Jordgubbar!

Så var natten gjord. På hemvägen stannade jag till på ivan och fick jordgubbar och mjölk till frulle, är inte det kärlek, att få jordgubbar och mjölk, en kopp kaffe, en massa skitprat och en stund i lekstugan. Ja jag är då helnöjd! Tack Kära hjärtat för en skön pratstund, för upplevelsen av dina pojkars morgonrutiner och för råd och tips inför en eventuell kommande börskris.

Jag har sovit en timme i solen, la mig i solen där skuggan sakta smög på och det var ju tur, det är lite för varmt i solen idag. Men det är ju så härligt för barnen när det är så här.
Barnen har badat hela dagen så i hemmet kan man se spår av bytta badkläder, gräs, sovandet i friggeboden och rester av frukost, fika och glassätande. Tänk att barn kan tro att sommarlov innebär total avsaknad av ansvar. Charmiga dom är dom små liven.

Nu skall jag slöa på altan en stund, tänka på det du sa och planera lite. Puss mitt gullhjärta!

//S

Se solen går upp.....

Klockan är 04,10 och solen stiger över Gävle stad. Det är vackert att se ut över staden när solen går upp. Först ser det bara ut som en enda dimma över hela staden och sen kommer solen. Hoppas det blir en sån skön dag idag med. Ska försöka sova en kort stund idag bara så jag kan göra nått nyttigt idag också. Har inte gjort ett hadtag på nästan hela helgen.

Tänk vad mycket det kan göra att prata med vänner när man inte har det så bra. Jag mår så mycket bättre nu, beslutet jag har fattat känns bra. Jag är övertygad om att det kommer att bli bra.

Daniel började mäta altangolvet igår, han tycker att det är dags att göra om där nu. Vi hade egentligen bestämt att vi skulle vänta till nästa sommar men han vill göra det nu och ingen blir ju gladare än jag:)
Nu har jag 2½ timme kvar innan jag får åka hem. Sen är jag ledig två nätter och så jobbar jag två nätter efter det. I helgen blir det sommarstugan. Dags att färdigställa sovrummet.
Ha en bra dag mina vänner!

//S

Matilda.

Jag tycker att Matilda är ett mycket vackert namn. Matilda låter snällt och gulligt på nått sätt. Ofta tror jag att namns betydelse för oss människor speglas av olika individer som påverkar våra liv. Igår påverkade Matilda hela mitt arbetspass. Allt var så väl förberett, rapporten var jättebra. Matilda har stenkoll på allt som hänt hennes patienter under hennes pass. Om jag blir sjuk så vill jag komma till dig Matilda, då vet jag att jag har en kompetent, positiv och mycket söt sjuksköterska som tar hand om mig så som hon själv skulle vilja bli bemött.

Jag tror att det är därför jag tycker om namnet Matilda. Så om jag av en händelse skulle döpa en dotter till så ska hon kanske heta Matilda! Tack för att du gav mig ett bra arbetspass genom din noggranhet och fantastiska kompetens!

Ha en bra dag sötnos!

//S

Tankar.

Var till Annika och fikade i förrgår. Jag kan inte förstå att det skall gå så långt emellan gångerna när det gör mig så gott. Barnen växer så det knakar, Malte var inte längre livrädd för tant Sarah och det är ju ett fantastiskt stort framsteg. Johan kom hem medan jag var där. Malte blev överlycklig, tänk att det kan bli så bra fast det är så stor åldersskillnad mellan barnen. Johan och Kristoffer är gudomliga med sina yngre syskon. Jag tror att det har med uppfostran att göra och sättet de "stora" barnen blir behandlade på. Jag har nog alltid tyckt om dom pojkarna.

Inatt har vi haft främmande av barn på rävåsen, Krille och katrin har sovit här. tjejerna skulle sova i tält och grabbarna i friggebod. Imorse när jag kom ut var det 4 st i friggeboden. Emili skyllde på att det var kallt i tältet. :)
Just nu snickrar min pappa på en liten trapp till friggeboden. Jag tror att det blir kanonbra.

Jag tog ett beslut igår, det var rätt många som blev nyfikna men det är inget jag vill säga nått om än. Vi får se om beslutet går att uppfylla så kanske en och annan av mina nära kan få veta vad jag har bestämt. Det är i det här läget jag behöver planera in i minsta detalj för att det skall funka.


En sak till bara; jag älskar dig Daniel, vad skulle jag göra utan dig? Även om vi är riktiga ovänner ibland så älskar jag dig alltid! Du har en stor del av mitt hjärta! <3


//S


Trädgård.

Igår började jag ordna till lite i vår trädgård, klippte ner syrenbersån, häcken på framsidan och den mot grannen. Emili hjälpte till att plantera om lite blommor. Jag gick med kantklipparen på baksidan och rensade ur landen lite. innan jag gick in gick jag en långpromenad med hundarna. Jag hann tvätta 4 maskiner tvätt och fast det kom en liten regnskur då och då så hann tvätten torka till kvällen.

När Danne kom hem var vi hem till Bertil och hämtade lite bär så jag kan koka lite sylt till honom. Birgitta hade massor av bär i frysen. Tänkte även att jag skulle försöka göra lite köttfärsbiffar, köttbullar och köttfärssås som han kan ha i frysen också.

Emili och morfar skall åka moped till svartnäs idag och fika på mormors jobb. Hon skall provåka så hon får känna på lite hur det är att åka moped. Linus är ute och skruvar cykel för ovanlighetens skull.

Nu är det dags för mig att gå ut i solen och fixa lite till i trädgården. Ha en underbar dag i solen du som valt att läsa och tack för titten!

//S
                             

Ledig.

Ja nu är jag klar med nätterna för den här gången då. Nu är jag ledig till fredag kväll då jag gör min sista natthelg för sommaren. Har jobbat tre natthelger i rad efter nästa.

Idag har jag haft sovmorgon, vaknade kl halv åtta. Varför skall man alltid vakna före tuppen när man väl får sova. jag la mig och läste en stund så jag somnade om och klev slutligen upp ca 9.45. Efter det har jag tvättat, plockat ihop lite och klippt ner lite buskar. Det blir så fort rörigt hemma när jag jobbar natt men det beror väl på att jag inte orkar plocka hela tiden när jag jobbar natt. Jag blir lite slö när jag nattjobbar.

Tänkte att jag och barnen skulle hitta på nått den här veckan, har inte frågat dom än men något måste vi hitta på. Dom har ju sommarlov och det blir en lång sommar om vi inte gör något. Nu skall jag hänga lite mer tvätt så puss och ha en underbar kväll!

//S

111A

Sitter på jobbet nu. Har haft en hyffsad natt fast den började i kaos. Jobbar med Katrin från B, hon är snäll och mycket bra att jobba med. Jobbar även med Hanna, en vikarie som är gudomligt duktig. Hon har lite myror i kroppen och gör allt lite före, så jag och Katrin hinner inte med riktigt hahaha.

Ska försöka masa mig upp ur sängen i tid idag så jag hinner till midsommarfirandet en sväng sen blir det middag hos mamsen. Tur jag har henne så jag kan bli bjuden på middag ibland. Det blir nog en liten sillbit och något grillat.

Nu skall jag jobba en stund igen. Puss

//S

                    

Midsommarnattsdröm.

Ja det är under den här helgen man skall lägga sju sorters blommor under kudden och drömma om sin blivande älskling. Undrar hur det fungerar när man jobbar på natten då? det är ju tur att jag inte skall bekymra mig för det här med blivande älskling, men det kan nog ställa till med lite problem för den vidskeplige.

Ja nu är huset städat och jag skall till att äta sen väntar kirugkliniken i 10 timmar. Emili har åkt till Adam och kommer hem på söndag. Linus är hemma för att äta sen skall väl han och Calle ut och cykla kan jag gissa. Det är bra att han aktiverar sig så han sover gott på nätterna.

Nu tror jag maten är klar så det är väl dags att sluta skriva. Ha nu en riktigt bra midsommar så hörs vi snart igen!

//S

Trevlig midsommar!

          

            

Bollplanket.

Jag tror inte att jag skall skriva mer att jag har problem här på bloggen. Det hade en så otroligt negativ inverkan på er som läser. Mina problem kan alltid diskuteras på andra sätt än att jag skiver av mig här på bloggen. Förlåt att jag påverkat er negativt. Det var absolut inte min mening!

Emili och jag var och handlade igår. Massor av kläder till både Emili och Linus. Vi var både till Gävle och Valbo och handlade.
Emili köpte en klänning/tunika till midsommaraftonen, en ljusrosa som hon skall ha vita korta tights till. Hon kommer att vara jättefin. Hon skall åka med Adam och hans familj till Rättvik och fira midsommar. Själv skall jag jobba natt hela helgen.

Idag är det äntligen sol ute så jag skall försöka planerat alla mina plantor när jag har rensat alla land. Kanske kommer Anna hit och fikar idag, jag har inte sett henne sedan hon fick sitt körkort. Lille pungas får inte komma med heller, han har lunginflammation och då är inte Esther någon bra medicin.

Nu är det dags att hänga tvätt. Vi ses.


//S


Telefonen

Plötsligt ringer det, det är superkvinnan i andra änden, på en båt full med människor. Hon har kommit på något och vill bara att Linus skall veta. Hon är bra underbar. Ringer oss från en annan del av världen för att säga att han inte skall oroa sig.
Innan vi lägger på säger hon nått som ingen annan skulle säga. Hon bara säger att hon tänker på mig.....det säger ingen annan. Hon hade förstått att nått var fel och ville bara tala om att hon tänker på mig. Tänk att hon som har så mycket att göra tänker på mig.

Tack snälla Cissi, det betyder mycket!

*kram*

Ledig.

Helgen har varit bra men sterssig. Jobbet som vanligt en hel del att göra. Hemma är det nått som inte stämmer, barnen har tråkigt eftersom det regnar, Daniel pratar bara bilar och tycker att Opel ascona är ett trevlig samtalsämne. Jag själv har bara varit trött, man blir inte pigg när det är sånt här väder.

Jag kan inte förstå att allt skall vara så svårt. Att inte kunna göra något för en annan människa utan bara göra som man själv vill. Jag har alltid trott att livet gått ut på att komma överräns och att till viss del uppfylla andras förväntningar på mig. Inte för den sakens skull ge upp allt jag själv tror på utan hitta någon sorts balans mellan vad jag och den man valt att umgås med vill.

Ett liv går både upp och ner och det skulle nog vara helt fel om det bara gick upp. Men kan det inte bara någon gång få gå mer upp än ner?

//S

Gott.

                   


                             

Till dig!


Sanna vänner.....

En sann vän, det är någon som känner en, någon som känner när man träffas att något är fel, någon som vågar fråga vad som hänt, någon som inte är rädd för att höra vad jag har att berätta. Även om det är jobbigt att lyssna, kanske vet man inte vad man skall säga om man behöver säga nått. Ibland räcker det bara att sitta där och faktiskt ha frågat för att vara en sann vän. Dom senaste 8 månaderna av mitt liv har varit ett enda kaos på många olika sätt men ingen har förstått att det varit så illa som det varit för den fasad man tillslut lär sig bygga upp döljer det mesta åt en.

Så kommer då den dagen då man träffar en sann vän som tittar på en och direkt frågar vad som är fel. Jag undrar instinktivt hur hon kan se det på mig när jag ser ut som jag alltid gör. Jag gör som vanligt och säger att det inte är nått men det går inte. Du känner mig för bra. Så jag berättar om mina 8 månader, om mamma, Birgitta, Peter, Bertil, Calle och Lina, stugan, barnen, Daniel och hon bara lyssnar. Sen berättar jag om mina vänner som alla har problem. Jag lider så mycket med dom jag bryr mig om att mitt hjärta värker ibland. Ibland blir jag så arg för att dom tycker så konstigt men samtidigt så kan jag inte säga nått eftersom jag vet att varje individ uppfattar allt olika.

Så när jag sitter där och pratar oavbrutet så bestämmer jag mig för att berätta nått som ingen annan har fått veta. Jag känner någonstans i kroppen att nu måste det komma. Jag berättar sakta och metodiskt utan att fälla en enda tår om det som var ett så stort problem från början som bara växte för att sedan bara försvinna och bryta min kropp i tusen bitar. Under 2 veckor grät jag varje ensam stund utan att någon visste det.


Jag tittar upp på min vän och ser hennes tårar rinna. Jag ber henne sakta sluta gråta eftersom jag inte gråter. Det är färdiggråtet nu. Hon tittar länge på mig och säger att jag har tur som har vänner som har stöttat mig genom det här.
Det är då jag berättar för henne att hon är den enda som vet, jag har inte berättat för någon annan. Hon tittar upp och bara ler, hon tycker att jag är hopplös som inte har berättat.

Mitt enda försvar är att ingen skulle bry sig, alla har nog med sitt idag. Alla har ett litet helvete i sitt liv så mitt problem var mitt, ingen annans. Det konstiga är att hon kan bära mina bekymmer och jag hennes utan att det är jobbigt. Hon frågade och fick ett lite väl långt svar, men det är skönt att nån vet.

Att fråga när nån mår dåligt är att vara en sann vän, eller att bara tala om att man finns där om den som mår dåligt behöver det.
Tack för att du lyssnade och för att du frågade, jag hade aldrig valt att berätta det här annars. Du är en sann vän, Tack!

//S


Lördag eftermiddag.

Jahaja, sovit 5 timmar och skall jobba inatt igen, hur typiskt kan det bli. Enda dagen i universum när jag är pigg är när jag skulle behöva sova eftersom jag har två nätter kvar. suck.
Natten har varit rätt bra, ingen stress men ändå att göra. pernilla gick på semester imorse, orättvist ,men min semester kommer den med. En betydligt vackrare dag än denna hoppas jag.

Daniel har hämtat en Opel Ascona idag, det är som en del säger. Pojkar blir aldrig vuxen! En skitbil, ful färg, ful modell och inte särskilt charmig. det enda som är positivt är årsmodellen 1972. Jo jag är född då så jag vet hur himla gammal den är. Men hem till oss ska den! Ja nu har han fått sin drömbil så vi får väl se hur lång tid det tar att få ordning på den. det duger ju inte som den är, han måste ju få ändra på lite saker. ojojoj.

Nu är det dags för mig att hänga lite tvätt och plocka iordning lite på kontoret tror jag. Börjar kännas som om det har blivit lite ordning i huset iallafall.

//S


Jobbar.

Sitter på jobbet nu. Känner mig lite trött och skulle vilja krypa ner i sängen bredvid Daniel och sova nu. Men det går ju inte. Skulle jag lämna Pernilla ensam. Nä det går ju inte. Slutar jobba om 2 timmar och då får vi åka hem båda två.
Nu skall vi kolla läget på slussen, har inte varit dit och tittat ännu men nu är det dags. Hoppas du sovit skönt inatt för när du läser det här så sover jag som allra bäst. Ha en underbar dag!

//S

Längtan.

                     

                          

       


Jobbardag.

Så var det då dags att börja jobba på allvar. Jag har varit ledig i tre veckor och bara jobbat ett kvällspass. Inatt är  första natten av tre sen jobbar jag natt resten av sommaren kan jag väl säga. jag jobbar tre natthelger i rad nu. På sätt och vis skönt, på sätt och vis lite jobbigt. Skönt eftersom jag blir hemma i veckorna och är tillgängliga för barnen. Jobbigt för att jag jobbar när alla andra är ledig. Men det kommer at gå bra det med.

Idag har jag planterat lite blommor, vill dock inte plantera i rabatterna eftersom det regnar. Barnen har hjälpt till att få lite ordning på altan, dom är så duktiga att hjälpa till. Inget gnäll eller oväsen utan de bara gör det. Nu sitter jag inne och skall läsa lite bok. Är inne i nån sorts läsperiod så jag bara läser. Men däremellan så gör jag ett litet ryck.

Var i Sandviken igår med Rose, då var jag in på bokia och beställde andra boken i Twilight serien. Det är en serie som passar mig perfekt. I pausväntan på nästa Twilight har  jag läst "Mina Motpoler" som är en underbar bok med både skratt och gråt. Daniel tittar på mig som om jag vore tokig, han är ju inte riktigt en människa som läser böcker och tycker att jag är lite tokig som molläser en bok på två dagar. Men han får så gärna tycka att jag är lite tokig, det tycker ju jag att han är rätt ofta *smile*.


Nu är det dags för lite lunch till mig och barnen. Puss


//S


"Mina motpoler"

Jag har lärt känna en flicka, tjej, kvinna,mamma och stålkvinna som egentligen är min raka motsats. För mig är hon en tuff tjej som gör det som andra bara drömmer om. Jag träffade henne av en slump när hennes och min son stod och tittade på varandra som Emil i Lönneberga och borgmästarens pojke gör, i Astrid Lindgrens bok, den 30 April för några år sedan. Hon presenterade sig som mamma till Calle, som det visade sig att den gulliga lilla pojken med vild frisyr hette.

Vid några tillfällen var jag hem till henne och fikade och kvinnan som oftast glömde vilken tid föräldramötet var, vilken dag det var fisketur i skolan och när hon skulle lämna in kontaktboken, var en otroligt facinerande kvinna. För var gång vi träffades blev jag mer och mer övertygad om att det här var en kvinna med otrolig kunskap.

En dag fick jag frågan från henne om jag ville vara med henne på en dag på höskolan i Gävle när hon skulle föreläsa. Jag läste till sjuksköterska den aktuella perioden och tackade ja. det skulle vara stora föreläsare som Ola Skinnarmo och fotografen Fredrik Sträng. Tänk att jag skulle få träffa dom som var så stora äventyrare. Självklart tackade jag ja.

Så satt jag då där och lyssnade på hur dom berättade om sina stora äventyr och tycket att det var så häftigt. Så skulle jag vilja vara. Sen skulle då min väninna, stålkvinnan, föreläsa. Hon som jag inte hade så stora förhoppningar på egentligen, hon var ju bara en kvinna som borrat på nått kallt ställe.

Jag har nog aldrig hört en så bra föreläsning, denna lilla flicka från Vilhelmina som själv tyckte att hon hade en rörig personlighet trollband mig totalt under sin föreläsning. Att kunna prata så bra, berätta så intressant och framför allt ha modet att göra allt detta!  Min väninna, trebarns mamman från Stockholm, var mycket större i sin erfarenhet än både Skinnarmo och Sträng tillsammans. Hon är en underbar föreläsare som ger åhöraren precis det den vill ha.

Kvinnan heter Cecilia Hed Malmström och är fantastisk. Hon har skrivit en bok som heter "Mina Motpoler" som jag tycker att du skall läsa. Det ger en otrolig upplevelse av hur en trebarns mors liv kan se ut. Kanske inte det liv jag lever men ett liv fullt av överraskningar och annorlunda saker som gör mitt liv rätt okomplicerat.

Tack Cissi för otrolig läsning!

//S


Twilight

Jag har en period av bokläsning nu, eller snarare boklyssning. Jag läser Twilight av Stephanie Meyer. Jösses sån bra bok. Lite märklig men det är ju en sån bok som jag gillar. Så otroligt bra skriven, en otrolig känsla för detaljer för att jag skall se bokens händelse på min näthinna. Har du inte läst den så prova, det kan vara nått för dig också.

Skolavslutningen idag var fin, jag blir så imponerad av att alla barnen är så duktiga att sjunga. Så några barn och ändå så bra sång. Efteråt var det fika på skolan innan barnen slutade.
regnet har fallit hela dagen så jag har faktiskt eldat en brasa idag, riktigt skönt.

Jag skall krypa ner i badet och lyssnar på lite bok nu, tror jag har ett litet beroende av boken just nu. Hoppas det blir bättre väder imorgon så jag kan vara ute.
*puss*

//S

Regnet det bara öser ner.....

Måste det regna idag när det är skolavslutning? Nödlösningar brukar aldrig vara populära och det är dom inte idag heller. Avslutningskläderna går inte att ha eftersom det är höst idag. Tur det finns nya jeans i husets garderober så kastbytet från sommarkläder inte blir så hysteriskt.

Emili skall vara kvar hos Jenny idag efter skolan. Lite tråkigt när hon inte kommer hem men det går nog bra.
Själv har jag en ledig dag idag, städning står på schemat. Jobbade ju igår kväll, det var kul att komma tillbaka till jobbet. På nått sätt så saknar jag jobbet när jag är ledig lite längre. Nu har jag lite jobb framför mig innan jag får semester. Jobbar bara nätter nu och nästan bara helger.

Nu är det dags att se till att barnen blir klar för skolavslutning.
Själv skall jag till kyrkan och lyssna på barnen vid 9 tiden.

//S

Söndag kväll.

Ja nu är jag hemma igen. Helgen har vart bra, har hunnit med massor i stugan. Bertils sovrum är i det stora hela klart. Jag och Danne har flyttat in i vårt sovrum också. Det är inte klart med fönstret så jag har än så länge bara flyttat in sängarna, resten gör jag när jag färdigställa allt.

Mats har varit dit och dragit in vatten i nya badrummet - äntligen- så nu är det bara tranken som skall grävas ner innan vi kan börja använda toaletten. Ska bli skönt och åka dit och bara vara en helg. Har blivit mycket jobba där nu ett tag. Jag hade tänkt att det skulle vara klart när vi skall dit på semester så vi inte behöver hålla på hela den veckan.

Nu är det dags att packa upp lite så vi hörs senare!

//S

Hampnäsvägen!

Ja nu åker jag till stugan över helgen. Ha en bra helg så hörs vi på måndag!

//S


22 maj 1999.

"Hon vaknade tidigt hos sin bror och svägerska. Konstigt nog hade hon sovit ganska bra. Måste ha varit massagen dagen före som gjort att hon kunnat sova. Hon hade fått en helkroppsmassage dagen före och nästan somnat för att det  var så skönt. Hon skulle gärna vilja uppleva den känslan varje vecka resterande delan av sitt liv.

Nu låg hon där i sängen, lite pirrig, lite orolig och nästa illamående. Dags att stiga upp och ta lite frukost så skulle det nog gå över. Hon skulle vara hos frissan på fm och få lite ordning på håret. Kläderna hängde redan hos frissan så det bara var att byta om när hon var klar.
Hon åt en stilla frukost och tog sedan en dusch. Illamåendet ville inte riktigt ge med sig men det går ändå tänkte hon. Det var skapligt väder ute solsken och lite blåst. Tack och lov inget regn. Promenaden till frissan gick fort.

Hon hade känt frissan - Eva - länge. Hon hade klippt henne flera gånger men idag var det annorlunda. Håret skulle ju se snyggt ut så andra tyckte det såg bra ut. Frisyren blev bra, kort taggig lugg, inga irriterande lockar! Vinröda rosor infästa i frisyren. Det skulle nog bli bra. Hon smuttade lite på vinet som stod på bordet innan hon tassade iväg för att klä sig.
Kläderna satt bra så nu var det bara sminket kvar.

Chaffören knackade försiktigt på dörren innan han klev in. Så var det då dags att åka.
Hon undrade hur det hade gått med barnen, skulle dom vara klar i tid? vad som helst skulle kunna ha hänt när det var barn inblandade.

Bilen svängde upp på grusvägen och illamåendet övergick i rena kräkreflexer. Hur kunde hon vara så här nervös? Hon hade ju alltid stenkoll på allt. Hon klev sakta ur bilen och tittade på sin pappa som stod på trappan.
Det stod rätt mycket bilar utanför kyrkan så det måste vara några som är där inne iallafall.

När hon stod utanför dörren frågade hennes pappa om hon ville gå in och hon nickade, mest för att det redan var bestämt inte för att hon ville. Hon gillade inte att alla skulle titta på henne, hon hade inte tänkt på det så men nu insåg hon hur det skulle bli. Alla skulle titta och hon skulle avsky det med ett leende på läpparna.

Dörrarna öppnades och hon fick nästan en chock....herregud va folk.....det var ju fullsatt. Det snurrade till i huvudet på henne och det var nog tur att hennes pappa höll henne under armen annars hade hon vinglat till. Musiken började spela och det var bara för henne att följa sin pappa in.

Där stod han, bilmekanikern som hon valt att dela sitt liv med. Gud så fin han var, det här skulle nog gå bra, det var bara idag alla skulle titta på henne sen skulle det vara över. Hon älskade honom precis som han var och så skulle det alltid vara."


En känsla av höst!

Jadu idag kan man ju frysa ihjäl....6 gr ute, snålblåst och regn i luften. Var har sommar 30 gr strålande sol och svettningar tagit vägen? Tycker inte om när det blir så här kallt när det skall vara sommar. Ska försöka göra nått i hemmet idag, vet inte var jag skall börja men lite kan jag väl göra.

Sitter i soffan och tittar på top model, tycker det är kul att titta på. Det ger rätt bra perspektiv på hur ytligt livet kan vara men samtidigt så går flickorna som är med in för det till 100%. För dom är det här viktigt. Top model är ju nått som väldigt många flickor vill vara med i och det måste jag respektera.

Linus klev upp nu, han har sovmorgon idag och börjar 09.40. Han klädde på sig och gick direkt ut i garaget, det är också nått jag måste acceptera. Han blir så lik sin pappa, skruvar cyklar all sin lediga tid, såsmåningom kommer det att bli mopeder sen bilar och vips så är han Daniel jr. En vacker dag kommer en ung tjej att hata det där garaget lika mycket som jag har gjort. Men även hon kommer att lära sig att leva med det, jag har gjort det, och nu är det inte ett jätteproblem men det är skönt att klaga på garaget när det egentligen är nått annat som är fel:)

Ska plocka lite smått i köket nu. Puss och ha en bra dag!

//S


Onsdag.

Har skjutsat Anna till viken idag. Vi har ätit på Mc Donalds och shoppat lite. Ingen stress, inga måsten, inget! Jag mår bra av sådana här dagar.  Hemmet ser ut som en svinstia men jag tror att det är dags att jag skiter i det. Jag skulle ändå inte bli förvånad om jag städar imorgon. Jag tror att jag är sån.

Linus och Danne har varit på skolresa idag, dom har varit till Orsa björnpark. Dagen hade varit bra. den började med att dom såg en björn i vild natur på vägen dit.
Dom har bara en vecka kvar till sommarlovet nu,barnen, sen blir  dom hemma till mitten på augusti. Skönt för dom tycker jag, dom behöver det nu.

Jag har varit med Emili till stallet idag med. Hon har blivit duktig! Det syns på henne att hon tycker att det är roligt.
När vi kom hem åt vi kycklingsallad som jag gjort iordning. Det är roligt att vara bara Emili och jag, vi pratar om allt möjligt så som man skall prata med sin dotter när hon är 14 år. Tänk att tiden har gått så fort. Snart har hon flyttat hemmifrån och har egen familj så det är bara att ta till vara på tiden och göra det bästa av den.

Det är nog det enda jag skulle vilja ändra på de sista 6 månaderna. jag skulle vilja ge barnen mer tid än vad jag gjort. Det känns lite som om jag har försummat dom lite för att göra annat. Men det har blivit ändring på det  nu.

Nu är det snart dags att sova för mig. tack för att du tog dig tiden att läsa lite hos mig. Vi ses kanske igen. Puss

//S  
                                                

Kreta.

         

         

Kärlek!

Kärleken är nått som alla tycker olika om, det är ett konstigt fenomen som ställer till det mycket i många människors liv. Kärlek kan vara bra, dålig, lycklig, olycklig, hemlig ja kärlek kan te sig på måna olika sätt.
Jag lever i ett förhållande där kärlek innebär alla de saker jag skrev ovanför. Det konstigaste av allt är att jag nog i grund och botten alltid är kär. Jag har två barn som betyder allt för mig, vi är ovänner, tycker illa om varandra, bråkar och gör varandra ledsen men vi blir alltid sams igen. Och det finns inget så härligt som när barnen kommer ner på morgonen trötta och kramas lite.

Daniel - ja min man du vet - han är en stor slarver, alltid orakad, lortiga kläder, har egentligen ingen stil, ingen klass. Men jag älskar honom ändå. Det var ju så jag valde honom. Kärlek är inte att försöka ändra någon som man själv vill att en person skall vara, det är att lära sig leva med en personlighet som man inte tycker är perfekt men som gör att ditt hjärta slår dubbla slag. Kärlek är den där känslan när det pirrar i kroppen som om man vore ett barn som just fått sitt lördagsgodis. Den känslan har jag när jag tänker på, ser på och är med Daniel.

När man vuxit upp och barnen har kommit in i ens liv måste man ibland prioritera bort den härliga känslan av kärlek för att barnen skall må bra. Man får mindre tid för varandra och barnen suger musten ur en så man inte orkar med kärleken så som man kanske vill ha den. Tänk på att barnen inte tar bort din kärlek, de bara sätter den på "time out" för ett kort tag och det är vår skyldighet att förstå att kärleken finns där.

Kom ihåg det och tänk på att kramas ibland så du känner den där pirrande känslan så kommer du att förstå det här med kärlek, eller åtminstone börja känna vad ditt hjärta vill.

//S      

Barnen på Kreta.

              
                                         

              
                                            

Nyanser av rosa.....

     
                                                    


RSS 2.0