Feber, trötthet och ögonsalva!

Jag somnade till slut, halv 4. Guudars vad jag har tänkt inatt. Men jag tror att jag tänker bättre på natten så det jag kommer fram till på natten blir ofta verklighet så även denna gång.

Vaknade kl 05:47 och kunde inte somna om. Gick upp och började en lång dag med tvättstrykning och invikning av sängkläder.
Har gjort en hel del idag, tyvärr inte sånt som syns men även sånna saker måste göras.
Ögonen kliar, känns som om jag har grus i hela ögonen. Feber är en kompis som botas med alvedon, tröttheten - ähh det skiter jag nog i.

Nu skall jag åka till apoteket en sväng och ta med mig Emili hem.

//S


Trasig!

Klockan är efter tolv så 29 november har blivit till 30 november och jag kan inte sova!
Undrar varför det blir så ibland att man inte kan sova.
jag förstår nu vad du menade sötnöten när vi pratade den där gången när vi jobbade kväll. Varför blir det alltid till kvällen/natten?

Sitter och tittar runt på nätet på allt möjligt. Inredning, hus, blocket och läser lite bloggar.
Nere ligger Emili och hostar, stackarn, jag måste hämta ut hostmedicin till henne imorgon.

Surfar runt en stund till jag sen skall jag försöka sova.

//S


En juldessert!

Saffranspannacotta med pepparkakssmul!1 vaniljstång
5 dl  Mellangrädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakor - krossas

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar.
Dekorera med pepparkakssmul.

Mycket omtyckt.
Lycka till!

//S

 


Snö, cup cakes och kärlek!

Första advent idag men känslan finns ju inte riktigt där, det tokregnar ute och snön lyser med sin frånvaro.
Sitter vid köksbordet och tittar över till grannen, fint i fönstren med ljusstakar och stjärnor. På gården står en adventsgran men belysning det är så mysigt den här tiden på året om det hade varit snö!!

Älskling hittade inte våran julgransbelysning igår så vi har ingen adventsgran men jag dör inte av det.
Det kommer en annan dag kanske - precis som snön.

I ugnen har jag en omgång cupcakes står. Jag har ett litet inredningsparty på eftermiddagen och vill ju gärna bjuda på något. Vi får se hur det blir när det blir klart.

Viktigast av allt är ju att min julklapp är klar. Jag fick ju den lite tidigare jag. Mitt vardagsrum. Jo jag vet att det är allas men jag kan säga att det är mitt en stund. Blev sjukt nöjd!
det blev helt perfekt - precis som jag tänkt mig i min idébild.
Kan hända att det kommer en bild så småningom - annars är du välkommen hem på en kopp kaffe så kan du få uppleva det live! haha.

Nu dags att ta ut plåten ur ugnen. På återhörande alla söta!

//S


Ledig idag!

Haft en ledig dag idag, satt upp lite nya gardiner och plockat lite i hemmet som så sakterliga börjar återta sin form av att någon faktiskt bor här.
Fixat mina naglar också, blev som vanligt jättebra.

Nu väntar jag på att få skjutsa Emili till stallet eftersom det är tisdag. Linus är i Ockelbo och Danne skall jobba över idag.

Jag har så svårt att förstå att ingen tar hand om tvätten när den hopar sig i tvättstugan. Man kan ju fundera om det är bara jag som vet var tvättstugan ligger placerad i huset.

Bäst att pallra sig ut dit och fylla på en maskin så det går att ta sig fram där inne.
 Vi hörs!

//S


Långt emellan!

Det kan bli så ibland att det går långt emellan saker och ting.
Så är det med bloggen numera men det får ni och jag finna oss i.

Vardagsrummet är snart klart, sofforna fattas och ett bord men det blir i veckan som kommer.
Nu nattjobbar jag så nu händer inte särkillt mycket men det känns som om tidsplanen håller.
Tomten börjar bli vinterbonad så snart kan snön få komma, första advent närmar sig med storsteg. Det är en härlig årstid men den innebär mycket stress.

I fredags var vi på begravning, Daniels mormor Gunilla har ju gått bort. Det var en fin begravning, efteråt blev det lunch på buskåkers pensionat. Ett otroligt fint ställe i Borlänge som jag aldrig besökt. Jättegod mat och riktigt trevligt att träffa Daniels släkt. Många olika individer men så härliga.
det är endå lite vemodigt att Gunilla gått bort. På sätt och vis var det hon som höll ihop familjen sedan min svärmor gick bort för snart 3 år sedan.

Vi var förbi vid stugan en sväng också och det är fortfarande en stor besvikelse, men det är bara att lära sig att leva med.

Nu är det dags för lite fix och don innan det är dags för andra och sista natten på jobbet för den här helgen. Jobbar med sötnöten och Elsy så det är helt underbart - funkar finfint! Vi ses ikväll nöten!

//S


Lördag kväll.

Det är lördag kväll.
Veckan som har gått har varit relativt bra. Jag har bara jobbat torsdag natt den här veckan, det blev ändrat eftersom någon var sjuk.
Jobbade med Anna och det har jag inte gjort många gången men nu har det blivit tätt me4d arbetspass med henne och det är jättekul.

Den natten dog Daniels mormor också. Inte så kul men hon var sjuk och 96 år gamal så för hennes skull var det skönt men det är alltid jobbigt när någon man tycker så bra om går bort.
jag ser dig fortfarande vid köksbordet med en cigarett i handen eller som i början när jag träffade dig med huvudet i ett land och rumpan i vädret.
Du får träffa din Gunnar nu igen - Älskad och Saknad - Gunilla Göthe <3

Rust av vardagsrummet går framåt, Tomas och Danne har satt upp "fin tapeten" idag, blev sjukt bra!!
Jag är så nöjd. På måndag eller tisdag är det dags för inlägg av nytt golv sen är det möbler och städ kvar.
det är länge sedan jag hade så lortigt inne som jag har nu. Slipdammet har intagit varje vrå i mitt hem men nu får det vara så, det skall städas bort i veckan som kommer.

Eddie bor hos oss i natt, jag leker fullfjädrad faster. Gobiten ligger och sover nu, vi får väl se hur länge han tänker sova.
Själv skall jag se på tv en stund innan det är dags att krypa ner och försöka sova några timmar så jag orkar vara faster imorgon också.

//S


RSS 2.0