Några bilder.









//S


En fantastisk känsla!

Ett hjärta är till för att fyllas av olika upplevelser. Genom livet så fyller man hjärtat med alla möjliga roliga och tråkiga saker. Hjärtat kommer ihåg sådana saker som kroppen tycks glömma bort, sånt man inte tänker på på väldigt länge kan hjärtat plocka fram när man blir påmind.

Mitt hjärta kommer ihåg många olika händelser som är fantastiska men det finns en känsla som jag inte hade något minne av. Känslan av att vara fin, jag skall inte säga vacker för dit kommer jag nog inte riktigt. Men att kunna titta mig själv i spegeln och säga att jag är ganska fin har inte funnits i min världsbild på så himla länge.

När jag har tittat mig i spegeln har jag tittat på det jag måste och sen struntat i allt det andra, jag hatar, verkligen hatar att prova kläder i en affär. Då måste jag stå där med massor av speglar runt mig så jag ser alla obehagliga delar av mig själv.
Jag ser mig själv som en ganska fet, ganska äcklig liten varelse som ingen kan tycka om, men idag när jag stod och försökte fixa till mig lite innan jag skulle åka till jobbet så tittade jag faktiskt på mig själv, ja bara ansiktet nudå, och tänkte tanken att jag skulle kunna uppfattas som lite söt. Jag vet inte när jag tänkte så sist. Det måste ha varit någongång under gymnasitiden. Känslan försvann ganska fort men den fanns där och det var en fantastisk känsla.

Nåväl, känslan försvann fort men den fanns där - någonstans i mitt hjärta har jag en gång tyckt att jag var lite söt. Kanske kan någon annan ha tyckt så också, och det konstiga är att någon tycker så idag. Känslan är din och du får tycka så om du vill, jag gillar känslan men har lite svårt att hantera det. Men jag skall lära mig hantera det någon dag.

//S


Shrek

Sitter i soffan med datorn i knät, tittar på nått så spännande som Shrek, tänk sån underbar film. Söt, charmig och helt underbar.
Har sovit halva dagen idag men det är ju tillåtet när jag jobbat natt, blev sen hem idag eftersom en patient inte mådde så bra. Natten var ganska bra men allt händer ju på morgonen så även denna gång
Smärta är inte roligt, svårt att smärtlindra och patienterna mår så dåligt.

Emili skall snart platta håret på mig, tvättade det idag när jag vaknade och alla lockar är på plats och det gillas inte! Skall jobba en natt till sedan är jag ledig söndag natt. Tror jag skall ta ett glas vin eller två då :) lina ligger lite före mig nu så jag måste ta igen det ;)

Och till dig min vän, vad lätt allt blir om jag tänker på dig, Ett leende på läpparna och allt blir möjligt!

Ha en trevlig lördagkväll alla gobitar!

//S


Jobbfredag.

Ja jag skall jobba i helgen, inte så kul men det går.
Har bytt gardiner i sovrummet idag, bytit sängkläder och ställt fram lite nya dekorationer.
Har varit till Ockelbo idag också, hämtade Linus skateboard, köpte faktiskt min nya favoritparfym, nytt läppstift och en mascara. Jag mår så bra nu, själen är pigg och känner sig faktiskt lite vacker och det är inte så ofta jag känner så, men nu gör jag det.

Bokade äntligen tid för naglar också, skall bli roligt att få lite fina jämnlånga naglar. tror att jag skall åka till Valbo nästa vecka och inhandla lite nya kläder när jag ändå har ångan uppe.
Nu är det dags att laga lite middag innan det är dags att åka mot 111A. ikväll blir det stekt älgbiff, poatisgratäng och en rödvinssås. Tyvärr bara loka till eftersom jag skall jobba men jag skall spara vinet till en ledig kväll.

Lägger ut någon bild på sovrummet efter uppfråchning imorgon, idag blir det bara en parfymbild. Ha en underbar kväll alla mina hjärtan - och du, du får mig att må så bra!

//S




Sarah ler!



Nu känner jag mig ganska nöjd med dagen!

//S


Hemma igen.

Nu har jag varit och handlat lite. Gick som planerat in på trivsamt och vad händer alltid på trivsamt - jo det blir dyrt. Blev en del handlat bla nya gardiner till sovrummet, kommer bild senare när jag fått upp gardinerna. Köpte en annan sak också som skall vara i sovrummet men den kommer på bild sen den med.

Jag lät bli att göra något idag också som jag ångrar så himla mycket. varför lyssnar jag inte vad hjärtat säger och slutar vara så j***a snusförnuftig jämt! Förlåt, jag vet att jag är en fegis.

//S


God morgon!

Jo jag somnade till slut, har sovit lite dåligt inatt. Vridit och vöänt på mig och funderat en himla massa. Det har varit trevliga tankar, planerande tankar och framtidstankar skulle jag nog kunna kalla det.
Det är så länge sedan jag inte kunde sova en natt, så det blir lite fel när det blir så här.

Dagen idag - torsdag - skall jag ägna åt att vara en god hustru tror jag, handla, städa och tvätta. Skall nog göra mig ett ärende till trivsamt också och kankse blir det en fika i sandviken innan jag åker hemmåt.
Ikväll skall jag skjutsa Anna som skall i8väg och bowla och äta middag med sitt jobb, vad jag skall göra då vet jag inte så har du nått bra förslag så är det bara att du hör av dig.
Ha en bra dag alla underbara vänner.

//S


Natt

Så var det natt på Rävåsvägen 3 igen och jag kan inte sova. Kände mig ganska trött så jag lade mig vid 22:30 men vände och vred så nu har jag klivit upp.
Jag har legat och tänkt och planerat en massa så till slut var det ingen ide att ligga kvar.

Skulle behöva 2 st Imovane 7,5 mg just nu men då sover jag väl bort hela morgondagen, men en stesolid skulle kanske inte vara helt fel - haha - nädå det blir inget av med det inte.
Jag skall gå och lägga mig och tänka på något mysigt så kommer jag att somna och sova skönt sedan.
Gonatt på er!

//S


Mysig beröring.

Jag är en ganska rosa tjej, olika nyanser av rosa. Just nu är jag ganska ljusrosa, mjuk, mullig och ganska nöjd.
Jag älskar känslan av beröring, beröring av alla olika människor i min närhet, vänner, familj och min älskling.
Jag kramas gärna, tycker om att sitta nära och ligga nära.
Jag är egentligen ganska romantisk.




Sen har jag en sida som är ganska skarp rosa på gränsen till ceris. Den sidan av Sarah kan vara ganska elak, riktigt bitchig. Det är en sida som jag inte tycker om men den finns där, det är inte många som märker av den sidan men jag vet att den finns där. Tyvärr kommer den sidan fram ibland.

Men just nu är jag ljusrosa och lever på sockervadd, ljusrosa sockervadd. kanske att jag kan känna mig lite så där söt som sockervadd brukar kunna vara.
En ljusrosa ros som älskar att bli hållen i, tagen på och bara kan njuta av livet.

//S


Ett varmt hjärta.

Idag har jag varit ledig, har haft en slö och bra dag.
Har varit in till jobbet en sväng på eftermiddagen och bjudit på lite fika på vårt apt. Jag är ledig imorgon också, då skall jag försöka handla lite till hushållet. Jag vet inte när jag var och handlade sist. Skall till systembolaget också, allt mitt röda vin är slut och det går inte för sig.

Tänk vad ord kan göra stor skillnad i livet, kan man bli kär i ord? Jag tror nästan det. En del skriver så fint, så vackra ord att mitt hjärta slår dubbelslag. Ord kan beröra mig så jag gråter men även så jag skrattar. Jag läser många bloggar och en del berör mig så himla mycket.
Jag har tydligen läsare som tycker så om min blogg, jag trodde inte jag kunde beröra så, men det är ju roligt.

En av mina läsare har berört mig så jag blir varm i hjärtat, jag vet inte varför men den läsaren skriver vackert, har ett bra upplägg i skrivandet och jag kan inte sluta tänka på det du skriver. Det måste betyda något men jag vet inte vad.

Nu skall jag och mitt varma hjärta göra lite nytta här hemma.

//S


Ännu en Kollega!

Jag skrev om Lina igår, Lina på mitt jobb. Ville inte lägga in någon bild eftersom jag inte frågat först så jag gör det nu för hon tyckte det var ok.
Lina är solstrålen på avdelningen, hon är alltid glad, har ett fantastiskt leende och skrattar jämt. Lina har haft ett Liv som gått upp och ner som alla andra och jag har delat det med henne så här i efterhand. Det är jag jätteglad för. Jag tycker mycket om dig gumman och om jag någon gång kan göra något för dig så kom till mig. Ditt leende har hjälpt mig så många gånger som du egentligen inte vet men så är det.
Jag önskar dig en underbar kväll! Jag tog en vacker bild på dig och lägger in.

//S


God morgon....



//S


Bokstaven E.


//S


Kirurgens vackraste kvinna.

Nu var det några dagar sedan jag skrev men jag har faktiskt jobbat två, och varit helt ledig i helgen. Fick besök på lördagen av Magnus och Roger - mycket trevligt. Dom åkte hem vid 05:30 tiden på söndag morgon så det blev sent eller för den delen tidigt. Sov några timmar innan det var dags att stiga upp och få lite ordning i mitt hus inför kvällsmötet som var hos mig.

Måndag kväll jobbade jag, fick världens överraskning när jag fick blomsterbud med en mening på kortet i buketten - Till kirurgens vackraste kvinna - fy så pinsamt det var! Men blommorna var jättevackra -  Tack snälla söta!!



Jag har jobbat förmiddag idag, sovit lita halvdant inatt och sedan jobbat hela dagen så jag är lite trött och seg. Tack underbara Lina för alla skratt, du är helt ortolig. Så vacker, rolig och helt underbar! Skål på dig stumpan!

Har årecis klivit upp ur badet, hett vatten, levande ljus, en bok i lurarna och ett glas rött - det är lite lyx det.
Nu är det handboll på tv:n en stund innan sängen kallar.

Lägger in ett par passande bilder för denna tisdag också!

//S



21 Januari



//S


19 Januari.

För 13 år sedan klev jag in på förlossningen ungeför nu.
Fast besluten att det skulle ta 100 timmar att föda mitt andra barn. Det tog inte 100 timmar, om 1 timme är det 13 år sedan Linus föddes och påbörjade sin vandring genom livet. Han hade bråttom och gillade fart och det har hållt i sig. Idag åker han cross, skateboard, cykel och slalom. Han hoppar och studsar och är mer upp än ner. Men idag blir han 13 så han kanske lugnar ner sig lite snart, eller så inte!

Nu blir det en sväng till Ockelbo för att handla lite sen hem och fixa en tårta!

Puss

//S


Linus 13 år!

Grattis mammas lilla gosse!



//S


Fantastisk film!



En film helt i min smak.

//S


Sovdag.

Så var då natten till ända, det var en bra natt, någon patient från akuten, men mest sovande patienter. Det är så ovanligt att det är så här lungt på nätterna och jag har haft turen att ha två sådanna nätter igen.
Har jobbat med Lena och det var riktigt roligt. Vi kom på att vi hade gemensamma vänner, lilla Tova, Janis lilla sötnos.

Jag gillar verkligen mitt jobb, har helt underbara kollegor som gör ett fantasktiskt jobb.
Tack Emilie för att du lyssnar när jag gnäller, hjälper mig tänka när jag inte riktigt kan själv och för att du är mänsklig.

Idag gör jag inte så mycket, sitter vid datorn, ser på tv och är allmänt slö. Skall iväg och träna ikväll så jag får röra på minb feta häck lite. 
Jag har satt upp lite delmål så att det skall bli lättare. Jag tänkte att den tjocka kvinnan som går runt i min kropp skulle försvinna. :) Vi får väl se hur det går.

Puss.

//S 


En förkärlek till fantasy.

Det är så vackert, en härlig fantasi som föryngrar och gör livet lite lättare.
Skulle kunna tänka mig att spela wow men jag tror att jag skulle fastna i det träsket då och inte kunna sluta så jag har inte provat ännu.











Njut av din fantasi, ta tillvara på att du kan drömma dig bort!

//S


God eftermiddag!

Vaknade ca 14:10 idag, var svettig och kände mig nästan febrig. men jag förstod att det var han jag gift mig med som eldat lite idag. Det var så varmt så jag kunde inte ligga kvar under täcket.
Klev upp och gick till Anna för lite frukost kaffe. Min Anna - den syster jag aldrig fick. Hon städade idag, så duktig. Själv gör jag ingenting, som vanligt känns det.
Daniel är och köper pizza, jädra skitmat men det brukar bli det när han skall laga mat.

Jag och Emili tyckte att det var hög tid för romantik så vi ser på twilight, den är ju så bra och så romantisk.
Inatt är det andra och sista natten, och inatt är jag ju inte ensam på sjukhuset som gillar romantik heller.
Hoppas på en till bra natt. Puuss!



//S


Natten som gick!

Natten har kommit till 111A. Kirurgavdelningen där jag jobbar har tystnat ner och patienterna sover, nästan alla sover. En patient är vaken och kan inte sova, han ligger och pratar men är ganska lugn.

Ingen av mina patienter är akut dåliga inatt, det lugna tempot är högst ovanligt. Mina vagnar är färdiga, ja våra medicinvagnar som vi använder på dagen, det är mitt jobb som nattsköterska att se till att dom är fräscha till dagpersonalen.

Dom antibiotikakurer som jag skulle sätta inatt är satta och bortplockade för länge sedan. Vi har precis nattfikat, vi hann sitta och prata en stund inatt och det är inte så vanligt.

 

Jag har träffat nästan alla mina patienter förut och det gör att det blir mer lättjobbat. Jag har ganska bra koll på hur dom fungerar.

Snart skall jag gå en runda och titta till alla, måste smyga mig in fast dom sover, vill ju se att alla har det bra och sover sött.

Ibland ligger patienterna vaken hela natten eftersom dom inte vill ringa på klockan och väcka mig? Tror dom verkligen att vi sover på natten, vi har vaken arbetstid på 111A hela natten. Men det verkar inte alla förstå. Det är ju bättre att dom berättar att dom inte kan sova så vi kan göra något åt det. Men det är inte så lätt att vara på sjukhuset, allt är nytt, man delar sal med andra män och kvinnor, någon kanske snarkar, någon kanske springer uppe för att dom inte kan sova.

 

Det är tyst i korridoren, det är nått som låter – köksklockan – vad den tickar högt, det har jag inte tänkt på förut.

Jag trivs riktigt bra med mitt jobb, jag skulle aldrig välja bort det tror jag, men man skall aldrig säga aldrig. Vem vet – om 10 år kanske jag är kräktrött på 111A.

 

Nu är jag hemma och skall krypa ner i sängen, så sov så gott så hörs vi snart igen!

 

//S


Till Dig!



//S


En ide!

Nu vet jag vad jag skall ge mitt hjärta när han fyller 35, jo jag har ju kommit på att han fyller 35 snart och jag brukar ju få rätt fina presenter av honom så nu har jag lagt till med en fjäskig sida.
Ja jag kan ju inte tala om det här men jag hoppas han blir glad.

Har varit hem till mamma och fikat nyss. Var länge sedan jag var dit så det var skönt.
Nu sitter jag hemma själv eftersom alla andra är på hockey. Själv skall jag jobba inatt så jag skall slö lite.

Vi ses senare!

//S


Fredag natt.



//S


Citronpannacotta

Citronpannacotta med granatäpple  6 port. 



Ingredienser;

1 st vaniljstång

2 st gelatinblad

4 dl grädde

1 st citron, rivet skal

0.5 st citron, saften

2 tsk florsocker

0.5 st granatäpple

 

Gör så här;

Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.

Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.

Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.

Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.

Lägg i gelatinbladen och blanda om.

Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.

Ställ kallt i minst 2 timmar.

Gröp ur fröna från granatäpplet.

Vid servering;

Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.

//S


En dag som alla andra.

Dagen har kommit och gått.
Har inte gjort något speciellt, tränade imorse. Det var tänkt att vi skulle träna på em men Anna hade träningsvärk så då for jag själv imorse. Stoppade min rosa apple ipod i öronen och började träna, men det var ett tag sedan kände jag men kom ändå igång ganska fort.

Imorgon natt skall jag jobba, har en korthelg den här helgen lördag och söndag natt. Har aldrig jobbat bara två nätter en helg så vi får väl se hur det fungerar.

Daniel och barnen skall på hockey imorgon, allsvenskan eftersom leksand håller sig i den låga divisionen ;)
Svärfar skall också vara med. Så jag får en eftermiddag för mig själv.

Och till dig, du skrev en kommentar men jag lägger inte ut den här, det skulle inte passa in men den är noterad!



//S


Vackert på bordet!

 











//S


Himlens alla änglar.

Så händer det då igen, en av dom vackraste människorna i släkten försvinner. Min bror har haft så fin kontakt med "nisse" och så försvinner han.
Tack Svante för allt du gett min bror och hans familj, du är sörjd och saknad och finns i våra hjärtan!



//S


Luktar så gott!

Skall köpa ny parfym, så jag tänkte på den här. Den övre har jag och funderar på den undre. Helt klart en favorit. Älskar ju Sarah Jessika Parker oxå men dom har jag så nu provar vi den här istället.




Nu är det dags att fixa till mig lite inför möte i Söderhamn!

//S


Fasters gullpojke!



Är han inte söt!!
Tomas och Ellas lilla Edwine!

//S


En bild på näthinnan!









Sensuellt och underbart!

//S


Hembesök.

Idag har syster Sarah haft en ledig dag. Guud så skönt det har varit, huset var redan städat, tvätten tvättad och ingen disk på bänken. Så vad har jag gjort idag, INGENTING. Åhh så skönt det har varit lullat runt lite och gjort såns som jag tyckt varit lite avsalppnande och skönt.
Barnen har börjat skolan idag vilket inneburit att jag varit själv, spelat den musik jag velat, ätit när jag velat och tittat på vilken kanal jag velat på tv.

Det är skönt när barnen har lov men det är skönt när jag är hemma själv också.
Jag och Esther har tagit en promenad och det var skönt, tråkigt nog så snöade det men det har vi ju vant oss med nu.
Ikväll skall jag på möte, årets första faktiskt. Vi får väl se vad som kommer att diskuteras då.

Dags att påbörja lite middag, njut av livet allihopa - det går inte i repris!

//S


Saffranspannkaka



Ingredienser

2 dl grötris
4 dl vatten
0.5 tsk salt
1 l mjölk
2 st ägg
1 dl hackad mandel
1 dl strösocker
1 pkt saffran

 

Gör så här

Koka riset i saltat vatten ca 10 minuter.
Tillsätt mjölk och koka ytterligare i 45 minuter under omrörning på svag värme. Låt gröten svalna något.
Blanda i ägg, saffran, socker och mandel.
Blanda runt och häll upp i en cirka 20 cm stor ugnsfast form.
Grädda i 200 gr i 20-30 minuter.
Servera med vispad grädde och bär.

Lycka till!

//S


Glädje!

En del människor har så stark inverkan på mig, det spelar ingen roll om det är tjejer eller killar tror jag inte spelar någon roll.

Den här gången är det både tjej och kille som tänt en glimt i mitt hjärta.

Fick ett sms igår kväll. Jag blev så glad.

Strax efter det fick jag ett mail i min inkorg. Jag måste ha varit snäll någon gång i mitt liv eftersom en del vill berätta roliga och mysiga saker för mig.

 

Imorgon blir det en dag på 111A sen en ledig dag igen. Skönt med en liten mjukstart på veckan.

På tisdag kväll har jag möte och sedan hela onsdagen är det möte.

Nu är julen nästan helt bortstädad, bara gardiner och ljusstakar kvar. Huset är städat och jag sitter framför tv:n, jobbigt med dessa helger med vinterstudio hela dagarna. Soffan blir ju utnött – haha.

Men jag sitter ju inte i den så o0fta i veckorna så jag måste ju sitta ikapp.

Nu skall jag fixa lite gott till kaffet.

//S


Du....

Så lite behövdes!

Puuss

//S


Reklam.



Så bra reklam musik.

//S


Lördag

Jag blir så glad för din skull, jag hoppas du njuter av kvällen. Den här kvällen kommer att ge dig så mycket energi och ork. Du är en av få människor i den här världen som jag verkligen unnar denna lycka.

Själv dricker jag lite rött vin, har blivit en del vin på slutet men jag mår bra av det så jag skiter nog i vad andra tycker.
Har städat idag, jo jag är inte riktigt klar än men nästan. Julen håller på att försvinna från Rävåsvägen 3 för den här gången och det känns skönt. Jag tycker julen är mysig men nu räcker det, nu vill jag ha vår med massor av vårkänslor, långa promenader och kanske ett och annat erkännande. Det brukar bli lättare med sånt på våren.

Att saknad kan komma så hårt i hjärtat. Ibland blir jag helt tokig av saknad.
Jag fick ett mail idag - jag blev så glad. Så fina ord, vad har jag gjort för att du skall ge mig så fina ord! Tack!

//S


Så fin!



//S


Ledig

Ledig dag idag och då står det tvätt och städ på schemat. huset håller på att förfalla men det kommer att ordna upp sig. Skall städa bort julen i helgen och bara spara gardiner och ljusstakar lite längre. granen har börjat barra och det blir barr överallt.
Men det är lite charmigt det också, att städa bort julen, det innebär att vi går mot vår och så småningom sommar.

jag tycker inte om vintern just nu, det är för kallt eller oxå snöar det massor. Jag längtar till sommaren för att slippa bylta på mig så mycket kläder när jag skall ut, inga skor på fötterna, ligga i bikini på baksidan och bara njuta. Det är så dåligt med sånt nu.

Annars mår jag rätt bra, jobbar en del just nu men har ledigt i helgen sen börjar det ordna till sig. Lite fler lediga dagar efter det. Har jobbar himla mycket i december. Men det ger väl ett välkommet påslag på min lilla ussliga lön för det borde ge ett par kronor extra på lönen.

dags att göra lite till på hemmet!

Puuss!

//S


Triss....Plötsligt händer det!

Ja så är det, plötsligt händer det! Med buller och bång!







//S


Natt!

Det är natt på rävåsvägen och jag kan inte sova. Daniel sover för länge sedan och Emili lade sig för en stund sedan. Linus är ju i Norge och åker skidor så nu är det bara jag som skall sova kvar.
Skall snart lägga mig i sängen och försöka sova iaf så får vi se hur det går.
har druckit en flaska vin så det kanske gör saken bättre.

Det är den 2 januari och nya året har börjat.
Gonatt bloggen!

//S


God fortsättning!



2011 har kommit.
Ett nytt år att fylla med det man helst vill.
Drack champange inatt som jag hade fått - riktigt god faktiskt - Tack så mycket.

Ha nu en underbar fortsättning på 2011 alla mina hjärtevänner

//S


RSS 2.0