Ur Daniels perspektiv;

Det är lördag förmiddag den 10/10 och en av de första jaktdagarna för säsongen. Vädret är rätt bra. Jag och en nyfunnen jaktkompis skall jaga idag. Han har bjudit in mig till jakt på Åmot´s jaktvårdsområde. Jag själv har inte jagat där någongång så det kändes roligt att prova ett ogått område.

Jag har en unghund som jag valde att släppa först för att ge henne lite träning. Hon hade jakt en stund och fick sedan vila i bilen medan jag släppte Bringa. Hon tog upp spår nästan på en gång och jakten blev bra. Tyvärr gavs inget tillfälle till skott. När Bringa jagat ungefär en timme har hon gått ur vårt jaktområde men hon är fortfarande rådjuret på spåret. Vid två täta pejlingar med ca 2-3 minuters mellanrum står Bringa på samma position och det är ovanligt, men hon skäller fortfarande.

Eftersom jakten gått ur område och jag blir lite osäker då drevet står stilla väljer vi att ta bilen och åka mot positionen som pejlen visar.
Väl framme lämnar jag bössa, telefon och andra saker i bilen med jaktkamraten medan jag själv springer in till stället där Bringas position är. Hon har ett annorlunda och obehagligt skall. När jag kommer fram till en myrglänta förstår jag varför hon låter konstig. 

Bringa ligger på rygg och över henne står en stor varghanne med blottande tänder och morrande strupe. Fast jag sprungit genom knakande skog bryr han sig inte om mig utan är fullt koncentrerad på sitt byte. Jag går sakta närmare för att på så sätt kunna skrämma undan vargen. Han tittar upp på mig och morrar men vänder snabbt tillbaka blicken på Bringa. 

När jag står ca 3 m från vargen backar den motvilligt undan så att han står 2 m från Bringa. Jag kan ännu inte böja mig ner och ta upp Bringa eftersom jag då skulle vända nacke och sida mot vargen, han backar undan något steg till och jag kan snabbt rycka upp Bringa från marken. Vargen står kvar och tittar efter mig innan han sakta går in mot den snåriga skogen.

Jag tar henne och springer försiktigt mot bilen. Hon har bara små synliga skador men min första anhalt blir ändå hos veterinär Teresia i Åbyggeby. Hon tittar snabbt på Bringa och bedömer att vi måste åka till djurklinik där man kan röntga och ev. åtgärda det som är trasigt. I det här läget har jag förstått att hennes lunga är skadad då hon har bubblig och rosslig andning. Bröstkorgen på vänster sida ser sammanfallen ut och har ett konstigt rörelsemönster.

Tillsammans åker jag, min fru och min svärfar mot Falu djursjukhus. Bringa ligger i mitt knä hela vägen. När vi är ca 1 mil från Falun dör Bringa i mitt knä. Vi hinner aldrig fram till djurkliniken. Vi åker ändå vidare eftersom Teresia skulle förvarna om att vi var på väg.
Väl där så kan inget göras annat än invänta länsstyrelsens besiktningsman som vill titta på Bringa och bedöma hennes skador.  

Så är då dagens jakt slut, kl 17:30 kliver jag in genom dörren och möter mina barn utan en familjemedlem. Blicken i deras ögon glömmer jag aldrig. 

Bringa var ingen välmeriterad jakthund, vi har inte haft intresset för det, vi har ställt henne en gång och Bringa hade inget intresse av det. Hennes intresse var jakt, hon var enligt mig och många andra en enastående jakthund som nästan alltid nosade fram rådjur och bjöd på underhållande jakt. Många med oss sörjer henne och kommer att sakna skallen i skogen.  

Familjen har tappat en familjemedlem, den lilla tjocka hunden som ligger i soffan och tar plats, hon som skäller var gång någon kommer fattas i familjen. Det är konstigt att en hund kan bli så älskad, men alla individer har personlighet och Bringas var så speciell för oss!

//S


Ledig torsdag.

Jag idag är jag ledig. Ska till perslunda och prata med rektor och lärare om min tonåring till dotter. Hon har problem med engelskan och har bett om hjälp och då måste jag åka på möte föär att se om hennes problem är så stora att hon kan få extra hjälp. Vart har den här världen tagit vägen igentligen? Jag trodde att man fick hjälp om man behövde det, inte att vi vuxna skall avgöra om hon behöver hjälp eller inte! Men jag fattar väl inget jag som inte är lärare.

Linus skall jag på utvecklingssamtal med på fredag få se hur det går!

I helgen skall det då ske, Bertil skall flytta till en lägenhet, två rum och kök, hur skall han få plats? Han vill ju inte avvara något från huset och fem ru och kök på två plan blir svårt att klämma in i en 2:a:)
Calle och Lina kommer hem imorgon vid lunchtid på fredagen så vi får väl se hur det blir. Dom hade ju fått en del problem med kattvakt och annat. Jag skall laga mat i helgen jag, all mat utom frukost skall jag fixa, undrar vad jag skall hitta på.

Nu är det dags att titta så barnen kommer till skolan, vi ses!

//S

Tisdag.

Har vart till tandläkaren med Em idag. Inte så roligt, hon har lagat ett hål och hennes erfarenheter av tandläkare med sprutor är ju inte dom bästa. Men det gick bra, hon var duktig. Annars händer inte så mycket i mitt liv just nu. Det har inte varit några mer tragiska inslag och det är i och för sig stort eftersom sånt brukar hioppa på mig vid första bästa tillfälle. Det positiva i mitt liv ökar på sig!

Jag skall iväg och jobba kväll idag, gjorde det igår med och det är rätt skönt. Få se om jag kan ta semester i helgen så jag kan hjälpa Bertil att flytta, han har ju sålt huset och skall flytta till en lägenhet. Ska bli skönt men endå lite sorgset att han lämnar huset.

Nu skall jag börja göra iordning här innan det blir dags för en date med 111A.
Puss och ha det!

//S

Middag med vänner.

                   

               

                                

100% är jobbigt just nu!

Ja det känns som om jag har en liten veckas helvete den här veckan. Inte för att något är tråkigt eller negativt utan för att jag jobbar en del känns det som. Från måndag till fredag den här veckan jobbar jag 48 timmar, har två möten och är vuxen på Ug på fredag. Det känns som om jag har en del att göra;)

Biljetterna till New Moon har släppts nu så nu är det bara att boka, nån som vill gå med? Jag skall iaf se den!
Tiggde åt mig lite affe i tisdags på två ställen innan jag åkte hem och sov, lika trevliga besök båda två. Fick prata av mig en del så nu känns det bättre. Jag skall sluta se allt som mina förluster, vill en del inte vara mina sanna vänner och ta mig för den jag är så är det deras förlust inte min.

Hittade ett kort på min "Lilla" Emili idag när jag satt vid hennes dator, jösses hon måste ha blivit stor när jag jobbat? Lägger in bilden så kan ni ju avgöra själv. Det är inte så länge sedan hon hade kortsnaggat hår, höll sig i dörrkarmen och damp på rumpan så fort hon släppte den. Eller.....

//S


Tänk så det kan bli!

Kl är halv 5 och här sitter jag. Jag har hållit på fram till nu, inte så konstigt att mina fötter är lite trötta. Som vanligt händer det mycket, både rolia och mysiga saker men även en del tråkigt. Men jag har ju sagt att jag skall strunta i det tråkiga och bara se till det positiva och det gör jag! Egentligen blev det tråkiga även en positiv upplevelse idag men det kommer någon aldrig att förstå och det är nog lika bra.

Ett hjärta jag känner mår inte så bra nu. Du skall veta att jag sett det på dig rätt länge och jag finns här om du vill berätta eller bara sitta och stirra. Du får inte spara allt inom dig det är ionte bra. Jag har varit där själv och det kommer inte att bli bättre. Kom ihåg att jag finns! Kom ihåg att du är värdefull!

Hade ett intressant samtal idag, egentligen undrar jag lite varför den personen tog kontakt med mig men jag gillar dig det sa jag till dig. Vi får väl se om vi kan bli bättre vänner du och jag! Kanske, vem vet?

Dags att arbeta lite igen då!

//S

RSS 2.0