Heta räkor.

1 kg frysta oskalade räkor
2 stora gula lökar
Vitlök efter smak
2 burkar krossade tomater
1-2 fiskbuljongtärningar
2-3 msk tomatpuré
Cayennepeppar
2 brk Crème Fraiche (à 2 dl)
Pressad citron

Tina och skala räkorna.
Hacka lök och vitlök relativt fint. Glansa upp dem i smör eller olja i het panna. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en stund. Häll över de krossade tomaterna och smula ner fiskbuljongen. Låt smälta samman och få ett uppkok. Smaka av med cayenne och ev. salt. Låt detta småputtra i ca 10 minuter.
Tillsätt Crème Fraichen och låt det bli riktigt varmt. Lägg slutligen i de skalade räkorna och smaka av med pressad citron (lite i taget så att det inte blir alltför syrligt).

Servera med en fräsch sallad och nybakt baguette. Servera gärna med jasminris.



Smaklig måltid!

//S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0