Till dig!



//S


Söndag.

Imorse vaknade jag tidigt, det var dags för serietävling nr 3 för våra barn i Jädraås.
Kl 09:15 var jag på plats på JAIK-vallen. Jag var så himla trött, sov inte så mycket igår efter nattjobb och ingen sovmorgon idag. Fick dock ett mysigt morgonsms som gjorde dagen bättre - tack för att du förgyllt min dag.

Har suttit och läst nästan hela dagen, först ks handlinbgar sen en massa annat som jag var tvungen att läsa.
På kvällssidan var det dags för årsmöte i Jädraås AIK. Det var ganska många som kom. Motionssektionen där jag sitter som ordförande var naturligtvis välrepresenterad på mötet - Tack Tjejer!

Nu sitter jag vid tv:n med datorn och bara slöar. Har skickat några mail och gjort en del data saker som jag tänkt på ett tag, men nu är det gjort.

Skall bädda rent i sängarna innan jag skall gå och lägga mig ikväll, älskar att krypa ner i rena sängkläder, jag sover så gott då.
Imorgon är det ks hela dagen så då kommer jag nog att vara trött på kvällen.
Sköt om er allihopa!

//S


Kärlek!

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet.

    



    

//S


Semester!

Ja då har jag jobbat sista natten och har en härlig vecka som kallas semester framför mig. Jag skall njuta varje minut av min ledighet. Jag vet att ledighet brukar rusa förbi men jag skall njuta ändå. Sakll nog sakna en del, längta i massor men njuta ändå.

Natten som gick var skaplig. Hade ju sällskap av Fru Brelin och det var som vanligt kul. Alltid pigg och glad.
Hon var med i tidningen idag med sin nyblivna man, vilket fint brudfoto.

Jag har sovit några timmar idag och sedan har jag varit till Ockelbo och handlat. Fick sällskap av Emili med handlingen. Nu har vi precis ätit tacos och jag skall lägga mig i ett bad, det är ju så skönt.

Imorgon är det serieskidor för våra barn i Jädraås, på kvällen är det årsmöte i idrottsklubben.
Ha en trevlig lördagkväll alla underbara där ute!

//S


Saknar...







//S


Ögonvila!

    



    

//S


Fredag och jobb.

Hej på er allihopa där ute!
Idag har vi kommit till fredagen den här veckan, jag har jobbar två nätter och har en kvar sen är jag ledig i en vecka.
Barnen har sportlov nu så det innebär att jag kommer att ha sovmorgon en vecka :) sånt gillas.

Veckan som har gått har varit jättebra. Jag tror att helgen i Bommervik har gett mig lite ny positiv energi, Trodde inte att det skulle kunna bli så men är glad attt det gav så mycket mersmak.
Ett helt gäng, så olika men egentligen så lika.

Idag har jag varit till Peslunda och varit "enkät vakt". Riktigt kul, ytterligare nya bekantskaper som var riktigt roligt. 18 ungdomar som alla är olika.

Idag blev det pizza till middag, orkade inte fixa något så pappan i familjen fick ordna met och då brukar det bli pizza.
Skall jobba med nyblivna Fru Brelin inatt, det skall bli riktigt kul. Vet inte hur länge sedan det var sedan vi jobbade ihop. Jag ser fram emot det tjejen.

Nu skall jag kliva in i duschen så jag är fräsch inför jobbet, nä jag tar nog ett hett bad, behöver ett bad och ligga och fundera lite avslappnande tankar på en hel del mysigt och roligt. Lägger med en bild som inspiration till mitt heta bad.
Puss på er mina vänner och ha en underbar helg, och till er som har sportlov som jag - ta det lungt i skidbacken, vi vill inte ha några brutna ben!
Puss!

//S


Bommervik 3

Söndag morgon vaknade jag vid 7 och skulle då packa iordning för utcheckning vid 9. Frukosten var gudomlig även denna morgon, att det är så gott.

Den här dagen var det vår distriktsombudsman som höll i trådarna – Ewa Jansson. det är hon som satt ihop programmet denna helg och det var ett perfekt program som passade mig mycket bra.
Ewa pratade lite om själva organisationen inom partiet och hur vi skulle jobba vidare efter den här kickoffen på Bommersvik.
Vi fick jobba med delar av stadgarna för att förstå hur det kommande arbetet skulle fortgå.
Efter en fantastisk - som vanligt - lunch rattades bussen hemmåt mot Ockelbo.

Trodde jag skulle sova hela vägen men jag satt och analyserade helgen nästan hela vägen, vad som var bra och vad som var dåligt. Mycket bra hittade jag, kanske någon liten del som var dålig men den har jag i nuläget glömt så det var nog ingen katastrof.
Tack alla för en jättebra helg, trevligt sällskap och tack för att jag måste motionera dubbelt så mycket med tanke på allt jag stoppat i mig i helgen!
Puss.

/S


Bommersvik 2

Lördagen började med frukostbuffé, att det är så gott med frukost när man är borta och allt är serverat.

Efter frukosten var det dags att träffa en härlig personlighet – Peter Öhman – en positivt aggressiv, humorfylld och mycket kunnig man.
Han lockade fram våra bästa sidor på ett lite provocerande men underbart sätt.
Han gav oss vägledning om hur vi skall axla vår nya - för en del - roll som förtroende vald S-politiker i Ockelbo kommun. Många bra ord på vägen och fullt av nyväckta tankar inför mitt nya uppdrag.

På fm var det dags för kaffe och den smarrigaste fika buffé jag sett någon gång, så mycket gott att välja på.



Efter Lunchen på lördagen kom Sven-Erik Österberg till Bommersvik för att träffa oss socialdemokrater från Ockelbo. Han hade läst på sin Ockelbo historia och visste en del små men viktiga detaljer om Ockelbo.
Efter sitt anförande hade han en frågestund där vi fick ställa frågor till honom och det var då jag blev positivt överraskad, han svarade lätt på alla frågor. Undvek inga frågor och svarade relativt snabbt. Han svarade relevant utan svammel, han gav sina åhörare utrymme att ställa frågor vilket avslutningsvis gjorde mig lite imponerad.

    

Middag blev det även denna dag;
Förrätt; en potatiskaka med crème fraiche, rödlök och löjrom till det serverades vitt vin.
Varmrätt; hängmörad entrecote med café de pari smör, en crème fraichekräm med röd lök och en bakad potatis, till det serverades ett rött vin som kommer att läggas till i min favoritlista över rött vin.
Dessert; ett bord fullt med desserter, glassbomb, kaffepannacotta, choklad mousse och några till godsaker.

Middagen avslutades med kaffe och en Baileys – mycket gott.
Till tonerna av Eric Saade i melodifestivalen avnjöt jag dessert och kaffe i trevligt sällskap.

Även denna kväll bjöd Tord upp till sång till långt in på småtimmarna, sömnen kom så småningom krypande och jag somnade med ett leende på läpparna. Jag tror jag skall åka på fler sådana helger med mina partikamrater. Vi är i så olika åldrar och har haft så himls roligt, det har varit högt i taket så alla har kunnat säga det som dom velat. 

//S


Du....

Tack för att du ger mig det jag saknat så länge.



//S


Ledig idag!

Ja idag är jag ledig, gick upp med barnen i morse och åt lite frukost när dom gett sig iväg till skolan.
Lade mig på soffan en stund i morgonrocken och bara slöade. Fick ett jättetrevligt telefonsamtal som gjorde min dag mycket bättre.
Jag har snart skrivit klart det sista av mina anteckningar från helgen. Känner mig nöjd och jag tror att jag fått med det mesta.
Idag skall jag fixa mina naglar igen, dom ser hemska ut nu. Skall gå en långpromenad med hunden så jag får möjlighet att sortera mina tankar lite. En del tankar skall arkiveras i "att komma ihåg" och andra i "att slänga bort" och det gör man snabbast genom en hundpromenad.
Ha en bra dag allihopa!

//S


Bommersvik 1.

Vi kom till Bommersvik på fredag eftermiddag efter ett besök i Sveriges riksdag. Vi checkade in på våra rum och började sedan vår ”kick off”.

Ewa Jansson från partidistriktet inledde med en presentation av hur helgen skulle komma att se ut.

Middagen var en två rätters middag bestående av en kräftmousse med en parmesangrissini, till varmrätt; hjortfilé, potatis fon dant varma hjortron med en friterad gorgonzola och en pumpakräm. Middagen var mycket god och hjortfilén bara smälte i munnen. Till det dracks det vitt vin till förrätten och rött till varmrätten.

Kvällen fortsatte med vacker sång av vår egen trubadur Tord – en mycket trevlig kväll som avslutades med en skön natt under täcket, inte så mycket sömn men fullt tillräckligt.

//S


Hemma igen!

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev, har varit mycket under veckan som gått. Första var jag sjuk, sen jobbade jag en del innan jag stack iväg på konferens i Bommersvik. dert kommer ett inlägg om resan också men inte i det här inlägget.

Vill bara tala om att jag nu är hemma, mår jättebra och känner mig riktigt laddad.
Idag har jag skjutsat svärfar till tåget eftersom han skall åka till Thailand, han blir borta en månad.

På vägen hem hände det en liten olycka, en bil körde om mig och fick sladd precis då han skulle köra in framför mig, han snurrade till och rullade sedan en hel evighet innan den stannade. tack och lov var jag kvick på bromsen och körde inte in i bilen men det var riktigt nära - ibland skall man ha tur och det hade jag idag. Jag fick stanna till hos Daniel en stund så krampen i benen släppte, blev riktigt skärrad av händelsen.

Nu sitter jag och läser handlingarna till ks på måndag. Mycket att läsa men ganska lätt att förstå.
Nu skall jag läsa vidare innan barnen kommer från skolan.

//S


Sjuk!



Ja idag är jag hemma och är sjuk! har feber och ont i hela kroppen. Känner mig som en mindre pigg 90 åring. Skulle behöva en rullator eller ännu bättre ett gåbord - kan någon skicka hit en sjukgymnast som ordnar detta?
Det blir ett desperate housewives maraton idag istället för att umgås med mina arbetskamrater, har ont i ögonen som kladdar igen så det blir till att lyssna desperate housewives.
"Idag är det en riktig buhu - tyck synd om mig dag"!

//S


Alla hjärtans dag!

En dag full av kärlek!

    

//S


Inspiration.

Fnulade runt på nätet idag och hittade lite inspirationsbilder;













//S


Serieskidor.

Nu har vi haft första serieskidan för våra barn i Jädraås. Det är så roligt att titta när dom åker. Alla söta glada barn som skidar runt och blir rödblommig för att sedan rusa in och få lite fika. Så mysigt.

Själv skulle jag vilja åka till varmare breddgrader nu, har tröttnat lite lätt på snön. Men det känns bra att vi har en bokad resa iaf fast det är jättelänge kvar till vi skall åka.
Idag skall jag inte göra något alls, har huvudvärk och ont i kroppen men det går väl över skulle jag tro.

Skall jobba hela veckan som kommer, bortrest över helgen på kurs 3 dagar. Ser fram emot kursen eller kickoffen skall jag säga för det är egentligen vad det är.
Politik i tre dagar med start i riksdagen på fredag. Det är jättemånga år sedan jag var dit så det skall bli spännande och roligt. Sedan att vi är olika personligheter och individer som skall svetsas samman i vårt gemensamma intresse politik.

Lägger med lite bilder på en härligare vy än snökaos :)

//S

    


    


Melodifestivalen 2011







Ja vad skall man säga, så snygg!

//S


Insnöad!

Idag är jag insnöad, bokstavligt insnöad. Garagedörren går inte att öppna och från ytterdörren till vägen är det 1 m snö.
Hade tänkt åka och handla idag men det får nog vara, Daniel får handla på vägen hem idag. jag har inte varit ut på hela dagen men jag tror inte jag bryr mig. Skall försöka våga mig ut och skotta av lite innan Daniel kommer hem.
Jag skall jobba inatt, en singelnatt så det går bra. Sen är jag ledig över helgen.

Idag fyller mamma 60 år - Grattis älskade mamma!
Vi kommer till dig på fika ikväll.

Barnen är borta ikväll, Emili är hos Lars och Linus skall åka till Bollnäs - om nu tågen går.
Nu är det dags att göra ett ryck i huset sen skotta lite snö.
Ha en underbar helg!

//S


Vitt







//S


Shopping.

Igår bar det av till köpis för lite shopping. Emili behövde nya skor och jag skulle köpa nån topp.
Tänka sig men Danielo följde också med. Det var ett tag sedan vi shoppade ihop. Linus skulle vara hemma så det blev jag, Daniel och Emili som åkte.
Daniel åkte vidare in till jula för att handla lite till servicebilen han skall ha till folkrace i sommar.
Jag och Emili shoppade loss i köpis och för en gångs skull så handlade jag massor.

Jag köpte; Jeans, 4 toppar, en skinnjacka, en kofta, leggings och en del småsaker.
Emili köpte; 3 toppar, skor, bh och trosor och även hon en del småsaker.
Daniel köpte; verktyg och en jacka.

Emili knäppte lite kort på mig igår också eftersom jag har fått frågen ett par gånger nu så har jag då äntligen knäppt dessa kort. Fler kort än dom från gårdagens blogg kommer nog inte att komma ut, gillar ju inte det där med fotograferande av mig.

Idag har jag varit ute i solen lite, så härligt. Sitter just nu och rensar papper och sätter in nödvändigheter i pärmar. Nog för tillfället! Puss

//S


Foto; Emili Andersson

Ja kort på blogginnehavaren kommer inte så ofta eller egentligen aldrig men idag gör jag ett undantag.
Håll till godo!







One time only!

//S


Kärlek.



En blomma dör om man inte vattnar den…
Blomman vissnar och förmultnat utan vatten….
Kärleken dör om man inte ”livar” upp den….
Det kan man göra med dom tre små orden…
Jag älskar dej…..
Kärleken vissnar om man tar den förgivet..
Så vad du än gör glöm inte dom tre små orden..
Om du inte vill att kärleken ska dö ut…

//S


KS; Kommunstyrelsen!

Jag var på kommunstyrelsen i måndags, intressant. Det är mycket som tas upp till diskussion, en del saker informeras det bara om så kommer de vidare utredningarna vid senare sammanträden. Eftersom många ärenden är helt nya för mig så var jag rätt mossig i huvudet när jag kom hem. Bearbetningen av all fakta tar en stund när man är ny men det trillar på plats efter lite funderande.

I kommunstyreslen sitter många olika individer, det är många olika tjänstemän, olika politiker också jag, jag som är helt perfekt, förstår allt och vet exakt hur allt skall vara. Eller så var det inte riktigt så det var. Till en början känner man sig fullständigt blåst, kan inget, vet inget och kommer aldrig att förstå. Men efter en stund när kroppen lugnat ner sig lite så börjar man faktiskt fatta en del och det är då det börjar bli lite spännande, roligt och mycket intressant.

Så nu kan jag nog säga att jag är politiker, först och främst så är jag en "vanlig" människa men sen är jag en sån där "politiker" och faktiskt så är det ju samma sak även om inte alla ser det så. Politiken är ett intresse hos mig, det ger mig möjligheten att påverka och vara delaktig i olika beslut i min kommun och det känns bra. Jag är även din representant om du vill.

Ett lite märkligt inlägg kanske men  - det är jag - och man får ta mig som ett helkoncept, antingen hela mig eller inget! Puss på er!

//S

35 år.

Nu är min älskling 35 år. En del tycker ung, andra tycker gammal. Vad jag tycker? Ja han är ganska lagon för mig.
Han fick sin present och jag tror att han gillar den, såg så ut när han insåg vad det var, han fick en resa till Egypten i höst. Vi kan ju inte åka i vår/sommar eftersom vi har folkrace då och vi vill gärna att Emili får mycket folkracetid i sommar.
Jag funderar på om vi skall ta dykarcertifikat när vi åker till Egypten så vi får se hur det går. Vi skall iallafall åka bort en vecka och bara vara ledig, äta gott och bara slöa.

I övrigt har det varit en hel del den här veckan, möten, nattjobb, möten igen och så en födelsedag. En gång i måpnaden har jag sådanna här veckor men nu är jag ledig tre dagar och det skall jag njuta av. Eventuellt så åker vi till köpis imorgon och shoppar lite. Emili är i behov av lite småsaker och även jag. Nu skall jag och hunden ta en promenad i snön som återigen vräker ner!

//S


Grattis Älsklingen!

Min älskling fyller 35 idag, Hoppas din dag blir underbar älsklingen!






//S


RSS 2.0