Något gott till kaffet.
Ingredienser
150 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk socker
2 msk kallt vatten
4 st rabarberstjälkar
2 msk socker
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl
1 ägg’
Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Ta undan en tredjedel till lock och tryck ut resten i en pajform. Ställ den 30 minuter i kylen.
Värm ugnen till 225°. Skölj och skär rabarbern i centimetertjocka bitar. Blanda strösocker och kanel med potatismjöl och blanda med rabarbern. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö överb resterande deg eller lägg lock i rutmönster.
Vispa upp ägget och pensla degen. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Hoppas det smakar!
//S
Kommentarer
Trackback