Tenta!

Ja det här med tenta frågor var ju inte det lättaste! Fy så hemskt att göra sånt här på heltid.
Vi får väl se hur det blir när Ola kollat igenom dom, får nog ändra en del skulle jag tro.

Har idag genomlevt min första dag som tjänstledig, ganska skönt. Fixat naglarna idag så nu är dom ljusrosa, det blev riktigt bra. Hon är duktig Karin!
Imorgon blir det en eftermiddag med bedömningar på 111A, sista gången jag gör det som huvudhandledare på kirurgkliniken.

Jösses vad jag har ändrat på mycket den här första halvan av året, jag hoppas bara att det kommer att bli till det bättre.

Nu är det snart dags att krypa ner under täcket och sova lite.
Gonatt mina hjärtan där ute!
Ska försöka skärpa mig med bloggningen också, har blivit lite dåligt ett tag.
Imorgon kommer det ett folkraceinlägg tror jag.

//S


HIG

Ja nu är det klart, föreläsningen gick bra, ganska bra. Det finns några småsaker som behöver ändras om det är så att jag skall hålla föreläsningen en gång till. Det är så roligt med studenter, ett gäng människor som vill lära sig. Som bara insuper kunskap.

Nu är det seminarierna kvar med patientfall. Skall bli riktigt kul att höra vad studenterna kommer fram till. Ofta kan man lära sig mycket mer av att disskutera saker inte bara skriva tentor och göra prov.På eftermiddagen har (S) haft beredningsmöte. Alltid intressant!  Vi var inte så många idag men det blir alltid diskussioner.

Nu har jag nyss klivit upp ur badet. Jag har smaskat i mig ost och kex och tänkte ta ett glas rött men med min huvudvärk så skippade jag vinet.
Nädå, det är ingen fara bara för att jag har huvudvärk idag, jag tror att det beror på att alla spänningar släpper.

Jag skall be älsklingen massera mina fötter lite innan jag skall krypa ner under täcket.
Puss på er!

         

//S


En ny i familjen?

Ja kanske blir det en ny familjemedlem. En norsk liten tös som är så sööt! Kan inte låta bli att lägga en liten bild.
Bilderna är tagen av uppfödaren.
http://www.jarotoppen.beagle.cc/

Riktigt ögongodis!

//S


1 år senare!

Grattis lilla goa Eddie på 1 års dagen!
En jättekram från faster!//S


Familjen Andersson

Mamma - ja det är ju jag det :)Pappa - min älskade Daniel:Min Emili:Min Linus:Vår Maskot Esther:Kajsa - vår smygande dam://SVärldens sötaste hundras!//S


En vecka går fort.

Nu har det gått några dagar igen.
Det händer så mycket och allt går så fort. Jag är så nöjd att jag jobbar där jag gör, vilka arbetskamrater! Och ett stort tack till akutens personal. Jo jag har hunnit tillbringa en stund på akuten. Men det gick bra och nu har även det hamnat i arkivet för upplevelser.

Idag har jag ledig förmiddag. På eftermiddag skall jag ha seminarie med studenterna. Skulle haft det förra veckan men det var tvungen att flytta på sig.
Den här veckan har jag haft utvecklingssamtal med Emili också - det sista på perslunda. Och klart det bästa. Min lilla gobit har varit så duktig. Tänk vad lite som behövs för att det skall bli så mycket bättre. Nu har hon bara några veckor kvar på Perslunda sen bär det av mot gymnasiet.

Själv börjar mina nerver spöka med mig nu, satt och funderade på morgonen och blev lite nervös. Men det går över, det vet jag.

Sista april hade Linus kompisar som sov över, att tre grabbar kan ha så rolig. Skönt när dom har så roligt. I vissa lägen lät det som om det var ett gäng småflickor som barrikaderade Linus rum.

Nu skall jag fixa till mig lite, skall försöka hinna fram på skolan innan jag sticker till Gävle.
Puss på er!

//S


Mitt första vårtal.

Christer Lundqvist ringde mig igår, han berättade lite om att han meddelat barnen att dom skulle vara på plats till 20:00 och det var ju bra och barnen var duktiga att sjunga. I förbifarten så sa han att han tyckte att jag skulle hålla vårtal – jaja, svarade jag, det ordnar sig nog och vi slutade prata.
Sen insåg jag – vad pratar man om i ett vårtal?

 

Från början tänkte jag att jag skulle prata om illaluktande gräs, hundbajs på snödrivor och solsken genom skitiga fönster men jag ångrade mig.

Så jag bestämde mig för att lösa problemet så här:

 

När jag gick i gymnasiet så skulle vi skriva om en författare - jag valde Karin Boye.

Varför väljer man som 16-åring att skriva om Karin Boye, jo för att hon var född den 26 oktober – samma dag som mig fast 72 år tidigare.

En av hennes mest kända verser börjar som bekant

-För visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka.

Den här våren har gjort allt annat än tvekat, den slog till och sen har våren hållt sig kvar, och vi blir fort bortskämda. Vinterskorna har bytts mot nätta vårskor, vinterjackor plockas undan och cyklar tas fram.

 

Ja våren är underbart härlig. Det kalla nakna i naturen börjar få liv, träden knoppas och ur den kalla jorden sjuder nytt liv.

Grannar som man knappt sett till under vintern kommer ut ur sin vrå, påtar i trädgården, sitter på trappan och dricker kaffe och njuter av solens varma strålar.

 

Det må komma bakslag, det kan tom snöa, men ovillkorligen ligger vintern bakom oss. Nu är det tid att njuta av den ljusa tiden av året, att samla energi som vi gjort av med under vinterns mörka tid och genom att tända eld på majbrasor som vi gör från norr till söder idag så talar vi om att vi är redo för den varma härliga och gröna tid som stundar så

-  Välkommen du underbara vår!

//S


RSS 2.0