Foto; Emili

         

 

                               

 

                              

Det är min Emili som sköter linsskyddet till mina foton.


Twilight

Ibland kan jag sitta i skymmningen och bara tänka. Jag tänker ofta på allt möjligt, och ofta sånt som berättats för mig för några dagar sedan, det kommer till mig ibland.
En del människor är så falska,manipulerar andra att tycka att man är söt och rar för att sedan anfalla som en kobra. jag har tänkt en hel del idag på vad som sades till mig för över 10 år sedan. Kvinnan som sa så mycket till mig då fast vi inte kände varandra som har fått så stor betydelse under de senaste tre veckorna. Hon hade så rätt men jag har inte sett det förrän nu.
En annan kvinna sa samma sak till mig för några dagar sedan och då förstod jag direkt. Den här människan är inte riktigt klok, det fattas något i dennes liv som gör att livet inte är värt att leva utan alla dessa falska, manipulativa och nyfikna beskyllningar. Jag kommer aldrig att lita på dig igen och en vacker dag kommer du att förstå.

Så var det det där med twilight, jag tycker det är härligt, skymmningen, ljusen och myset med en sprakande brasa, nån man tycker om kanske rent av älskar. Varför skulle inte jag få uppleva det, ja det kan man ju undra. Men jag upplever det ibland och nu när det är skymmning och ljusen brinner då planerar vi våren i Paris.

Det är en sån klycha att säga att man skall möta våren i Paris men jag tror att jag skall det. Tillsammans med mitt virus, han som är sämre att planera än en pingvin, ja just han, den där Daniel han vill jag möta våren i Paris med!

Idag har jag varit till viken med Kristina, hjälpt Anna att flytta lite saker och utsett "girlfriend of the year" så jag har ett rikt liv, många vänner och snälla vänner så varför klaga över att några saker har gått fel när jag ändå har det så bra. Men det ligger i vår natur att klaga så jag gör det jag med men inte idag!
Nu skall jag tänka på det positiva som kommer att hända och inte låta någon dra ner mig i skiten för om du bestämmer dig för att försöka så skall jag göra dig mycket besviken!

//S

26 oktober.

37....ja inte så långt till 40. Kan hända att övergångsåldern kommer snart då. Men jag kommer ju aldrig bli mer än 27 så det är inget jag behöver bry mig i.

Sitter på jobbet och har det riktigt bra. Kostar på mig att skriva en rad och ge det positiva en tanke!
Ha en underbar dag allihopa!

//S


Äntligen lite upp!

Som vanligt händer det en hel deli mitt liv, men nu har det hänt nått som är positivt. Jag tror nästan inte att det är sant att sånt kan hända mig. Det är så himla länge sedan det var nått som kändes riktigt bra i mitt liv. Visst har det hänt en del tråigt med men det kan jag stå ut med för det positiva är värt så mycket!

Det tråkiga är nog att jag tror jag tappat en av, vad jag trodde, mina bästa vänner. Hon har gjort mig besviken och tänker inte ens på det. Jag är så trött på att ställa upp och inte få nått tillbaka. Att bli kallad älskad vän för att sedan gång på gång bli sviken och känna att jag inte betyder nått. Men nu räcker det. Tack för den här tiden och sköt om dig! Var glad med alla andra av dina "vänner" och glöm mig.

Annars är livet som vanligt. Jag jobbar natthelg, barnen umgås med vänner och Danne jagar.  Tomas fyller 30 idag. Tänk att min lillebor blir 30, tur att han vuxit om mig så jag får vara 27 resten av livet, haha. Vi skall dit imorgon och uppvakat honom. Calle poppade in idag med, Dannes bror. Han är hemma på besök hos sin far och det var länge sedan. Skönt att han till slut kom. Tror att både han och Bertil behöver lite tid med varandra.

Daniel har åt och köpt pizza, han skulle laga mat idag och ni vet ju hur det brukar bli då. Haha han är så söt - planerar sämre än en pingvin! Jag sall lägga mig i soffan en stund och titta på fruar innan han kommer hem. så puss och hej!

//S

60 år.

Idag skulle din 60:e födelsedag ha firats. Tyvärr firar vi den inte med dig, men vi tänker på dig. Barnen och jag tände ett ljus för dig idag när vi åt frukost. Dom pratar ofta om dig, berättar allt tok du sagt, alla skratt ni hade så vi har nog vant oss med tanken, men vi saknar dig! Grattis på din dag Gitten! 


Nått bra?

Idag är det måndag igen, ännu en vecka av elände skulle jag tro. 2006 var ett bra år för mig. Undrar om det hänt nått bra sedan dess? Känns inte så idag. Idag är en sån dag då jag borde ha legat kvar i sängen och inte klivit upp. Men vem skall göra allt om jag ligger kvar? Har älgfärs kvar att mala, hund som vill ut, hus som är en enda röra och jag som är en stor röra!

I vissa lägen känns det som om man borde få ge upp, skita i allt. jag bara väntar på att nått bra skall hända men det ser ju klart mörkt ut kan jag säga.

Dagen började med huvudvärk, har nog druckit för lite och sovit dåligt. Ska iallafall försöka få nått gort idag, måste.
Det var snö på backen imorse, det är ju i och för sig mysigt. Det lyser upp en grå vardag och gör känslan av ljus lite närmre. Hoppas bara att det ligger kvar också så det inte blir snöslask direkt.
Ska sluta ojja mig nu och mala lite kött. Förlåt en dyster blogg idag men det är så mitt liv känns just nu och det är mitt bollplank!

//S

Söndag morgon.

Igår var jag till Marina på Mary Kay, mycket mysiga produkter finns det ju. Handlade lite så jag får nått nytt till mig. Jag köper nästan aldrig något till mig, det är till barnen, Daniel eller till hemmet. Visst är det som handlas till hemmet också mitt men det blir ju inte "bara" till mig. Tack Marina för inbjudan!

Idag är Daniel i skogen med Esther. Han skulle släppa henne så hon får springa lite. Tycker att det känns lite olustigt med tanke på vad som hände förra lördagen. Men samtidigt så har vi jakthund och det innebär att hon mår bra av att springa i skogen så jag biter ihop och vet att det kommer att gå bra.

Vet inte riktigt vad jag skall göra idag men det finns så mycket som skulle behöva göras så vi får se vad jag orkar och känner för. Emili skall till Adam så jag får nog börja med en resa dit. Linus har haft Kristoffer här i helgen, jag tycker om Kristoffer han är mysig, lätt och inbodd här så det är aldrig några problem att han är här.

Nu skall jag börja med att starta en maskin tvätt så får vi se vart dagen tar vägen med mig! Puss!

//S

Nypon och Rådjur.

                   

                        


Falun.

Var till Falun igår. Var till djurkliniken och hämtade hem askan från våran Bringa så nu är hon hemma! Jag kan inte för mitt liv förstå dom som tror att vi har hittat på alltihopa! Hur är en del människor funtade egentligen? Varför i hela världen skulle man hitta på nått sånt? En människa som tror det måste ha ett jävligt tråkigt liv, för sitta och dikta ihop sånt skit måste ta en himelsk tid.
I vilket fall så var urnan fin, jag har dekorerat den lite för att få den mer personlig, det låter säkert helt sjukt det med men hon var en speciell beagel våran Bringa och då skall det vara lite speciellt nu med.

När jag var i Falun så passade jag på att handla lite också, var på Gruvgatan 13, men vilken härlig butik! Massor av inredningsgrejor med lite personlighet. Jag har som vanligt kunnat handla hur mycket som helst men min ekonomi tillåter inte riktigt det idag. Men jag skall åka tillbaka.

Min älgjakt har blivit inställd i år. Olika omständigheter har gjort att jag inte kunnat/velat vara med, men jag kommmer igen.

Jag har lärt mig en viktig sak den här veckan. Allt elände som började för snart 1 år sedan håller i sig ganska hårt. Man kan inte bestämma sig för att det skall ta slut i februari som jag gjorde för det slutar inte förrän man så mycket skit att man nästan går under. Det känns som om den gränsen borde vara nådd nu men jag vet inte. Visst skulle det kunna hända en massa mer i mitt liv för att få mig riktigt under vattenytan men jag hoppas att det hinner vända innan dess. Jag vet inte riktigt var jag skall hämta krafterna om det inte slutar snart, eländet prövar verkligen min styrka nu!

Nu är det snart dags för ett kryss med Anna och Johanna så jag skall göra mig iordning. Ha en bra dag du som läser!

//S

Snö

Så vaknar världen till en ny dag. En kall dag. Det blåser nordliga vindar och marken är vit, inte av frost idag utan ett tunnt duntäcke av snö. Dom första flingorna har kommit. Men det är skönt att det blir lite kallare, lite mer vinter för jag är ingen fan av regn och gråmulet väder. På trappen brinner ljuslycktan vidare som den gjort sedan i lördags, den får nog brinna tills ljuset tar slut å då byter jag nog bara och låter det brinna.
Plockade upp skålen från golvet idag. Den kan inte stå där hur länge som helst.

Igår var jag och Linus till ögon Eva för sista gången. Operationen för ett år sedan är nu helt färdig och igår var sista återbesöket. resultatet blev jättebra. Han skelar inte längre och våra besök får numera bli till Tussen i Ockelbo. Lite skönt men samtidigt vemodigt. Linus har åkt till Eva 4 gånger om året edan han var 1½ år. Idag är han snart 12 så det blir några besök!

Eroz är hos mig och Esther idag. Micke jagar och Anna jobbar. Jag vill inte jaga idag heller. tror jag skall baka lite bullar idag, kanske någon kaksort. Det drar ihop sig och nå fikabröd lär jag väl ha.

//S

Jaktförordningen (1987:905)

28 § Om något av rovdjuren björn, varg, järv eller lo angriper tamdjur eller om det finns skälig anledning att befara ett sådant angrepp, får åtgärder vidtas för att skrämma bort rovdjuret.
   
Rovdjur som avses i första stycket får dödas av ett tamdjurs ägare eller vårdare för att skydda tamdjuret
1. när rovdjuret angriper och skadar tamdjuret eller om det är uppenbart att ett sådant angrepp är omedelbart förestående,
2. om det finns skälig anledning att befara ett angrepp på tamdjuret och dödandet sker i omedelbar anslutning till att rovdjuret har angripit och skadat eller dödat tamdjur, eller
3. om rovdjuret befinner sig inom inhägnat område avsett för skötsel av tamdjuret och det finns skälig anledning att befara ett angrepp där.

   
Rovdjuret får bara dödas när det inte går att skrämma bort rovdjuret eller på något annat lämpligt sätt avbryta eller avvärja angreppet.
   
Åtgärder enligt andra stycket 3 får, när det gäller lo, vidtas även för att skydda vilt som hålls i vilthägn eller liknande anläggning enligt 41 a §. Förordning (2009:310).

Älgjaktsmåndag!

Ja idag drar älgjakten igång. Tycker inte att det är lika kul idag som jag brukar tycka. Jag brukar vara eld och lågor en morgon som denna men idag är jag hemma. Esther har aldrig varit hemma helt ensam och hon letar fortfarande efter Bringa så jag stannar hemma idag så får vi se sen.

Tänk så många som hör av sig, beklagar och gråter med oss. Alla ni som inte förstår vidden av det har aldrig haft en hund, familjemedlem eller jaktkamrat som försvunnit! Tack för alla ord, kramar och tankar som alla i min familj fått!

Har nyss tagit en fika med Terese och Anna. Esther var med och busade lite med Eroz också. Nu skall jag försöka få nått gjort innan jag skall in till ögonkliniken med Linus. Ny kontroll efter operationen som det är snart ett år sedan han gjorde.

Ha nu en bra dag så hörs vi snart igen!

//S

10 oktober kl 10:53

Så kom då samtalet, Danne ringer från jakten. Kanske har dom skjutit Esthers första rådjur. Men så är det inte, han börjar med att säga att det är ett problem, sen säger han det jag inte vill höra, det som han aldrig velat säga. Bringa har blivit biten av en varg.

Plötsligt kan jag inte andas, men jag hör att jag skriker men jag får ingen luft. Jag hör inte vad han säger men jag vet att han säger nått. Plötsligt tar Kristina telefonen och Anna står där med mig. Benen blir som sockerdricka och jag måste sätta mig, vad sa han egentligen, Esther då, var är Esther?

Kristina kommer in i rummet men jag kan fortfarande inte andas, Hon säger att Danne skall ta henne till Teresia så hon fpår titta på henne. Fan vi som skulle uppvakta Johanna. Jag lugnar mig lite när jag fått fundera en stund så vi åker fram till skolan för att uppvakta Johanna. Så ringer han då igen och jag skakar när jag ser numret. Danne säger att det inte är någon fara men att vi skall åka till Falun och djursjukhuset där för att undersöka henne mera.

Efter en snabb bilfärd för att möta upp kliver jag så in i bilen och ser att Esther sitter där helt oskadd. Bringa, ja min Bringa ligger i Dannes knä med tomma ögon, kall nos och blekt tandkött. herregud, Daniel har inte förstått än, det kommer inte att gå. Pappa åker så fort han kan. Jag håller hennes huvud i min hand och känner att hon blir kallare och kallare.

Ca 1 mil från Falun orkar hon inte mer, hon somnar där i knät på Daniel och med huvudet i min hand.

Vi åker ändå vidare till Falun eftersom vi vet att dom väntar på oss där, Teresia har ju ringt och förvarnat om att vi skall komma.
Bringa hade en pneumothorax på vänster sida och en skadad hjärtsäck, hon hade bitmärken på nosen och vid svansen.

Det är länge sedan jag gråtit så mycket, huvudet värker och ögonen är svullna. Men något som glädjer mig är alla samtal, mail,sms, kommentarer vi fått. Att andra bryr sig i vad som hänt.
det finns andra människor som ifrågasätter om det vi säger är sant, dom säger att vi får slylla oss själva. Men ni vet inte vad ni säger. En jakthund är ämnad för jakt och skall kunna springa runt i skogen och jaga utan att bli biten av varg. En frisk varg anfaller inte hundar. Nått är fel när vargen gör som den gjorde med Bringa.

När jag får tillfälle, och det handlar inte om om jag får tillfälle utan när jag får tillfälle så kommer det att bli en varg mindre i de här skogarna. Och är det då så att jag hanmar bakom galler för det så tar jag det! Ingen annan får råka ut för det som vi råkat ut för. Tack och lov hittade Danne Bringa i tid, vi fick tillbaka henne, andra hittar aldrig sin hund eller ännu värre, dom hittar ett huvud och inte mer!

Bringa var en jakthund, en kelgris som låg i soffan, hon åt chips på helgerna och åkte på semester med oss andra i familjen. Vi glömmer aldrig en familjemedlem även om hon var en tjock lite beagel som levde för att jaga!

//S

 


Vår lilla cornflakesflinga.

Bringa dog idag, biten av en varg. Vi hann inte till djursjukhuset i Falun. Tänk på det ni som tycker det skall vara varg i skogarna!
Älskad av alla och saknad av ännu fler!Brunt, vitt och silver....

ja det är rätt fint ihop. Mitt tvrum börjar ta form igen och det skall bli så himla skönt när det blir klart i det här huset. Som läget är nu så är allt bara i en enda stor röra. Det är lortigt överallt och ingen ide att göra nått åt det ännu. Men lugn, det kommer. Just nu håller jag på att tvätta våra täcken som skall läggas i sängarna när vi börjar bli klar. Alla mattor är tvättade, handdukar, gardiner och dukar.

Daniel jagar idag, det var ju rådjurspremiär i torsdags så idag bar det av till skogen med två sugna hundar. Själv hade jag sovmorgon idag, vilket innebar att jag klev upp kl 07,30, vad jag nu skulle upp då och göra? men nu är jag vaken så då får jag väl lite gjort innan jobbet iallafall. Ska jobba kväll idag och fm imorgon. Linus ligger uppe i soffan med täcke och ser på barntv. Emili, ja hon sover och hon får väl göra det ett tag till.

Det känns som om min planering håller tidsschemat bra, om det fortsätter så här så kommer jag att vara redo om ca 1 månad men jag får en känsla av att det inte kommer att gå riktigt så fort. Men jag väntar så gärna. Nu dags att göra lite frukost! Puss.

//S

RSS 2.0