Köttfärspaj med suffletak.


Pajdeg.

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk -3msk vatten

Fyllning.
1 st stor gul lök
500 gram köttfärs
Champinjoner, skivade 
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk dragon
1 msk kinesisk soja
2 st fasta tomater
100 gram mjuk vitlöksost

Suffletak
2 dl crème fraiche
2 msk senap
0,5 dl hackad persilja
3 st äggvita

Gör så här
Hacka samman mjöl och smör till en gryning massa.Tillsätt vatten.Arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°c. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 minuter.
Bryn köttfärs, champinjoner och lök i smör. Salta och krydda.
Tillsätt soja och hackade tomater.Rör i osten. Bred ut fyllningen i pajskalet. Blanda creme fraiche,senap och persilja. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i creame fraich/senap blandningen.
Bred sufflesmeten över fyllningen. Grädda i 200°c ca 25 minuter.
Servera med en grön sallad.
Smaklig måltid!

//S

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0