Planering, Nattjobb och Folkrace!

Nu har jag påbörjat arbetet på min framtida plan. Känns riktigt bra faktiskt. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå för att bygga har aldrig varit min starka sida men det ska gå. Envishet är däremot min starkaste sida och med hjälp av det och lite moraliskt stöd av mina vänner så kommer det att gå!


Jag har jobbarhelg nu, jobbar natt. Jag kan ju inte direkt påstå att det har varit en lugn och skön natt men det har inte varit ett helvete heller. Det har varit att göra hela tiden så sitta och fika var bara en utopi! Jag hoppas det blir bättre inatt.


Emili har åkt folkrace igår och idag. Hon blir tuffare och tuffare för varje gång hon åker. Den här gången berättade hon för mig att hon skulle nog komma sist som vanligt. Jag var noga med att påpeka att det viktiga var att delta inte att vinna. Men hur lätt är det när hon anser att det enda som räknas är att få pris.
Idag fick jag ett SMS när jag låg och sov -2:a plats i C-final – Ja nu har du fått ditt pris och du var inte sist. Du är så duktig mammas lilla hjärta!


Nu sitter jag och ser friidrott innan det är dags att bege sig mot Gävle. Puss på er och ge inte upp, man kan mer än man tror.


//S


Lite bilder.

         

         

                             

                                          

 

 


Mina älsklingar

Framtid

Jag står på kommunfullmäktigelistan i årets val. Känns lite konstigt att se sitt namn på en lista med alla dom riktiga politikerna i vår kommun. Ska jag tillhöra den skaran nu? Jag är ju egentligen inte någon politiker, eller är jag det? Vad är egentligen en politiker? Passar jag verkligen på listan? Tänk vad frågetecken jag har, men jag vet inte vem som kan svara på frågorna. Men det brukar ju ordna sig så det gör nog det den här gången också.


I veckan som kommer jobbar jag natt, börjar med två nätter idag och imorgon sen tre nätter i helgen. På torsdag åker vi en sväng till stugan eftersom Emili skall köra folkrace i Fredriksberg. Naturligtvis så jobbar jag och missar henne igen. Jag vill ju så gärna se hur duktig hon är. Helgen efter är det kräftfiske i stugan. Skall bli kul med en hel helg tillsammans i stugan, vi har ju inte varit där så mycket den här sommaren, vi har faktiskt inte haft tid.


Jag håller på att planera lite semester också, tänkte ta 2 veckor i höst. Vara hemma lite eller kanske planera en liten resa. Åka bort och bara ha det lite mysigt. Men vi får se hur det blir.

Nu blir det puss och hej så hörs vi senare!

//S


Tänk!

Ibland förstår jag inte hur en del tänker, eller tänker dom inte ens?

Hur kan man tro att man bara kan glömma och förlåta?

Att en del inte har skam i kroppen, bete sig som en skit och tro att jag inte märker det. Klart jag gör, men jag skyltar inte med det för det. Jag anses vara byns största skvallerkärring helt plötsligt.

Den här sommaren har ändrat mig, den har ändrat mig så tillvida att jag lärt mig se till mitt eget bästa och inte till andra, jag har omvärderat vilka jag kan lita på och inte. Många av mina vänner har fått omprioriterats och kanske rent av hamnat utanför de som jag vill umgås med.

Istället har jag värderat upp vissa som hamnat högt upp på min lista. Ibland behöver man rensa livet lite så att man kan utvecklas. Det har jag gjort, tack vare dig och ett telefonsamtal jag fick. Så nu är jag en riktig skvallerkärring, precis som du sagt.

//S


En höstdag i Juli.

Nu var det 100 år sedan jag bloggade känns det som, har egentligen inte haft något att berätta eftersom jag bara har jobbat.

I helgen har dock jag och Daniel varit till stugan utan barn! Första gången utan barn sedan London. Ja vi är rätt insnöade vi två. Väl i stugan så har jag vårstädat eftersom jag inte hunnit det än i år. Daniel har skruvat altan, satt upp räcke till altan och fixat så vi har dusch där.

 

Anna och Marina gjorde en resa till oss och åt lite lunch och fika, riktigt trevligt.

När vi kom hem idag så var jag och Emili på ljusparty hos Kristina. Blev lite handling;))

Vanliga gänget var där med tillskott och frånfall. Kristina bjöd på äppelpaj, kaffe och för småtuffingar som inte gillar paj fanns det ost och kex.

 

Nu har jag precis klivit ur badet, känns som om det är höst idag. Det blåser, regnar och är under 10 grader varmt ute. Var tvungen att stänga sovrumsfönstret idag r/t köldgrader.

Nu blir det film och familjemys med sweet och barnen!

Puss

 

//S


Intressant!

Ja en del dagar händer sånt man inte riktigt kan förbereda sig på och idag är en sån dag. Nädå, det har inte hänt något dramatiskt utan något märkligt.
Hade inte väntat mig denna händelse men som tur var finner jag mig oftast rätt fort. Jag vet egentligen inte vad jag skall tycka om sådanna händelser, skall jag gilla eller ogilla? Just nu är jag kluven, jag har funderat så ofta vad jag gjort för fel men inte kommit på något så nu vet jag varken ut eller in.

Jag har jobbat mina två nätter nu, med Jeanette och Therese. Härlig duo att jobba med, men hua vad mycket patienter. Fullt med överbeläggningar över hela huset. Ständigt denna kirurgjour från akuten som vill att vi skall ta en till och en till och bara en till. Men det är inte så lätt när vi får börja stapla dom på hög. Stackars patienter.

Emili och Danne är och åker lite folkrace och Linus är hos Carl så det innebär ju att jag är själv:) Ska förbereda för städ imorgon, bädda sängar, damma lite, skura badrum.
Nu skulle Carina ha varit till mig, då skulle hon tycka att jag varit så duktig som sparat ihop denna ofantliga röra av saker och lort i mitt hem. Haha! Dags att fortsätta!

//S

Slut på semestern.

Ja idag börjar jag jobba, mjukstartar med två nätter så det känns inte så tungt.
Helgen som gått har varit varm, eller snarare het. Jösses så varmt det har varit.
Det har varit marknad i helgen, började med att stå i Socialdemokraternas tält på fredag, det måste jag ju eftersom jag står på fullmäktigelistan och det var riktigt roligt. Pratade med folk, delade ut vatten och ballonger.

Lördag morgon stod jag och Anna i betalningen till parkeringarna till marknaden. Många positiva gäster och en del arga och sura som vanligt. Men vad gör man inte för klubben - Jädraås AIK! Och så tokigt är det ju inte att stå i 30 graders värme 4 timmar;))

Bertil har varit på sjukhuset en sväng med ileus men jag hämtade hem honom i lördags. Han mår bra nu men är lite i olag i magen ännu.

Inatt har mitt bonusbarn bott här, Kristoffer, Han blev dålig i lördags eftersom han druckit lite dåligt men som tur var fick min Linus tag på hans pappa som kom snabbt när Linus ringde. Han är snabbtänkt min Linus - och jag en stolt mamma! Nu mår Krille bra men alla barnen är nog trött på mitt tjat om att dom skall dricka.

Nu skall jag ut i solen en stund, kanske hänga en maskin tvätt.

//S

Mina älskade!


//SSemester!

Min semester går mot sitt slut. På måndag börjar jag jobba! Jag lovade mig själv innan semestern att jag skulle ha en lat och slö semester, inget bloggande, inget städande och bara lata dagar. Och jag har följt mitt löfte.

Jag började en vecka i Turkiet med bad, sol och mat,lite mer bad och sol och så en hel del paraplydrinkar. Gudomligt skönt!
Vi hade en riktigt bra vecka, så skall man börja sin semester! På grund av shopping så fick vi så lov att köpa en till resväska till hemresan så nu har då Emili sin rosa resväska! Men inte grät vi för det inte. Bra shopping till ett bra pris är aldrig fel.

Emili har druckit paraplydrinkar hon med - fast utan alkohol, jag är ju en sån mamma som är lite hård på sånt.
Linus däremot kan man ju inte göra så mycket åt! Han låg på sängen en sen eftermiddag och spelade Nintendo ds och drack äppeljuice. Ett snabbt besök på toa resulterade i att han var tvungen att svepa hela skvätten äppeljuice han hade på bordet, problemet var bara att pappan i familjen hällt upp en STOR skvätt whiskey och ställt bredvid hans glas! Givetvis svepte han pappas skvätt inte sin egen. Som tur var så han inte Linus svälja utan spottade tillbaka allt i glaset igen. Hade han svalt hade vi nog fått magpumpa han men nu drack han bara massa vatten och borstade tänderna x flera kan jag lova.

Men vi fick oss ett gott skratt och ett löfte från en liten gosse att han aldrig mer i sitt liv skall dricka whiskey! Få se hur länge de orden sitter kvar!

//S

RSS 2.0