Saffrans skorpor



200
g valnötter
100 g smör
3 st ägg
2.5 dl socker
0.5 g saffran
0.5 tsk salt
6 dl vetemjöl (6-7 dl)
1 tsk bakpulver

Hacka nötterna grovt. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Stöt saffran med salt i en mortel och rör sedan ner blandningen i smöret.
Blanda nötter, mjöl och bakpulver för sig och rör sedan ihop med saffranssmöret och äggsmeten till
en ganska lös deg.
 Dela i tre delar och forma till rullar.
Ta mer mjöl om degen känns för lös.

Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. 
 
Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
Skär längderna till skorpor med diagonala snitt.
Torka i 75 grader i 60 minuter.
Förvara i lufttät burk.

Lycka till.

//S


Kommentarer
Postat av: Ann

Ska testas idag :P

2011-12-17 @ 12:15:38
URL: http://trivs-i-brattfors.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0