Måndagkväll!

Ja nu är det måndags kväll igen, det känns som om veckan bara består av måndag och fredag. Jag har jobbat natthelg och det har väl gått rätt bra, Jag har haft en bra helg. Daniel har åkt på kurs så jag och barnen är hemma själv till imorgonkväll sent. Han är i Nyköping på saab kurs, kan ju inte vara så himla kul inte.

Linus har fått sin första läxa nu, det var då på tiden:))
Emili har varit och ridit idag. 
Emili har gjort slut med Adam också så nu är hon singel. Det är en pärs för föräldrar också när barnen byter kärlekar. Nu måste vi ställa om oss och ev förbereda för nån annan. Amanda har varit här i helgen och sovit kvar med Emili, det var bra. Amanda är snäll och Emili är på bra humör när dom umgås. Tack Amanda.

Imorgon skall jag stå i valstugan på torget i Ockelbo, skall bli spännande. Jag har inte stått där sedan jag stod med mamma när jag var betydligt yngre än jag är idag. 

I helgen har jag putsat mina köksfönster och bytt gardiner. Det blev faktiskt bra. Jag har inte haft panellängder i köket förrut så det är lite annorlunda. Igår kväll dammsög Daniel och jag torkade golv så nu är det fint i hela huset.

Nu är det tv en stund sedan gonatt.

//S 


Lite helgbilder!

Teamets små hjältar i Folkrace.

Mammas lilla hjärta
!Adam Stålberg.


Anton Alkberg.

//S

 

 


Länge sedan!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade.
Har varit lite mycket att göra. Vi har varit på folkrace i helgen, bott i husvagn! Nää vad det var mysigt då. Så nu har jag kikat på lite till salu vagnar på blocket. :))

Både Emili och Daniel har kört i helgen. Jätteduktiga båda två. Lite nervös var jag när Emili skulle åka men sen blev jag mest taggad. Kommer lite bilder imorgon eller på torsdag. På lördagsnatten fick vi en extra passagerare i vår huvagn - Anton Alkberg. Vi hade husvagnen bredvid Stålbergs så på lördagskvällen dukade vi långbord ute och grillade tillsammans. Så himla mysigt.

Annars har jag bara jobbat, har jobbat en kväll och en dag och det var länge sedan. Jag har ju jobbat många nätter nu ett tag. Innan det var jag ju på slussen.

Ikväll har jag och Anna varit på hundpromenad, ganska bra väder till en början men promenade slutade i spöregn och två blöta tjejer med varsin hud! Typiskt.

Nu har jag duschat och sitter och ser på tv. Snart dags att gå och sova om jag skall orka jobba imon.

//S

En underbar dag, 15 Augusti!

Dopet blev kombinerat med bröllop!

Så har de två så äntligen sagt JA till varandra!Det bästa på hela dagen var att bli av med finklädern!Den nya familjen samlad!Det var jag som knäppte alla kort!

Hemma!

Så är vi då hemma igen, det är skönt att komma hem även om det är trevligt att vara i stugan med. Hemma är ändå alltid hemma. Och jag gillar ju mitt hus.

Har börjat tvätta lite efter helgen och varit till ridskolan med Em. Linus drog raka vägen till skaterampen och kom precis hem. Nu har vi alla duschat och sitter och fikar, varm oboy och macka. Sitter och ser på tv på vilken kanal vi vill, och pratar hur mycket vi vill utan att någon gnäller - så skönt.

Daniel har inte kommit hem än, han skulle jaga ett kvällspass i stugan innan han åkte hem så han kommer nog vid 22:30 tiden.
När jag kom från stallet idag så tog jag och Anna en promenad med hundarna. Jätteskönt var det och det är så trevligt sällskap att gå med Anna - tack för det Anna!

Imorgon börjar barnen skolan, det skall bli skönt att få lite ordning på vardagen igen. Jag får vara hemma själv så imorgon skall jag försöka städa ihop lite här, tvätta undan all tvätt, se till att alla blommor får vatten, städa lite badrum och sån kul som verkligen behöver göras nu. Kanske hinner jag med ett litet besök hos någon.

Puss på er och hej så länge!

//S

Respekt, kräftor och bröllop/dop.

Helgen är till ända och mycket har hänt. Vi har varit i stugan hela helgen med svärfar, Dannes bror och hans tjej. Det har varit kräftfiske på agendan. Har fått ca 50 kräftor ocgh det är kul. Spännande att kolla burarna för att se om någon liten rackare har krypit in.
Jag har kokat kräftorna och på lördag kväll var det dags för avsmakning. Jättegott var det och en snaps slank med å:)

Igår var vi på dop för lilla Eddie, fasters gobit! Och det blev som jag trodde - ett kombinerat bröllop och dop! Men så mysigt det var. I trädgården hos Tomas och Ella. Ella var så fin och Tomas så stilig! Till och med Ella hade kunnat hålla det hemligt och det är nått stort, hon gillar ju att berätta saker och ting! Välkommen Ella till familjen - du passar bra in hos oss - liten tokig kvinna med mycket skratt och en härlig personlighet! Jag tycker om Ella!

Eddie fick ju sitt namn också, den lilla numera runda gossen har numera officiellt namnet Liam Edwine- Han har blivit stor, det går ju så fort när dom är så små, det märks så väl när dom växer.

Det tråkiga med denna helg är all den respektlöshet man måste visa bara för att man är karl, änkeman och tror att allt man gör och säger är perfekt! Att man inte kan vara lite ödmjuk! Ska det vara så svårt att tänka på andra än sig själv! I helgen har jag och Daniel lagt oss vid halv 3 på nätterna eftersom vi tagit reda på kräftorna. På morgonen vid halv 9 har vi fått frågan när vi skall kliva upp. När vi påpekat att vi behöver sova så har vi fått en uppdatering i sömnvetenskap om att kroppen bara behöver sova 6 timmar sen är den pigg igen.

Men om jag skiter in forskning då! Om jag vill sova 8 timmar när jag är ledig? Ska det vara så jädra svårt att få göra det! Ja det har varit störtomöjligt.
Sen en viktig sak som jag måste påpeka! Golf på tv är inte familjeunderhållning när familjerna träffas. Men så är det här, tv har bara visat golf så igår bytte vi kanal och tittade på en riktig familjefilm vilket resulterade i ett l¨ngt utlägg om att det var sista dagen av 4 i golfturneringen och att det var man bara tvungen att se! Men vi bytte inte vilket gjorde att någon blev skitsur och gick och lade sig!

Nu har jag fått spy lite galla så nu är det dags att sluta!
Jag och Esther skall nosa upp husse nu för han har precis skjutit en bock! Dags att prova vovvens nos!
Puss!

//S

En favorit!


Folkrace, Frissan och Fashion!

Jag och Emili har vart till Valbo idag, den blonda hårfärgen är nu borta på henne och hon är mörk. Skitsnygg blev hon.
Handling av lite nytt till skolstarten blev det också. Hon har lite olika intressen som jag inte riktigt förstår, men å andra sidn är jag bara "mamman" så jag skall väl inte förstå allt.
Nu har hon satt in foton från folkracetävlingen i fotaoramar och ställt på hedersplats i hennes rum.
Ojojoj, var tog volangklänningar, anktrosor och svarta lackskor vägen, tänk vad hon växer!

//S
Min egen Dr McDreamy!

Så har det då äntligen visat sig att det finns en Mc Dreamy på Gävle sjukhus. Har inte sett någon förrut men nu finns han på riktigt!
En fin, söt, snygg ja till och med het doktor, han är till och med snäll. Hade inte trott att det skulle finnas någon sån på riktigt men så positivt överraskande att han finns.
Han får en att bli så där varm innombords och få känslan av att vara 14 år att infinna sig i kroppen. Riktigt trevligt lär jag säga. Vi får väl se om det är fler en jag som tycker så, det brukar ju märkas om nått snyggt entrar avdelningen!

Dags att jobba lite! Lägger in en bild på sagans Mc Dreamy! Puss

//S

 

Strykningar av lappgallor!

Ja det är en passande rubrik idag. Jag hade tre planerade Lappgallor igår när jag gick hem från slussen, idag när jag gick hem så hade jag fått tre strykningar av lappgallor. Det är så synd om patienterna när de blir strukna från op. Jag inbillar mig ju att man måste ställa in sig menatlt på att opereras och att det är rätt jobbigt känslomässigt att bli struken. Men när dom akuta operationerna blir för många så finns det inte så mycket att göra.

Ikväll har vi ätit tacos, det var 100 år sedan vi åt det känns det som. Det var jättegott! Jag har inte gjort så mycket idag efter jobbet, bara handlat och lagat mat. Imorgon är det dags för utställning i Sala. Esthers sista utställning för den här sommaren som det känns nu.

Jag har börjat leta efter ny valp också. Har hittat en potentiell uppfödare som jag har lite kontakt med. Han verkar trevlig och har fina hundar, både tikar och en hanhund. Skulle vara roligt om vi kunde få en valp till i vår/sommar nästa år.

En tanke till dig också....det värmde mitt hjärta! Tack för dom vänliga orden och kramen!

Nu är det Johan Falk på tv:n så jag skall kika lite!

//S

Jag måste ringa Carina!

Slussen idag igen, en klart bättre dag än igår. Jag har jobbat med Carina, pigg, glad, alltid positiv och ett riktigt rivjärn. Vi var kursare när vi läste till sköterskor och hamnade på samma avdelning och det känns riktigt bra. Jag gillar att jobba med Carina, hon är så duktig och man behöver inte tassa på tå för att hon skall vara nöjd, man säger det man vill och får raka ärliga svar tillbaka - precis så som jag vill ha det!

Carina är ett bollplank för mig på jobbet och när något är fel ser hon det direkt. Hon är lätt att prata med så därför får hon höra en hel del av mina problem då jag har några. Och hon lyssnar alltid och är ett otroligt stöd. Tack för det Carina!  

När jag kom hem idag så började jag städa så nu är det gjort! det är så skönt.
Nu skall jag se på tv en stund innan det blir dusch och gonatt. Puss!

Jag lägger med en bild på Carina å!

//S


Berså!

Idag har jag och pappa tagit bort vår berså, jobbigt var det och svettig blev jag men nu är den borta! Tomt och fint blev det så nu är jag riktigt på gång. Lite fräsjobb kvar sen blir det en fin gräsmatta där istället.

Anna har varit hit och fikat en sväng idag, Kristina har plockat en del hallon här innan hon drog iväg till Norge på semester resa.
På eftermiddagen kom Tomas och Ella med lilla Eddie, han har vuxit mycket sedan jag såg honom sist. Han är mycket lugnare nu, inte lika skrikig och det är bra det så hans föräldrar får vila lite.

Nu har jag nyss fikat lite och ser på tv, snart dags att gå och sova eftersom jag jobbar imorgon. Förmiddag och jag som inte gillar att stiga upp så tidigt! Men nu har jag tre förmiddagar framför mig. På lördag skall jag till Sala på hundutställning och efter det nattjobb.

Jag hade tänkt hinna med nått annat emellan men det verkar helt omöjligt, jag vill ju, men det lär väl vänta.

//S

Madame Nyberg och Anna med musen.

Har precis klivit ur badet, hett bad med tankar, levande ljus och massor av bubblor. Innan dess var jag till Anna och hjälpte henne med en gardin, det blev jättebra. Nu har Hon jättefint i köket.

Jag och Anna har varit på shoppingtur idag, vi har varit till madame Nyberg i valbo. Jösses vilken affär! massor av grejor som jag vill ha. Lite gammal stil på allt, små speciella saker med så mycket charm. Vi åt lunch där innan vi åkte vidare till Owe Jansson och sedan Sandviken och trivsamt.
Anna har köpt en ny mus också, äntligen! Hennes blev lite välanvänd vid en fest men nu har hon en sprillans ny!

Lite handling blev det men inte så mycket ändå. Men en riktigt trevlig dag blev det!
Nu är det dags för lite film - snabba cash - sen sova. Imorgon har jag mycket att göra, pappa kommer vid 09:30.

Slänger med en bild på Anna <3

  

//S


Hematemes, Melena och Hematuri!

Tänk så fina ord vi slänger oss med vi på kirurgen 111A. Natten har varit rätt bra, men vi har ju en hel rad diagnoser som genast ställer till med besvär för oss i personalen. Men visst är det kul, jag klagar inte. Jag har hellre en natt med jobb hela natten än en lång natt med lite att göra. Sådana gånger kan man alltid hitta på något att göra. Städa något litet hörn eller så.

Det har jag inte behövt göra inatt, för inatt har vi fått göra rätt för vår lön. Puss och hej!

//S

RSS 2.0