En juldessert!

Saffranspannacotta med pepparkakssmul!



1 vaniljstång
5 dl  Mellangrädde
2 kuvert saffran
1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
1 dl pepparkakor - krossas

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden.
Låt under tiden gelantinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar.
Dekorera med pepparkakssmul.

Mycket omtyckt.
Lycka till!

//S

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0