Snökaos

I det här landet blir det totalkaos varje gång snön kommer, vi bor ju i ett land där det inte skall komma snö varje år i november/december ;)
Jobbade inatt och fick åka hem i detta underbara väder. Jag älskar snön, det blir vitt, ljust och rent. Men när allt måste komma under ett dygn blir jag lite ledsen.
Ska iväg och jobba inatt också och jag vet inte riktigt om jag tar mig till jobbet. det är tokhöga plogvallar, snön vräker ner och fyller vägarna innan plogen hunnit ploga allt.
 
Men det är bara att gilla läget och ge sig iväg. Sånna här dagar skall man sitta inne, tända ljus och dricka glögg. Krypa upp nära bredvid någon liten kärlek och bara mysa. Men - Landstinget kallar och jag har ju ett jobb som är ett kall...så jag laddar för natt två på 111A. Men imon då är jag ledig!
 
Sköt om er alla gobitar!
 
//S

Snö

Idag - äntligen - snöar det. Jag som skall sätta upp julgardiner och lyssna på julmusik. Stämmning i precis rätt ögonblick.
Det slog mig ju i helgen när jag jobbade att det är första advent på söndag, det går lite väl fort i almanackan nu.
Men igår köpte jag min första julklapp så nu är jag på G.
 
Nu skall sängkläderna rivas ur, fönster putsas och gardiner sättas upp.
 
//S

Livet

Ibland förstår jag inte meningen med livet, att det kan vara så orättvist.
Hur skall man kunna jobba med bra förutsättningar när man inte får några riktlinjer. Jag är ju ganska beroende av bra riktlinjer.
 
Jag har funderat rätt mycket på vad jag vill göra med mitt liv eftersom alla frågar vad jag skall vidareutbilda mig till men jag vet ju inte ens om jag vill det. För att få lite "status" på mitt jobb så måste man tydligen läsa in extra kurser och utbildningar för att få upp lön och få "status" på avdelningen.
 
Egentligen tycker jag att det borde vara bra nog att man gör ett fantastiskt jobb. Jag hade så många tankar kring mitt "ansvarsområde" men det kräver utbildning men det orkar inte jag just nu. Det är så mycket annat jag måste ordna först, trodde jag skulle kunna ta den lätta vägen men skall man ju aldrig göra.
 
Ja efter natt nr 1 så har jag två kvar och funderar så hjärnan går på högvarv.
Hur skall det här sluta, det kan man ju fundera.
Puss!
 
//S

Skogen

Hemma igen efter två dagar i Stockholm. Två bra dagar med en del intressanta föreläsningar. Cissi och Maria föreläste och gjorde det riktigt bra.
Ätit god mat, druckit gott, sovit sådär olch mycket nöjd att få åka hem.
 
Ja är nog en riktigt torr lantlolla jag. Jag tar gärna en promend i skogen med hundarna, åker till stallet och fixar och donar lite. Men stressa bland tokiga människor i Stockholm är nog inte riktigt jag.
 
Ska ut och jobba natt inatt så jag tänkte bara slöa lite idag. Tyvärr har det blivit rätt skitigt i mitt hem när jag varit borta, tvättkorgen har fyllt på sig och någon måste handla till helgen.
 
Egentligen skulle jag ha gjort en resa den här helgen men den var jag tvungen att ställa in - det är det som är det bästa med landstinget - man kan inte ta ledigt nån gång. Så lite bitter och skitarg är jag nog för den sakens skull.
 
Annars är livet rätt bra....
 
//S

Måndagen gick.

Tandläkaren gick bra idag. Emili var jätteduktig. Dagen har i övrigt flytit på bra.
Det var ju stora dagen UL idag. Anna och Micka har varit på ultraljud idag så nu får man prata om att dom är gravida.  Stort grattis till er båda. Som jag och så många andra väntat på detta.
Så roligt att se det lilla livet idag efter ultraljudet.
 
Jag har strykit en massa idag, högen har minskat men det är en del kvar. Så tråkigt att stryka men det blir så fint i skåpen när det är klart.
 
Nu är det dags för sängen och en bra bok. Gonatt gobitar!
 
//S

Mörkt....

Det är fortfarande mörkt ute, men hästarna är ute. Klockan är tjugo över sju och stjärnorna lyser starkt.
Det blir nog en fin dag - det ser så ut i horisonten.
Måndag morgon och jag skall följa med Emili till tandläkaren.
 
Från övervåningen dunkar det av Linus musik, hundarna har inte riktigt stigit upp ännu men nu är det dags att dra fart på den här veckan.
En rolig resa väntar, en annan måste ställas in - åhh vad jag hatar landstinget just när jag skriver så.
I mitt nästa liv skall jag bli lyxhustru - eller så är jag ganska nöjd egentligen och bara har en nedåtdipp just idag.
Ja så kan det nog vara.
 
Har en mysig sak att se fram emot idag oxå - och den saken lyfter upp allt det negativa!
Det gör mig såå glad....
 
//S

En sån dag....

Ja här var det 100 år sedan jag var.
Och när jag väl skriver igen så är det för att jag är på tokdåligt humör idag!
Jag har varit ledig i tre dagar och inte gjort annat än städat och plockat efter andra. Andra är trött och less och orkar inte så då får jag göra.
 
Undrar när jag blir så trött och less så jag bara lägger ner, ja den dagen skulle ju vara intressant att uppleva.
 
Ja dt kommer nog att bli bra nån dag men just idag är det citronhumör som gäller.
Var precis och mockade till Cherie och Lillen, det är tomt i stallet sedan Kilde försvann. Emili är ute och rider med Sandra oich Linus och Emili sitter nere och ser på skräckfilm.Daniel är i skogen med hundarna idag, årets första rådjur är skjutet för Alice - lilla tjejen blir stor.
 
Själv skall jag snart åka ner till stallet i Ockelbo, det är dags för en anställningsintervju till sen är det bara beslutet som fattas.
Jag är lite förvånad att det är så många som sökt tjänsten - men det är kul för vi har bra material för att kunna få till en bra anställning.
 
Innan dess är det dags att hänga en maskin tvätt...
 
//S

RSS 2.0