Pojken från pågen!

Ibland är livet bra märkligt. Tänk vad man kan göra utan att tänka sig för. Jag är inte en människa som gör saker utan att tänka snabbt på konsekvenserna först men ibland, inte så ofta, men ibland händer det. Nu har jag gjort en sådan grej.

 

Jag var på väg till jobbet, solen sken och det kändes som en bra dag. I rondellen i Sandviken står en lastbil och väntar på att få köra in i rondellen. Bilen var en brödbil från pågen. Men det var inte det som var intressant. I bilen satt en av dom finaste killar jag sett på väldigt länge. Han var så in i vassen snygg. Givetvis var han tvungen att se att jag gapade som en mört, han log och skrattade till.

 

Han åkte in i rondellen precis efter mig och åkte där en stund innan han svängde in på Statoil. Jag var ju på väg till jobbet så jag skulle åka rakt men helt plötsligt så upptäcker jag att jag gör en U-sväng och åker mot Statoil. Vid macken kliver jag ur bilen och går in i butiken. Där står han. Jag går raka vägen mot dricka kylen och tar en loka och går mot kassan.

 

När jag har betalt och vänder mig om står han där en liten bit bort och tittar på mig. Han frågar med ett leende om jag inte skulle åka mot Gävle. Jag har aldrig träffat honom förr, inte sagt något åt honom nu men som vanligt är jag ju lite kaxig av mig och har lite svårt att förstå mitt eget bästa så jag svara bara: Jag var ju tvungen och titta om du var så snygg som jag fick för mig!

Hur dum kan man bli tänker jag tyst för mig själv, men han bara ler.

 

Han plockar upp en lapp ur fickan, skriver något på den och lämnar den sedan till mig: Min msn står på baksidan jag heter Mattias säger han och jag bara står där.

Min första kommentar blir; Jag är gift och har två rätt stora barn.

Jag tar emot lappen och går förbi honom innan jag vänder mig om och säger; jag heter Sarah.

 

Jag skyndar mot bilen, nu är jag sen till jobbet. Jag är nog lite chockad, vad har jag gjort, är jag inte riktigt klok! Jag är lyckligt gift, jag älskar Daniel. Det finns ingen i den här världen som jag skulle byta ut honom mot. Jag älskar den lortiga, tokiga bilmekanikern som är pappa till mina barn!

 

Nu ligger han som kontakt på min msn.

//S


Uppdatering

Kontoret är nästan klart, bara några små detaljer kvar att fixa. Köket har också fått sig en ”facelift”. Jag är så nöjd just nu, Åhh ja Johanna nu är vi på den vanliga banan igen och tack gode gud för det! Idag har jag så äntligen en ledig dag och vad har jag för mig då? Jo jag städar, tvättar, skall åka och handla och allt annat som är tråkigt men måste göras. Ikväll är det möte på skolan, jag börjar tröttna lite på allt tjafs som hela tiden skall bli så fort man fort man försöker göra något. Vi får se vad som händer på mötet ikväll så får jag avgöra själv vad jag vill göra i fortsättningen.

Hur kan man strunta i någon och sedan vilja ha kontakt igen som om inget har hänt? Många gånger har jag mått dåligt över att jag inte kan släppa tanken på att jag gjort nått fel. Tänk om jag har gjort nått och inte vet om det, en del säger att jag inte har gjort något men ibland undrar jag.

Anna skall ha ljusparty på lördag och jag skall gå dit en sväng. Har en del saker på inköpslistan som jag gärna vill bocka av. Efteråt skulle mamma bjuda på middag. Vet inte riktigt när jag åt middag hos mamma och pappa sist. Ska bli trevligt faktiskt.

Påsken närmar sig med stormsteg och jag jobbar rätt mycket innan dess. Jobbar natthelg i helgen och fyra dagar nästa vecka. Så det blir skönt att vara ledig i påskhelgen.

Nu är det dags för ett besök i tvättstugan. Puss!

//S


Vår!

Ja nu känns det som om våren verkligen vill komma till oss. Fåglarna kvittrar, solen skiner och det droppar från taken. det är så himla skönt. Jag då - jo jag blev ju sjuk när våren väl kom. Har haft jätteproblem med mina ögon och varit jättekänslig för ljus. Och då blir ju solen en solj***l. Men nu har det gått över, nu gör det bara lite ont som att få en näve grus i ögat;)

Puman messade idag, jag var ju tvungen att ringa upp direkt! Hon har fått körkort idag! Grattis Camilla, blev så glad då jag då så jag var tvungen att bli lite blöt i ögat!

Linus var till kungsberg med skolan igår och åkte slalom, vilket väder dom hade. Han åkte slalom från 10-16:30 men så var han rätt trött igår med. Emili gick långpromenad med Esther så till slut var det nästan läge för efterlysning.

Just nu skall jag påbörja operation städning av mitt hus sen får vi se vad som händer. Puss på er och njut av solen!

//S

Ett förskrivet inlägg!

Natt och klockan är 03:45.

Det är natt på kirurgen och ”mina” patienter sover. En har jag flyttat till IVA och en har åkt till operation. Jag jobbar ju med patienter med tarm och urologibesvär som börjar med en vanlig buksmärta. Jag jobbar också på en avdelning dit vi får patienter som råkat ut för ett trauma. En del av mina patienter är döende, oftast i cancer. Många gånger får jag se döden i vitögat när jag är på jobbet. Jag träffar anhöriga som försöker vara starka när deras mamma, pappa, livskamrat tynar bort.

Tänk vad många gånger jag läst en bok, eller lyssnat förresten eftersom jag lyssnar på bok i min ipod, om allt otäckt som händer på ett sjukhus. Alla mord som begås när någon går i korridoren utan sällskap. Men det gör ju jag på mitt jobb och jag känner mig dessutom inte rädd. Jag som i vanliga fall är så mörkrädd att jag sover med lampa på i sovrummet när min älskade Daniel inte är hemma med mig.

Jag trivs på mitt jobb och jag trivs med mina arbetskamrater. Visst finns det en del saker jag skulle vilja ändra på men det finns det på alla arbetsplatser.

Just inatt har jag en bra natt. Det var rätt rörigt när jag kom men det ordnade upp sig ganska fort. Min kollega, kvälls sköterskan, hade ingen bra kväll innan jag kom och tog över. Men som vanligt är det lätt att ta över efter henne, hon har ordning och reda och är väl påläst på sina patienter.

Jag fick en sån rapport när jag jobbade natthelg sist, en rapport som gjorde att det kändes som om jag känt patienterna länge fast jag aldrig träffat dom. Jag jobbar med henne inatt, sköterskan som gav mig den bra rapporten, hon är riktigt duktig. Jag skulle vilja vara en sån där bra sköterska som andra säger är bra. Som andra kan lite på och veta att jag gör mitt bästa. Det vill jag bli när jag blir stor.

Nu skall jag titta till ”mina” patienter en sväng få se om någon börjar vakna eller om dom skall sova hela natten. Tack för att du tog dig tid att läsa.

//S


Detta snöande!

Nu har då snön ställt till det! det droppar vatten genom taket i tv rummet! Nu får det faktiskt räcka! Daniel har stått på taket och skottat nyss så nu skall det sluta droppa. Han säger att det har med plusgrader att göra! Men det är inga plusgrader som jag märker av! Och jag vill märka av plusgraderna jag med.

Själv lagar jag mat, spagetti och köttfärssås. Victor skall äta här idag. Han och Linus spelar x Box. Efter maten blir det en dusch sen iväg till kirurgen för ett nattpass! Ha en trevlig kväll alla så hörs vi!

//S

RSS 2.0