Nått gott till dessert.
Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar.
Ingredienser:
250 g vit choklad
4 st ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 l färska jordgubbar till servering
Smält chokladen i vattenbad.
Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
Fyll glassmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.
Hoppas det skall smaka!
//S