andra utan bara inse att man gjort fel och lära sig leva med det.

Men alla ni som håller på att tjafsa och bara skyller på andra, börja uppföre er så skall ni se att era liv kommer att fyllas med roliga, tokiga ja varför inte vansinniga händelser som gör att ni börjar må riktigt bra.


Nu skall jag se färdigt filmen efter den har jag fått lov om 2½ gånger och inget mer. Jag måste tänka på min ålder och då räcker det gott med 2½. Puss på dig mitt hjärta!

//S


Sovrummet.

Några bilder i nya sovrummet i stugan;





Helgen är över!

Ja då var det söndag kväll igen då. Helgen har varit bra, vi har vart i stugan och grejjat lite. Sovrummet är klart nu, det blev jättebra jag är så nöjd.
Planerna går bra. Jag hoppas att fler med mig ser det positivt och inte skriker rakt ut. Har hunnit tänka en hel del under helgen, inte på något särskilt utan på allt och inget. Men det har lett till att en hel del funderingar fått ett klarare utseende och det är alltid bra.

En del personer i mitt liv har faktiskt fått ett mindrevärde av allt funderade. Jag har kommit på att jag egentligen inte vill ha den sortens vänner. Sen finns det andra människor som för varje möte stiger i graderna av kompispoäng. Dom vännerna vill jag alltid ha, dom vännerna kan man söka stöd hos när det är jobbigt, när jag måsta få skratta eller när man bara vill prata lite skit om allt och inget.

Nu skall jag jobba två veckor till innan jag får semester. Ska bli skönt att få semester och vara lite helledig med familjen. Blir nog en hel del i stugan, vi får se om någon kommer och hälsar på oss där. Nu är det dags för ett bad och sedan tv.


//S


Nattsudd!

Det har varit mycket nattsudd nu ett tag. Jobbar bara nätter den här schemaperioden. det är ganska skönt men saknar jobbarkompisarna lite, vi möts ju bara i skiftet. Många har semester och det är också lite tråkigt, fast kul för dom.

Igår innan jobbet packade vi Dannes bil, vi åker ju till stugan idag när jag kommer hem så han åker direkt från jobbet. Ska bli så skönt att åka dit bara vi och kunna ha lite kul. Vara lite ledig från allt ett tag. Jag vet att det kommer att innebära en massa jobbande men nu är det snart klart. Hoppas bara att det blir skapligt väder så barnen kan vara ute lite.

Har valt att berätta vad jag beslutat för en del av mina älskade vänner och det känns rätt bra. Kan vara skönt att ha någon att prata med om det. jag hoppas att det går bra så kanske några till kommer att förstå mitt beslut.

Nu är det dags för lite kontroller så nu skall jag jobba på lite. Puss på er alla sovande hjärtan. Dröm sött!

//S

Moln

Idag är det molningt ute, men varmt som man kan gissa att det är på ett visst ställe. Oljade altan och trappan igår, blev riktigt bra. Anna var hit och fikade också, vi träffas inte så ofta numera, hon jobbar och jag jobbar, vi går om varandra så vi är aldrig på byn samtidigt tror jag. Johanna och Marina har jag inte sett på 100 år. Vad är det som händer egentligen, varför umgås vi inte?? Men jag vet ju att det blir bättre, det blir det alltid!

Linus håller nog på att bli sjuk han med. Han har ont i halsen och tycker att det är jobbigt med värmen. Han brukar älska värmen annars. Emili är bara trött och vill sova. Daniel jobbar och skruvar bil på kvällarna, han trivs rätt bra med det tror jag. Och jag då.....vad vill jag.......jadu det får nog vänta det där som jag vill. det kommer att komma en dag när jag vaknar och säger att "idag skall jag bara göra det jag vill". Innan den dagen kommer så skall jag tvätta, städa, laga mat och passa upp på min älskade familj.

Ha en bra dag alla ni som tittar förbi.

//S

RSS 2.0