Tapeter.

Igår började mitt hjärta tapetsera. Det blir jättebra. Jag bara längtar tills det blir klart så jag får göra iordning. Emili håller på att rensa ur sitt rum för flytt till plan 1 i huset och Linus sorterar sitt rum. Tänk vilken aktivitet det är hos oss på kvällarna när alla är hemma. Själv håller jag på att måla lite möbler så att de skall passa in lite bättre.
Inatt skall jag iväg och jobba igen, jobbar en hel del nu i ca 2 veckor innan det blir lite lugn när älgjakten drar igång. Jag hade tänkt mig att allt skall vara klart då så vi kan slappa på kvällarna.

Ibland blir jag lite besviken på en del, när något blivit bestämt så kan jag nog tycka att man håller det och inte bara skiter i det. Man kan ju undra vad som är fel när man konstant skall fundera över hur vänskap fungerar, och om jag har en helt vriden syn på vänskap. Jag är långt ifrån perfekt - men jösses -ibland får man lägga sitt eget ego åt sidan för att inte svika en vän. Ska man ha sånna vänner som inte kan ställa upp, som ständigt sviker och gör en besviken. Nä jag tror inte det. Men hur skall jag kunna avgöra när chanserna har tagit slut?

Nu skall jag tvätta lite, börja dammsuga lite på nedervåningen så får vi se vart dagen tar vägen med mig. Puss!

//S

Några till signerade Emili.

                   


                   

Tidig måndag morgon!

Kl 05,00 och natten går mot sitt slut, helgen har varit bra och nästan för lugn. Jag blir så trött när det är så här lungt. Men jag skall inte klaga, det är skönt att det kan vara så här bra nätter ibland.

Idag skall jag föröka att bara sova en stund på fm så jag kan påbörja storrensningen i mitt hus. Vi håller ju på att göra om på övervåningen och det gör att det inte varit någon anledning att städa resten av huset heller. Men nu skall jag försöka börja med en liten höststädning så att allt blir snyggt och frächt när tv rummet är klart.

Jag och Emili kom ju på att alla skall byta rum med alla också så det tar sin början imorgon tror jag. Barnens rum skall rensas ur lite och gamla saker som inte andvänds skall plockas bort och skänkas till bättre behövande. Dom har så ofantligt mycket grejer som bara ligger.

Nu är det dags för frukost och sedan överrapportering och hemfärd, så akta dig - du som tänker åka där jag åker idag - saaben går nog aningen fort hem!

//S

Lördag!

Första natten är gjord, det har varit en bra natt. jag har hunnit det jag vill första natten av tre. Hunnit prata lite med mina kollegor, fått lite koll på hur dom har det. faktiskt till och med hunnit med lite skitprat. det är sånt som gör att det blir lätt att gå till jobbet. Jobbat med underbara Camilla och Terese. Tråkigt att Camilla inte skall jobba tre nätter med oss. Men tack för inatt gullet!

Har sovit länge idag, vaknade strax efter 2 och kände mig jättepigg. Familjen är på folkrace idag så jag har hunnit med en hel del faktiskt. Börjat nåla gardiner, hängt lite tvätt plockat och donat lite. Nu skall jag göra lite mat så får vi väl se om det är nån mer än jag som vill ha. Efter det slappa lite innan det är dags för natt nr 2.

//S

Emili önskar!


Foto; Emili Andersson

Mammas älskling har fotat lite idag. Här är några av bilderna.

         


         


         

Sol, blåst och höst!

Idag skiner solen så varmt. Det blåser lite lagom och det är helt underbart ute. det känns i luften att det är höst nu. Träden får gula löv, blommor i landet vissnar ner. På kvällen blir det kallt och mörkt. Jag gillar hösten. När mörkret kommer tänder jag lite ljus, mysiga smålampor i fönstren, en filt över fötterna i soffan framför tv:n och så en stor kopp te! Ja jag gillar det!

Har varit på skolan idag och tittat när barnen haft friidrottstävling mot de andra byskolorna i kommunen. Dom är duktiga, alla är med och hejar på varandra. Lärare som mäter längd, tid och höjd. Det är en vild aktivitet när alla kommer samman. Jag har varit med 3 år i rad nu och det är så roligt att se, en del barn känner jag igen sen förra året och dom har utvecklats så mycket. En del ser jag direkt vem som är mamma och pappa till, kanske har vi gått i skolan samtidigt deras föräldrar och jag. Så vi föräldrar som står där laddade och tittar på, hejar och kramar om våra barn som man skall göra när man är förälder. Barnen knuffar undan oss och säger att det är pinsamt, men vi kramas ändå!  Det är en mysig dag.

Har varit en sväng till Anna och fått lite fika med, hon packar för fullt! När hennes älskade Micke kommer hem från jakten kommer han att få leta alla sina saker - haha - men det kan han gott göra, Anna vill ju bara vara förberedd! Hon är sjuk - Anna - Hostar och snorar otroligt, men det går över det vet du hjärtat! Jag tycker bra om Anna, som en syster jag aldrig haft eller kommer att få. Tack för vänskapen Anna!

Nu håller jag på att måla, passar på att ta fönstren idag när det är så fint ute. Alla fönster på vidgavel och solen i ansiktet, där står jag och kisar med en pensel i handen. Men jag tycker att det är kul. Det kommer att bli perfekt när vi är klar det känner jag på mig! Nu åter till penseln!

//S

Färger om hösten!

                   

 

                                              
    

   
       


En ny vecka!

Så har vi då en ny vecka igen! Helgen har gått och som jag skrev så har det varit en hel del passa upp. Jag och Linus gjorde dock en tripp till kupolen och handlade lite kläder. Faktiskt till alla i familjen, inte så vanligt!

Veckan började med bihåleinflammation igen. Men det är bara att bita ihop och vänta på att det skall ge med sig. Jag tänker inte vara hemma nå mer. Då blir jag ruinerad. Igår började jag och Daniel måla i tv-rummet, jag tror det blir jättebra! Vitt och snyggt. Johan skall tapetsera och jag hoppas han kommer att ha en stund över för oss snart. Men jag vill måla klart först.

Pratade med Calle i helgen, dom har inte möjlighet att komma hem till Jädraås än på ett tag, även dom har all tid uppbokad. Bertil skall åka till spanien och spela golf den 2 oktober och det är bra, det behöver han. Jag vet inte om han har sålt huset och det skall till att plockas ur snart eller om han skall bo kvar. Ingen säger nått eller svara på frågor när jag frågar. Det är egentligen inte mitt bekymmer men jag vet vem som brukar få ordna upp saker och ting innan det är klart. Men det går inte att vänta hur länge som helst den här gången!

Resten av veckan skall jag tillbringa med pensel i handen eller med kollegorna på kirurgen. Hoppas du får en underbar vecka så hörs vi snart igen. Bilder på rummet kommer när det är klart.

//S

Fyra från stugan.

Två bilder från nya badrummet, äntligen klart att använda!
Daniel har snickrat altangolvet i helgen, så här blev resultatet.Fredag morgon!

Ja.... så var det fredag igen. Jag har ledig helg, å det är skönt! Vi skall till stugan å bygga altan. Jag och Linus åker nog in till kupolen en vända så vi får shoppa lite, barnen behlöver ju lite varmare kläder nu då när hösten skall till att gå över i vinter så småningom. Jag behöver komma ifrån lite.

På fm idag skall jag handla, packa, hundpromenad, fixa det sista i huset innan vi skall åka när Linus slutar skolan vid halv 1. Blir väl en hel del passa upp på svärfar i helgen men det lär väl vara så då. Det verkar bara vara jag som tycker att det är konstigt att jag skall passa upp så jag vet inte riktigt om det är det jag gör eller om jag är gnällig. Frågar jag så är det nog det gnälliga som gäller.

What ever!

Nu är det dags för påklädning - uppskattas nog inte att jag kommer halvnaken till ica - sen dags att åka. Få se om jag hinner med en fika på fm hos nån. Ha det bra ni som läser så ses vi efter helgen!

//S

Älskade virus!

Egentligen är du som ett virus. Det började med en känsla av förrändring, inte så stark känsla men den fanns där. Efter ett tag gör viruset sig mer påminnd och man börjar fundera vart det tog vägen när det inte känns. Till slut vet man att man har ett litet virus och det är då frågan väcks om jag skall försöka bota det här eller bara köra vidare i samma spår. Jag bestämmde mig för att köra vidare i det spår som började ta en form som var ganska behaglig.

Ibland hatar jag viruset, vill inte ha det kvar, skulle kunna kasta ut det och inte släppa in det mer! Men oftast och nästan alltid så älskar jag mitt virus! Det ger mig tröst, längtan, en känsla av lycka och en otrolig känsla av kärlek. Visst kan det vara rent för j*****t ibland men jag kommer ändå inte ifrån att jag nog inte skulle ha det liv som jag trivs rätt bra med idag om det inte var för dig.

Mitt virus har funnits i 18 år i mitt liv, det är en lång tid att leva med något som inte går att bota, för det gör man inte med virus. Virus måste man ha tills det försvinner eller vinner över en och tar över hela kroppen. Jag älskar mitt virus, när jag känner av viruset pirrar det i kroppen - efter 18 år! Vad skulle jag ha gjort utan mitt virus?

Mitt virus heter Daniel, han är en lortig bilmekaniker, en sån som hjälper alla och har väldigt lite tid över för just mig, men jag gillar det. För när allt kommer omkring så är han min och ingen annans. Han ligger i min säng och snarkar, irriterar mig med sin klumpighet, glömmer bort att göra det jag säger men han älskar mig! Han har valt mig! I 18 år har han valt mig, mitt älskade virus. Hur skulle jag kunna sluta älska detta virus som ger mig så mycket och när jag är nöjd ger han ännu mer!

Jag älskar dig mitt underbara virus!

//S


Telefonen ringer....

Telefonen ringer i ett, jag hinnner bara lägga på så är det dags för nästa att ringa. Det är mormödrar, farmödrar, mammor och pappor i långa rader som vill byta några ord, höra vad som sades. Veta hur vi gör nu. Det är rätt så kul. Jag får ju berätta att socialdemokraterna i Ockelbo kommun har beslutat att inte stödja nedläggningen av byskolorna!

Socialdemokraterna vill ha byskolorna kvar för att ge byarna en chans att komma på hur vi skall visa upp oss och profilera skolan för att få till en ökad inflyttning. Det tycker jag är bra! Det är länge sedan jag kännde att jag kunde med stolthet och rak rygg stå upp och säga att jag är socialdemokrat!

Men det är nu vårt stora och tunga arbete börjar! Vi måste komma på hur vi vill bli uppfattade i Sverige. På vilket sätt vill vi "profilera" vår skola. Det är nu det är viktigt att alla som varit med i diskussionen om nedläggningen är med i diskussionen om framtiden! Så glöm nu inte att ställa upp, att vara delaktig i det arbete som påbörjas i och med detta beslut! Börja fundera, vad har vi som andra kanske saknar! Skriv ner det på ett papper och ta med till första träffen som vi alla kanske behöver ha för att kunna komma igång!

Väl mött och "upp till kamp" för en bevarad byskola med oanade krafter och ett brinnande engagemang!

//S


Lördag morgon!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, har varit lite rörigt i mitt liv en stund. Inte så så att jag mått dåligt utan det hara bara varit mycket så jag har haft svårt att sortera ut vad som är nått att skriva. Min sinnesstämmning har också gjort att jag inte velat skriva. Har varit lite deppig en del dagar som det kan vara i ett liv och då är det ingen ide att skriva. Då blir det bara självömkan och det är inte kul att läsa!

Idag vaknade jag halv 7, efter att ha somnat 03,00, undrar vad det är som är fel när jag inte kan sova? Men du skall se att jag kommer att sova desto bättre inatt som kommer.
Emili har kompis Fanny här över helgen, söt tjej!
Linus sover hos Calle för dom skall in till Göävle idag och åka skateboard. 4 grabbar mot gävle alltså - se upp!

Jag och Daniel skall ner till Ockelbo idag och se vad våra politiker säger om nedläggningen av skolan. Att det skall vara så svårt att säga vad man tycker och stå för det! jag kan inte begripa hur någon över huvudtaget kan fundera på att lägga ner skolorna i Åmot, Jädraås och Lingbo. Vi får se vad dom säger idag!

Efter det vet jag inte riktigt var jag skall börja, vi får se!
Ha en bra dag och njut av solen!

//S

For a friend!

Lite mer Finer i min blogg! Vill att alla mina vänner som har en plats i mitt hjärta tar till sig av denna otroligt vackra sång. Luta dig tillbaka, bara lyssna och njut!

//S


Kollegan!

Jag har en kollega på jobbet, i och för sig så har jag många, men hon är lite speciell. Jag har en del speciella kollegor också men det finns några få som jag ofta tänker på när jag är hemma. Dom har gjort ett intryck på mig som gör att jag älskar dom på ett speciellt sätt.

Den här tjejen är ung, vacker, lite rund, har ett skratt som lockar med alla. Hon har åsikter som jag kan känna igen mig själv i. Visst låter det som om jag vore lite kär? Men jag känner nog lite så, på ett kompisplan. Jag vet att hon säger som det är när jag gör något tok. Så idag, satt jag på facebook som vanligt och hittade en låt som var så fin. Vet inte riktigt varför jag tänker på henne när jag hör låten men det var min första tanke.

Det gör ju inte saken sämre att hon påminner om sångerskan, lite samma vackra ansikte, leendet på läpparna och det där vackra som bara hon har. Jag vet att min vän inte har haft det så lätt den sista tiden så därför vill jag att du skall ha det här med dig i ryggsäcken när du känner dig ensam!

Bara till dig Camilla!

//S


Hemlisar!

Idag har jag gjort ett försök att vara pigg. Har varit till Gävle med Annika, vart på barnens hus, jula och biltema. Gick rätt bra faktiskt. Avslutade turen på max, åt gott men sen tog orken slut. Vi var borta 4 timmar, varav 1½ timme var bilresa och jag var tvärslut när jag kom hem. Tog en lätt stödvila på nästan 2 timmar. Men sen kunde jag dona lite i hemmet en stund. 


Nu har jag precis klivit ur badet, har badat hett med lite levande ljus och en bra bok i hörlurarna. Det är så avslappnande att bara ligga där och inte tänka på något. När jag ligger i badet hinner jag tänka en hel del. Som jag sagt tidigare har jag mycket att fundera på. Kikade lite idag på hur jag skall lösa alla funderingar jag har. Tror att jag skall göra en resa till Sandviken imorgon efter läkarbesöket så jag kan gå på bokia, glömde av det idag. 


Jag var med i GD idag också, måste den lilla reportern ta med en bild på mig – en gammal tant – när det finns så många söta barn. Men det är ju deras val och jag kan inte ändra på det nu. Tror att det var en ganska bra artikel i alla fall. 


Jag sa till Daniel att jag skulle ta det lugnt med den största ändringen som innefattar honom till närmare jul, men det är ju så roligt när det blir en ändring till det bättre. Vi får väl se hur länge jag kan vänta innan jag drar igång. Nu är det dags för tv, puss och hej! 

//S


Planering!

Jag har rätt mycket att göra just nu i mitt liv. Mycket planering, funderande och massor att åtgärda.En vacker dag kommer mitt liv att ta en ganska oväntad vändning och då vill jag vara redo.
Redo att njuta av det som kommer till mig. Man vet aldrig vad som kan hända i livet, men man måste vara förberedd. Jag skall göra allt som står i min makt för att det här skall bli bra. Bättre än det blivit förut.
Jag säger inte att det blivit dåligt förut men det är mycket i mitt liv som jag skulle vilja ändra på.

Funderingarna är lätta att ta hand om men det är när det kommer till planerandet som problemen börjar. Allt måste fungera, framför allt så måste jag kunna bo i ett kaos under en kort period och det är inte min starka sida. Mitt humör blir uruselt och min älskade Daniel får inte en så rolig tillvaro då.
Men om jag försöker och Daniel är lite tålmodig så vet jag att det kommer att funka. Hur det än blir så kommer det att leda till nått bra. Nått som jag tror gör den här familjen starkare.
Vi får se vad som händer i framtiden, jag skall försöka ordna det här på bästa sätt och jag tror nog att det kommer att gå bra!

 

//S


RSS 2.0