Utställning!

Premiären är avklarad, Esther har gått sin första utställning! Nu har jag försökt få henne att stå och gå på ett bra sätt i 6 månader och det har inte funkat! Men hon har en begåvning som jag inte trodde hundar hade. Hon var kanonduktig idag. Gick fint, stod vackert och charmade domaren. Hon fick mycket bra kritik. Det enda som behövs nu är en mer fullvuxen Esther med lite mer muskler. Hon har fått sin första etta!

"36 cm mycket god begel, ganska bra hund som kunde ha haft något fylligare nosparti, kort hals, välkroppad för ålder. Önskas något grövre benstomme. Välgående med utvecklat långt steg. Mycket bra hårlag."

Jag är så nöjd med den kritiken, hon ser ut som en beagel skall och det är det viktiga. Nu får vi jobba lite till på hennes grovlek och träna henne lite så blir det här jättebra!

//S

Piga....jag.....ja det tror jag nog!

Varför skulle jag inte vara det, piga alltså. Vem skall vara det annars? Det är ju så att en del människor i världen är lite mer förberedd än andra, lite mer införstådd att saker och ting kan hända rätt snabbt. Ibland kan det vara rätt bra, andra gånger är det ett litet helvete. Nan blir lätt tagen för givet och får tänka åt en hel del andra som inte gör sig besväret att göra det. Jag vet inte om jag kommer att orka ha det så. Jag gör det för att hon litade på att jag skulle backa upp hennes tre pojkar om nått hände. På nått sätt förstod hon vad som skulle komma, varför skulle hon annars visa mig sånt som ingen annan vet? Jag tycker nog att det är dags att hennes tre pojkar lär sig vad livet går ut på och faktiskt lär sig nått.

Annars då? Jo tack det är sådär. Varit på Kreta en vecka och "vilat upp mig" som det så vackert heter. Jag fick feber när jag slappnade av, så det var det bara att sluta med. Veckan var bra, min familj fick vara en familj utan att behöva bry sig i farfar, calle, sommarstuga och farfars hus, mat, kläder och allt annats som är farfars.

Vi har solat, badat och ätit gott. Det var så länge sedan vi skrattade så mycket, åt allt och inget. Det är skönt att skratta så tårarna rinner, men man får ont i magen då;)

Ikväll sover Emili hos Adam och Linus hos Calle. Jag och Danne skall på hundutställning imorgon, Esthers premiär, det är bara att hoppas att det går bra. jag hoppas jag orkar skriva en rad imorgon och berätta.

Jag skulle ha varit på avdelnings fest igår men jag tror inte att jag mår så bra att jag borde dricka så mycket. Erkänner nog inte hur dåligt det är egentligen men jag är sån. Jag är stark och backar upp andra oftast struntar jag i mig själv men nu har jag ju kommit till den punkten att jag själv erkänner det så nu ordnar det sig nog snart.

Nu är det sllutklagat för idag, måste sova, jag skall ju ut och köra bil imorgon kl 05.15 så det är snart dags att sova. Puss och ha det!

//S

Vyer från Kreta.

      
                                   
    

Lite kort knäppta från vårt besök på Spinalonga.

Men hallå där!

Nu är jag hemma igen! Haft en underbar vecka men det är alltid skönt att komma hem!
Ska till frissan idag, håret blir hopplöst rassligt när jag är utomlands. Har lite mycket att göra idag så jag måste sätta fart. Hörs lite senare mot kvällen till skulle jag tro. Pussss

//S

Kreta.

Imorgon bitti kl 04.45 åker vi. Allt är packat och klart. Huset är städat och ingen tvätt ligger i korgarna i tvättstugan. Har hunnit med en hel del idag iaf. Har hunnit med en mor/dotter dag men shopping i sandviken, en salladslunch och massor av tjejesnack:)

Nu har jag duschat och skall snart måla tånaglarna. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör det, jag målat ju inte tånaglarna så ofta. Ska bli skönt att komma bort ett tag, det har varit en rätt jobbig vinter för hela familjen. Så otroligt skönt att slippa laga mat, städa och tvätta varje ledig stund.

Vi får väl se om jag får tillfälle att blogga något när jag är borta, annars kommer det en rapport när jag är hemma igen!
Ha det bra nu så hörs vi snart igen. Tyvärr så går ju en vecka så fort!

Puss och sköt er nu!

//S

Tisdag!

Ja idag är första dagen jag är ledig på min kortsemester. Jag är ledig ända till 3 juni. Vi åker ju bort på torsdag så idag är det till att göra klart allt så jag kan få en lugn dag imorgon. Städning, strykning och tvättning skall göras klart idag. imorgon skall jag åka och handla några smådetaljer som jag missat men det är inte så mycket.

Anna och Johanna har vart hit och fikat så Esther och Eroz fick leka. Dom blir skvatt galen när dom kommer ihop. Esther fick ett Eroz kort idag i efterskott eftersom hon blivit 1 år. Han är så fin den lilla taxen! Ska till veterinären idag och få en 1- års spruta på Esther. Måste ha det eftersom det är utställning den 31/5. Då får vi se vad domaren säger om henne. Lite nervös kommer jag nog att vara.

Ska föröka fixa till lite nu så jag blir klar. Puss och ha det, så hörs vi snart igen!

//S

Vill ha dig i mörkret.....

Den sjöng dom på tv nyss, vad det var länge sedan jag hörde den. Sån musik lyssnade jag på när jag var tonåring eller rättare sagt på väg att bli tonåring. Tänk vad kul man hade då man var helt utan hämningar och trodde att man kunde göra vad som helst. Så här i efterhand så var man många gånger bra dum, men om jag inte hade varit så dum så hade jag ju inte blivit den jag är idag. Hade jag egentligen velat vara nån helt annan?? nä jag tror inte det hade jag varit det så hande jag ju inte fått uppleva det jag har gjort och det finns rätt mycket i mitt liv som jag inte skulle vilja välja bort.

På fredag har jag och Danne varit gift i 10 år.....Det är nått att tänka på egentligen, herregud 10 år!! vart har dom åren tagit vägen då?? Det konstiga är att jag egentligen är rätt nöjd med livet som det har blivit. Det finns bara småsaker jag skulle kunna tänka mig att ändra på men det skall jag inte säga här......det är sånt jag behåller i mitt hjärta!


Daniel är i Hudiksvall och hämtar en bil ikväll. Själv ser jag på tv och springer emellan och småpoar lite i hemmet. Vill gärna ha lite ordning här hemma när vi åker på torsdag så det känns lite lättare att komma hem. ha det underbart mina vänner så hörs vi snart igen! Puss


//S


Tuff vecka!

Javisst har den varit det, jobbade natt förra helgen så jag sov en stund på måndagen.
Jobbade sedan onsdag kväll, torsdag fm och torsdag natt. Fredag fm 9,30 hade jag utvecklingssamtal med Emili, efter det dags att hämta barnens pass på polisstationen. Dom var så fina på korten! Efter det vart det en liten vända till valbo och lite shopping. Köpte ett par 3/4 jeans, två linnen och en top jag skall ha när vi åker på torsdag.

Fredag kväll tillbringade jag med att spela brännboll på UG eftersom det var avslutning där. Var en hel del barn som kom men faktiskt även nån vuxen! Efter brännbollen grillade vi parisare och pratade lite skit. Riktigt treligt faktiskt.

Undrar hur det kommer sig att det blir så stökigt hemma bara för att man håller på och donar lite ute och inne. Känns inte bra och städa heller för jag vill ju städa innan vi åker så det är fint när jag kommer hem. Lite knäpp är man nog ändå. Börjat göra iordning kläder och annats om skall vara med oxå. Mycket saker att tänka på. Imorgon skall jag jobba igen fm, jag hoppas verkligen att en av mina patienter inte är kvar, för hans skull hoppas jag att det tagit slut. När man är så sjuk borde man få sluta sitt liv på ett värdigt slut!

Det är elakt att säga så men ibland lider man så mycket när man ser patienter lida och det är jobbigt ibland. Dödshjälp är något som inte ingår i mitt ordförråd men ibland kan jag tycka att det är mer humant att man får dö.

Nu sitter jag vid tv och har precis klivit ur badet och ser på schlagerfinalen. En del är rätt bra andra är riktigt dåliga precis som det brukar vara. Sverige har startnr 4, tycker att hon är riktigt bra. Men jag tror nog att Norge har en rätt bra chans i år.
Han är söt, har charm och är lite kulturell eftersom han spelar fiol.

Tack Terese för alla snälla ord, det betyder ju att jag kan göra nått bra emellanåt.

//S

Lite bilder.

                   

 

Dagen efter shopping.

Känner mig nöjd med mina inköp igår. Köpte lite kläder inför kreta resan nästa vecka, riktigt kul faktiskt och det är inte ofta jag säger så när jag har handlat. det finns ju inte så mycket för oss som är lite mer än mullig....jo jag vet, jag är en liten tjockis. Men jag måste trivs så just nu, om jag skulle få för mig att gå ner i vikt så skulle jag behöva må bättre, för att kunna hitta motivationen. Jag vet också att det alltid bara är svepskäl att säga att det inte går. men när gränsen att gå under ligger så här nära har jag inga planer på att prova. Men jag skall nog försöka nån dag.

Annars har inte så mycket hänt sen sist. Livet går vidare, barnen växer, Dannes frisyr - eller vad det kallas - växer, intrigerna på byn växer. Hade ett långt samtal igår, tror jag skall börja ta arvode, skulle kunna göra mig rik *haha*. Nädå, klart att jag ställer upp.

Ibland känner jag mig nog bra ensam, det finns nog inte riktigt nån som jag skulle välja att gråta som ett barn tillsammans med bara för att mitt hjärta behöver avlastas lite. jag kan inte för mitt liv förstå att hjärtat inte bara kan kasta ut alla tårar i blodomloppet och omvandla det till syre, förstår inte kroppen att jag behöver mer syre?? Det är så mycket i livet som är jobbigt för hjärtat att omvandla, så jag kan inte begripa vad en del människor i världen gnäller om. jag gnäller jeg med, men den senaste tiden har jag börjat tänka mig för innan jag på allvar gnäller!

Tänk på alla som mister en syster, bror, vän eller sin älskade. Eller tänk dig känslan av att inte få se dina barn växa upp eftersom du vet att du skalll dö.......Plötsligt är inte mina problem så stora, och till dessa människor har mitt hjärta hur mycket syre som helst!

//S

Karin Boye!

Fick frågan inatt när vi satt och pratade vem jag skulle vilja vara för en dag. Jag behövde egentligen inte fundera eftersom hennes namn dök upp från ingenstans.Karin Boye. När jag vaknade nyss så var det första jag tänkte på Karin.

Jag tror att hon var en mystisk människa. Hon levde från 1900-1941 och var född samma dag som mig. Hon verkar utifrån hennes skrivna verk vara en ganska deprimerad och ångestladdad kvinna som troligtvis funderade väldigt mycket. Hon var inte dum, då hade hon inte kunnat skriva det hon har skrivit. jag tror själv att hon var väldigt filosofisk. Det skulle bara vara spännande att se hur en lesbiska kvinna under denna tidiga del av 1900-talet tänkte. Varför skrev hon så deppigt? och varför dog hon så ung?

Jadu lite knäppa funderingar kanske, men jag tror det skulle vara nyttigt att se hur hon hade det.

//S
 Sista natten med gänget!

Äntligen söndag natt. Tredje natten och även den sista. Har haft en bra helg ändå, inte så mycket att göra utan mer så där lungt som det sällan är på kirurgen. Bra sällskap har jag haft oxå. En del människor bara växer mer ju mer man lär sig om dom, andra sjunker som en gråsten och kommer aldrig att kunna ta sig upp igen! Tur för mig att jag har jobbat med den första sortens människoa den här helgen. Men nån gång skall jag ha lite tur.

Jag har hunnit med en hel del i helgen fast jag jobbat, städat tvättstugan, skurat altanen, allmän städning på gården.
Barnen och jag började plocka fram lite kläder till resan ikväll innan jag åkte till jobbet. Måste ju hinna tvätta och stryka allt innan vi skall åka. Jag har lite svårt att förstå var tiden då de var små tagit vägen. Tiden då mamma kunde påverka hur de skulle kläs med volanger och tuffa tröjor. Nu förstår jag inte modet längre säger två tonåringar. det kan ju inte vara så att jag börjar bli gammal....jag....näääää.

Längtar till vår resa, ska bli så skönt, jag tror att vi behöver det här så vi får vara familj ett tag. Som det är idag så är vi alltid påväg till eller från något. Aldrig hemma samtidigt. Jag har ändå en liten vision om att man kan samlas en gång om dagen och prata igenom vad som hänt. Tror att alla parter i en familj behöver det.

Tack för att du tog dig tiden!

//S

Helgvackert!

Lite vackra/effektfulla blommor så här innan sommaren drar igång på allvar.Badrum.

Igår var det stora handlardagen! var in till valbo och shoppade loss på IKEA. Hittade det mesta av det jag skulle ha. Tackar nån där uppe för attt du visat och förklarat så bra, annars hade det här blivit ett jätteproblem. Nu vart det inte det så vi har handlat, handfat, kommod, överskåp, hängare, lite småsaker som handdukar, toapappershållare och smörknivar.

Danne tycker inte om att springa i affärer men till och med han sa vid 2 tillfällen att han tyckte det var lite kul, han tyckte dock att det var bra att jag hade så bra koll på allt som behövdes för han hade nog missat 3/4 av det som behövs när det är nybyggnation.

I övrigt så hände inte så mycket igår. Idag skall jag göra första natten av 3 denna helg. Det känns okej faktiskt.
Idag skall jag inte göra så mycket, tvätta, plocka ihop lite - är lite av en vidrig röra i mitt hem just nu - och helghandla. Tänkte att vi skulle grilla ikväll, det är ju så gott. Jag önskar dig en underbar helg!

//S


Livsöden.

Tänk vad mycket man får vara med om när man jobbar. Träffa människor som går igenom så mycket när jag träffar dom första gången, för att sedan träffa dom igen och se att allt ordnat sig. Ibland så ordnar det sig inte och jag träffar anhöriga i stor sorg och saknad efter en livskamrat. De allra flesta gångerna känner dom sig nöjda med vården och uttrycker stor tacksamhet till oss som valt att jobba i vården. Många gånger kan anhöriga klaga till oss om dessa nerdragningar som ingen förstår varför de görs.

Jag har själv varit anhörig i ett sorgligt patientfall och beundrar personalen så otroligt mycket. Hur kunde dom vara så bra, ta hand om oss på ett så bra sätt? Hur kunde dom lida med oss och ändå vara ett så stort stöd. Jag har funderat på det så många gånger. Det märkligaste är att jag själv står där som personal många gånger och är så där stark som jag inte trodde att jag kunde vara.

Jag tror nog att jag har lite medmänsklighet ändå, lite känsla för andra människor. Kanske har jag till och med en tröstande och trygg röst vid dessa tillfällen eftersom det oftast går bra.
Jadu....vem vet.....att vara sjuksköterska var ju ett kall från början enligt Florence Nightingale. Idag är det ett underbetalt arbete, med för lite tid för patienterna och för många arbetsuppgifter.

Men tänk.....vad skulle vården idag göra utan oss?? Fundera på det en stund, ni som fattar alla besparingsbeslut.
Det kallar jag livsöde!

//S


Kaos!

Öppnade dörren till sonens rum idag, insåg rätt snabbt att det egentligen var ett misstag. En del människor säger att man kan ha ett organiserat kaos men i just det här fallet undrar jag om det stämmer. Jag hade så svårt att se vad det som var ordning i kaoset. Nu är jag medveten om att det är hans kaos och att det är han som skall hitta allt där inne, men så var det ju inte, han hittade ingenting.

Efter detta mitt stora misstag har jag bringar ordning i hans kaos så att det nu ser något bättre ut. Jag hittade så småningom ett golv och faktiskt hyllor i skåpen. Det är högst farcinerande att golv kan försvinna så spårlöst! Det som är en stor trygghet är att dom kommer fram ibland, för vem vill gå in i ett rum utan golv??

Nu är det snart dags för mig att åka och jobba, jag skall jobba en natt på 112K, skall bli intressant eftersom jag knappt hittar där, tror nog det går alldeles utmärkt. Imorgon bär det av till valbo och inhandlande av lite möbler till stugan, det är dags att göra iordning badrummet. Tack för att du guidade mig genom ikea innan du lämnade oss, nu vet jag vad du ville ha och det skall jag ordna! Du hade nog varit stolt!

//S

Sommarstugan 1-3 maj

Foto; Lina Lönnberg

Foto Lina Lönnberg.Foto; Lina LönnbergFoto; Emili AnderssonFoto; Lina LönnbergFoto; Emili AnderssonFoto; Emili AnderssonFoto; Emili AnderssonFoto; Emili Andersson

Märkligt!

Tänk vad mycket konstigt folk det finns, jag har aldrig påstått att jag är perfekt, och ni som känner mig vet hur jag funkar.
Men det finns en del som inte verkar ha en enda vettig hjärncell kvar att andvända. Hur kan man säga och göra en del saker när man vet att det sårar någon så mycket??! Jag har gjort mycket skit i mitt liv mot sådanna som jag inte gillar och det känns inte ok, man skall inte sårar andra! Vare sig man gillar dom eller inte.

Jag trodde jag hade hört det lägsta av lägsta för länge sedan men nu har det nog gått så långt under tillåtet att jag inte vet hur jag skall uttrycka mig. Förstår du inte vad det är du säger, kan du inte se vilka konsekvenser det du sagt kommer att få??

Undar om det inte är hög tid att du växer upp och börjar ta lite eget ansvar för ditt handlande och framför allt börjar ta hand om dom som bryr sig om dig! Och dom som du rimligtvis borde bry dig i! Fy så lågt du sjunkit!

//S - inte perfekt men aldrig så långt ner som dig!

Prickiga barn!

Så var det då måndag morgon. Jag har sovit gott, danne har åkt till jobbet och barnen har vaknat. Ner för trappen kommer två väl prickiga barn.....suck. Jag är inte bra på prickar, kan vara vad som helst. Emili blir sur över att inte få gå till skolan, vi måste åka till distriktssköterskan så hon får kolla vad det är, jag kan inte skicka dom till skolan om det är något som smittar. Eller är jag fånig nu?? Nä dom får vara hemma till jag vet.

Ska kolla runt lite på nätet om jag kan hitta några fina prickbilder.
Puss och ha det!
Anna - lycka till!

//S

En helg till är över!

Ja nu var vi hemma igen då, vart i stugan sedan i torsdags. har fått mycket gjort men det är ändå en hel del kvar att göra.
Tänkte att jag skulle försöka få klart så fort som möjligt så att vi alla kan vara där samtidigt. Skulle ju vara kul om alla kunde det.

Jag har en ledig dag imorgon med å då skall jag tänka på Anna hela dan, måtte det gå vägen nu då!! lycka till hjärtevännen!
Ska nog försöka tvätta undan lite efter helgen oxå. Snart bär det av till grekland, skall bli skönt.

Nu är det dags att se färdigt filmen så vi hörs nästa gång!

//S

Trevligt sällskap!

Ja sista kvällen i stugan då! Fick lite oväntat besök, trevligt tycker jag. Han fick en whiskey sen blev han kvar. Jag har hunnit tänka rätt mycket den här helgen, inte kommit fram till så mycket ,men funderat mycket på mitt liv. Hur vill jag ha det egentligen??! det finns nån som jag håller av så otroligt mycket, men jag vet ju att det är omöjlikgt det som jag tänker på....

Usch vad jag skall krångla till livet hela tiden, varför kan jag inte vara nöjd med det jag har, jag tror att jag behöver lite spänning i mitt liv så det är därför jag tycker som jag gör. det är nog dags att sluta nu tror jag.

Vädret har varit kanon idag, soligt, varmt och underbart skönt. Varit ute hela dagen. Börjar bli lite ordning i stugan oxå. Vi kommer nog att kunna vara här tillsammans hela sommaren bara jag får lite mer tid. Calle och Lina har somnat, barnen sover och vi tre sitter uppe.  Ska nog snart gå och sova jag med.

Sköt om er mina hjärtan så hörs vi av snart!

Puss

//S

Omgiv!

Hur många gånger kan det bli omgiv egentligen??? Jag har stege och Calle tappar korten på golvet, omgiv, jädrans jag har STEGE. Yes 2 par och Calle räknar fel....omgiv. Hur många gånger kan man göra fel??

Jösses vad jag jobbat idag, putsat fönster, dammat ocg städat hela stugan så nu är det slöa resten av dagarna i stugan.
Har ju två dagar kvar här innan det är dags att åka hem. Har nog druckit lite för mycket för att blogga egentligen men det händer alla nån gång.

Lille Carl har huggit ved idag, kors i taket. han är duktig att lyda order..hahaha.
Danne har jobbat hela dagen, tagit ner träd, snickrat lister.
På kvällssidan har vi badat lite tunna, druckit vin i massor, fast å andra sidan så tyckjer ju jag om rött vin så det är bara positivt!

Lina är lite alkoholpåverkad, Calle och Danne håller stilen och är skitfulla och jag är som vanligt skärpt! Vad skulle annars Bree vara???!

Nu är det dags att koncentrera sig poå korten, puss och see ya my lovers!

//S

Emili blev lite stött nu, hon och Lina har ju målat lister oxå....förlåt!

Valborg!

Varit ledig hela dagen, himla skönt och välbehövligt.
Åkte till stugan vid lunchtid, solen har gett värme hela dagen, har till och med sovit på trappan i solen en stund, som om jag behövde det, eller gjorde jag kanske det??

Har eldat brasan med grankvistar ikväll, gick bra ingen fara för ofrivillig brand! Före det år vi grillad älgbiff med potatis och sås. Nu har vi nyss badat badtunna, hua vad det var varmt men skönt.

Snart dags att gå och sova, ska försöka putsa lite fönster imorgon, hoppas bara att vädret oxå vill att jag gör det.
Tack snälla Göthes för möjligheten att uppleva detta paradis. Sommarstuga vid vattnet, trevliga grannar och lugnet som infinner sig när man kommer hit. Tack!

Nu är det dags att gå och sova lite, gonatt alla hjärtan vi hörs av snart igen!

//S

Foto; Lina Lönnberg


RSS 2.0