Gott nytt år!

Nu är 2010 snart slut och slutet blev helt underbart. Du får mig att må så himla bra. Med ett leende på läpparna svävar jag genom min vardag.

Snart dags att göra lite middag, till tolvslaget blir det champange. Jag har avlagt ett nyårslöfte, ett hemligt. En del säger att man inte skall berätta om sina löften för då blir dom inte verklighet så den här gången skall jag vara tyst. och det kanske är lika bra det.

 Och du min lilla sötnöt, det tog mig tre långa år innan tanke blev till verklighet så ge inte upp. En vacker dag kommer det du väntat på och då kommer du att vara så redo. Du är en underbar ängel, har ett hjärta av guld och är otroligt vacker. Kan det hända mig så kommer det till dig också.

Gott nytt år på er alla hjärtan där ute. Imorgon är det 2011 och vi blir alla ett år klokare!

Puss

//S


Känsla.

Idag är det slut på två dagars ledighet, skall jobba två nätter nu innan nyårsaftonen kommer. Läste på fejjan att Camilla är sjuk, vi får se om hon kommer till jobbet:( tråkigt att du är sjuk sötnöt!  Jobbar med maud oxå, var såå länge sedan jag jobbade med henne så det skall bli kul.

Längtar hem till sängen redan idag, så skönt att lägga huvudet på kudden efter en natts jobb.

Idag hade jag laddat för tvättning av all tvätt som samlas i min tvättstuga, och vad händer - tvättmaskinen slutar funka. vatten över hela golvet - jättekul. precis vad jag behövde idag.

Nätack, ge mig den bra känslan istället som bara du kan, av någon anledning så blir jag någon helt annan med dig och det gör mig lite oroligt men samtidigt glad. Du gör nått konstigt med mig!

Puuss!

//S


Svek

Nu har julen passerat, jag har jobbat och vi har haft besök. Julaftonen förlöpte bra hos lillebror och Ella. En trevlig dag med trevliga människor. På kvällen var det dags att jobba natt på 111A. En bra natt. Sov en stund på juldagen innan jag klev upp för att tillaga kalkonmiddag. Att en kalkon skall ta så lång tid i ugnen. Efter middagen dags för natt nr 2, den jobbigaste och vidrigaste natten jag jobbat i hela mitt liv. Inte för patienternas skull utan för något helt annat.

Förlåt för att jag inte kom till dig! Jag skulle ha släppt allt och kommit. Julen är barnens helg och jag svek. Hur kunde jag vara så jävla dum!
Det kommer att bli ändringar här nu. Jag har aldrig kännt mig så sviken, så ensam som jag kände mig då. Hålet i mitt hjärta har aldig varit större och det kommer att ta tid innan det läker sig helt igen.

Jag är så trött på självömkan, att passa upp på, att höra att man inte vågar, att höra att man inte orkar. Men mest av allt är jag så himla trött på att jag skall ha dåligt samvete för att andra inte bryr sig. Nu är det dags att jag lägger fokus på 3 andra personer och skiter i alla andra som aldrig skulle lägga fingrarna i kors för att jag behöver hjälp.

Jag sov 4 timmar på annandagen, dagen mellan natt 2 och 3. Jag hade en vidrig huvudvärk när jag satte mig i bilen och åkte mot 111A för tredje gången denna julhelg, en av dom värsta jularna jag någonsin upplevt.
Men det kommer aldrig att bli så här något mer!

Idag har jag inte gjort någonting alls och det är skönt. Jag har gjort mat, inget annat.
Emili har haft pojkvännen här och det har varit bra för henne, hoin behövde nog det nu.
Tack för att jag fått gnälla av mig en stund, jag behövde det. Vid 7 kommer Anna på kaffe och det ser jag fram emot - min Anna!

//S


Julhelg!

Nu är allt klart, bara juskinkan kvar och den står i ugnen. Ikväll blir det bastu, glögg och slappande. Kan bli ett glas rött också om jag har lite tur :)

Barnen har jullov så imorse sov vi länge, till 10. Ja jag har sovit så länge, kändes konstigt men helt ok
Jag kan gott vänja mig vid tanken. Nu sitter vi och tittar på Eclips.
Imorgon skall vi till mamma på fm och äta gröt sen bär det av mot viken och lillebror och Ella.

Kommer nog inte att bli så mycket bloggande i julhelgen eftersom jag skall jobba och vi får besök. kommer nog inte att hinna med är jag rädd. men det får bli efter helgen då.

Nu är det dags att värma glöggen.

//S


Måndag!

Gick av imorse efter 3 nätter, har haft en lugn natt.
Sov 3 timmar när jag kom hem, vill inte sova mer eftersom jag skall sova inatt med. Ikväll har jag möte, fullmäktige. Efter det skall jag hämta barnen hos kompisar sen hem och krypa ner i ett hett bad innan jag stupar i säng.

Imorgon skall jag till sandviken och handla en massa, funderar på att åka direkt på morgonen, handla, gå på bolaget och sedan hem och göra det sista inför dammsugning och torkning av golv på onsdag.

Nu har jag precis tvättat håret, skall leta på lite kläder i min tråkiga garderob så jag har nått att ha på mig på mötet ikväll.

Puuss!

//S


Natt!

Det är natt på 111A, patienterna ligger i sina sängar och sover medan Cilla och jag jobbar för fullt. Eller det kanske inte var så det var inatt. Vi har en bra natt, eller en dålig. Det beror på hur man tolkar orden. En bra natt eftersom patienterna sover och inte behöver min hjälp så mycket, en dålig natt för att jag inte har så mycket att göra. Natten blir så lång då. Jag har försökt jobba undan lite student jobb så en hel del har jag fått gjort.

På fredag är det julafton, sakta men säkert kommer barnens dag allt närmare. Små barn som väntar på tomten, tonåringar som vill riva upp paketen och vi vuxna som väntar på sillen eller är det snapsen. För min del blir det en snaps och alkoholfri julhelg. Jag skall jobba nätter då också.
Före jul har jag en hel lång lista på saker jag måste hinna ordna, skall påbörja den listan imorgon när jag kommer hem. Bara jag sätter fart så kommer det att gå fort.
Jag tänkte mig att allt skall bli klart på onsdag så jag bara kan njuta av torsdagen.

Jag har en del andra saker i mina tankar också, och jag kan inte slå bort dom tankarna. Dom är behagliga och mjuka och jag älskar känslan. Känslan av det som tankar kan ge.

Nu skall jag titta till en patient, hålla en varm hand och sitta en stund. Man kan alltid tillföra något till en patient som är i livets slut, närhet är något man alltid kan bjuda på om man har en stund över. Ett trasigt liv kan lagas med så lite. Ångest lindas inte alltid med en tablett och en grinig sköterska. Lugnet och tryggheten kommer bäst av närhet.

//S


Natt nr 2

Sov till kl 14 idag, låg vaken en stund och drömde mig bort. Det kräksnöar idag, kostign det är att det kommer så här mycket snö innan jul, vissa jular har det varit grönt ute och regnat men så är det inte nu. Om man tittar ut så ser det ut som om världen är täckt av bomull.

Idag skall jag skura badrummen,måste börja städa nu så jag blir klar till jul. På torsdag morgon skall allt vara klart, då vill jag bara ha skinka och vissa matförberedelser kvar så jag kan ha en lugn och slö dag då.

Barnen får jullov på onsdag. Skönt att dom blir ledig, dom behöver sova lite och slippa allt pluggande ett tag.
Vi skall hem till mamma och äta middag idag, skönt att slippa laga mat en dag.
Nu skall jag hänga lite tvätt.

Puuss

//S


Heta räkor.

1 kg frysta oskalade räkor
2 stora gula lökar
Vitlök efter smak
2 burkar krossade tomater
1-2 fiskbuljongtärningar
2-3 msk tomatpuré
Cayennepeppar
2 brk Crème Fraiche (à 2 dl)
Pressad citron

Tina och skala räkorna.
Hacka lök och vitlök relativt fint. Glansa upp dem i smör eller olja i het panna. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en stund. Häll över de krossade tomaterna och smula ner fiskbuljongen. Låt smälta samman och få ett uppkok. Smaka av med cayenne och ev. salt. Låt detta småputtra i ca 10 minuter.
Tillsätt Crème Fraichen och låt det bli riktigt varmt. Lägg slutligen i de skalade räkorna och smaka av med pressad citron (lite i taget så att det inte blir alltför syrligt).

Servera med en fräsch sallad och nybakt baguette. Servera gärna med jasminris.



Smaklig måltid!

//S


Lördag eftermiddag.

Ja första natten har tagit slut och jag har sovit bort en stund på dagen. Vaknade ca 13:40 och låg kvar i sängen och tänkte lite, har mycket att tänka på nu. ja i och för sig skall jag inte säga att det är mycket för det resulterar bara i att tankarna fastnar på samma punkt. Undra vad resultatet av dessa tankar kommer att bli, blir det som jag tänker så kommer det nog att bli jättebra.
Att tankar kan påverka mig så mycket, trodde inte att det skulle vara så, jag är ju för gammal för sånt här! Men jag tar dagen som den kommer.

Jobbet inatt var okej, en lugn början och ett lite rörigt avslut men det är ju det jag gillar med kirurgen. hade med mig Pernilla inatt, jättekul eftersom jag inte träffar henne så ofta nu när hon pluggar igen.
inatt är det bacillen och jag. Jag hoppas vi får en bra natt.

Ibland ken jobbet påverka mig så jag nästan mår dåligt av det, en människas livsöden kan vara så tragiska. Nu har vi det lite så. Ett patientfall som berör mig så jag nästan gråter. Sådanna gånger kan jag undra lite vad jag har valt för yrke egentligen. Men samtidigt så tror jag att det är en del av att vara en bra sköterska, att bli berörd, att gråta med anhöriga och patienter. Att kunna hålla handen och göra det av medkänsla. jag tror att vi i vården måste kunna visa att vi är ledsna med de anhöriga som blir kvar när någon de älskar dör och försvinner från livet.

Nu skall jag se på simning på tv sen ta en dusch.
Du skall veta att du finns i mina tankar varje minut på dygnet!

Puuss

//S


En rad från mig...

Ja nu är det dags för en liten rad från Rävåsen igen.
Skall jobba natt inatt så idag fixar och donar jag lite. Stryker lite, tvättar en massa och skall handla på em.
Jag jobbar tre nätter nu sen ledig måndag till fredag för att sedan jobba julen - nätter. Det gör mig inget att jobba över julen eftersom jag vetat det sen i påskas så har jag ställt in mig på det. Som sagt är jag ledig nästa vecka så vill du ha en kaffe så hör av dig, jag kan nog klämma in dig för lite skitprat och en kaffe.

Nu är det dags för tvättstugan så vi hörs senare!
Och du - puuss!

//S


Godmorgon!

Nu har barnen gått till skolan, jag äter frukost och knappar bort en stund vid datorn. Vi skall till köpis idag på em så barnen får handla sina julklappar.
Var riktigt trött igår, det tar på att jobba kväll sedan morgon, speciellt om man har student! Visst jätteskönt att stå med händerna på ryggen men så är det ju inte nu. Igår hade jag en undersköterska i mitt vårdlag som bara pratar och en student som inte riktigt kan ha kirurgtempo. Kirurgkliniken är en klinik med ett lite högre tempo än medicin. Ronderna med läkarna är snabba, snabba förrändringar i vårdplaner, och patientrerna blit ofta snabbt mycket sämre när dom väl blir det.

Jag tycker ju ok tempot men det är inte alla det passar och så är det nu.
Studenten som går med mig är jättsgo, snäll med patienterna, skriver bra i melior och är mycket korrekt när det gäller läkemedel, men tänket finns inte, sammankopplingar mellan när patienten blir sämre/bättre.
Jag vet att det måste få ta tid när man är ny, men så här lång tid kan det inte ta! Du är snart färdrig nu och skall kunna sköta det jag gör, du måste rycka upp dig lite!

Nog gnällt om detta!
Dags att fixa lite i hemmet, en tvätt vill bli hängd och diskamaskinen vill bli urplockad.
Puuss!

//S


Nått gott till dessert.

Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar.


Ingredienser:    

250 g vit choklad
4 st ägg
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
1 dl skalade pistagenötter (osaltade och rostade i ugn)
1 l färska jordgubbar till servering
 

Smält chokladen i vattenbad.
Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
Fyll glassmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.

Hoppas det skall smaka!



//S

 


Snart jul!



Nu är det snart bara en vecka kvar till julaftonen, mysigt men samtidigt lite ångestladdat, jag har en hel del kvar att göra så det är tur att jag har lite tid över nu.
Imorgon är det utvecklingssamtal med Linus sen skall jag och barnen till köpis och shoppa lite.
Jag skall jobba natthelg och då brukar det inte bli så mycket gjort eftersom jag är rätt trött då.
Idag skall jag lägga mig i badet och slappa lite. Har en del papper jag måste läsa igenom så jag tänkte jag skulle hinna lite sånt oxå.

Nu är det dags att fixa lite innan det blir dator och slökväll framför tv:n.
Lägger in lite vacker julinspiration. Ni vet ju att jag gillar blommor!
Puuss

//S

                   


Jobba

Snart dags att åka till jobbet, trött är jag  - nå så fantastiskt! det är inte min idealvärld att kliva upp så här tidigt. Tyr jag jobbar nätter retsn av året efter denna dag. Idag skall jag hem med en himla fart efter jobbet, har en del jag måste hinna göra ikväll. Sen måste jag ringa frissan, mina blekta slingor börjar anta en helt annan färg än ljus - grå! Jag ser inte klok ut. Undrar om det är mitt hår varje gång jag tittar mig i spegeln.

Ni får ha en bra dag alla underbara, vi hörs kanske mer ikväll!

Puuss

//S


Solen skiner.


Ja tänka sig idag skiner solen och det är inte -25 grader ute heller.
Jag skall jobba eftermiddag idag, fm imorgon så inatt blir det inte mycket sova inte. Fast det har det inte blivit dom senaste nätterna. Jag har funderat mycket, dagdrömmer kanske jag skall skriva för det är det jag gör. På allt man skulle kunna göra här i världen.

Jag har en ny bekantskap, det känns som om det är någon jag kommer att gilla mycket! ibland när man träffas så känns personkemin helt rätt och ibland helt galet. Det här är någon jag verkligen känner för. En livshistoria som jag kan känna igen mig i till viss del men ändå inte.
Tänk vad människor det finns i världen som man inte vet om. Vilka personligheter. Tänk vad många vi missar som är så nära som kanske är helt rätt för oss. Jag menar inte att jag skulle gifta om mig, skaffa 10 barn till och flytta till en indiankoja, men nära vänner.

Det är så konstigt, jag tänker på dig ofta, riktigt ofta och saknar dig faktiskt. Kan det vara riktigt det - ja det är det faktiskt!





Igår bakade jag hela dagen, gjorde lite julgodis och städade lite. hann med en hel del faktiskt. Idag har jag tvättat och nu plockar jag lite i den oreda som är här hemma just nu.
Men jag tycker om när det är så här lite lagom rörigt, det blir så mycket finare när jag städar då.

Nu skall jag kliva in i duschen så jag blir klar till jag skall åka och jobba. Och jag skall tänka på dig då med - och nu är skitsnacket igång - ska dom flytta ifrån varandra, Sarah Och Daniel, hon tänker ju på andra!
Nädå, men jag kan tänka på andra ändå, jag gör ofta det. Men vad jag tänker på det stannar mellan dig och mig, vill du vara med i tanken?

Ha en bra dag allihopa så ses vi!
Och jag säger som Anders Timell - Puuss!

//S


Ingredienser för en härlig helg!




         


         




//S


Lucia

Så har då 19 år gått. Jag vaknar på morgonen och inser att nu påbörjas år nr 20. Tänk vad tiden går fort, att 19 år kan rassla på så att man inte hinner med. Barnen är 15 och 12 och jag är så nöjd med min egen ålder på dryga 20.

Sitter och ser på tv nu, på lucia. Det skall vara lucia på mogontv en dag som denna. Önskar jag kunde titta på Emili idag men det är ju inte till för oss föräldrar. Skulle vilja ha lite kort så man får väl hoppas att någon av hennes kompisar knäpper så jag får se.

Snart dags att göra en deg och påbörja bakningen. Ha en underbar Lucia alla hjärtan.




//S


Romantik.

Romantik är något vackert. Det är samtidigt något som tolkas så olika av olika människor och olika tillfällen.
Idag är romantik för mig så här:
Något spännande och nytt, ett nytt möte, en lång och god middag. Ett gott vin till middagen, tända ljus och lite skum belysning. En riktigt god efterrätt. En promenad genom staden till ett hotell, kyssar och smek. Känslan av att någon tar i dig så att kroppen ryser.

Det skulle vara så himla härligt!







//S


2 år.

Idag är det 2 år sedan Birgitta dog.  Det känns lite extra idag när det är årsdagen. Det har hänt mycket på 2 år, både bra och dåliga saker.  Vi glömmer dig aldrig även om vi inte kommer att täna på dig lika mycket ju längre tid det går, men du kommer alltid att finnas i våra tanar.



//S


Nalle Puh - Skatten.

Det var var i sjumilaskogen. Blommorna knoppades, fåglarna kvittrade och Nalle puh hade satt igång med lite - men bara mycket lite - vårstädning.
"En.....sak.....i sänder" sa Nalle puh och flåsade lite medan han böjde sig över sin lite-mer-än-medelrunda mage för att plocka upp en trasig honungsburk. "Jag lägger den utanför så länge, nu får det vara nog med vårstädning för idag".

Så typiskt den lilla söta nallen!



//S


Semester.

Jag skulle så gärna vilja göra en resa. Lite sol och bad men även lite safari. Titta på natur, djur och kultur.
Jag har tänkt på det så länge och det kanske börjar bli dags att lägga in det i planeringsstadie?
Hittade lite bilder på nätet så jag bjuder på ett smakprov :)

                   

              

                   

//S


En barnslig förälskelse <3

Jag har en liten förälskelse och det är min kärlek till Nalle Puh. Jag tycker han är så himla söt, så dum men så klok.
En så liten bekymmerslös nalle, så rund och så kärvänlig.
Jag skulle vilja komma på en sån saga, som alla barn och vuxna någon gång i livet kan förlika sig med.
Lägger in en bild på den dumma lilla charmiga nallen.

         




//S


Vinter.









Nattjobb hela helgen!
Vi ses på måndag.

//S


Jobba.

Snart är det dags att åka och jobba. Jag skall jobba ett extra pass idag och ta emot nya studenter. Känns konstigt att behöva åka och jobba för det. Det är längesedan jag jobbade en kväll så det skall faktiskt bli lite kul.

Jag har inte gjort så mycket idag, det var -23 grader imorse så jag kröp ner under täcket en stund till när barnan gått till skolan. Chattade lite på msn - mycket trevligt.

Nu skall jag byta om, försöka få ordning på mitt trassliga hår och bege mig mot Gävle. Ha en trevlig eftermiddag gott folk.

//S


Etiskt förhållningssätt!

Så har jag då jobbat en dag igen. Ingen bra dag att jobba, det känns nästan som om jag lika gärna hade kunnat stanna hemma. Ibland kan man gå till jobbet och må rätt risigt och ingen märker av det men ibland tror man att ingen förstår att nått är fel fast man ser ut som om man dött.

Jag trodde att jag kunde vara stark och ta kritik bra, men jag vet inte riktigt, jag kanske inte passar för det här? Jag kanske inte skall hålla på med studenter, jag kanske inte gör ett så bra jobb som jag trodde. Problemet är ju att jag tycker att det är kul - jättekul. Ja vi får väl se hur det blir.

Jag skall iaf jobba en extra dag imorgon, ett kvällspass med nya studenter på 111A få se hur det går. Jag hoppas att jag iaf lägger ner energi på studenterna. Jag har ändrat mitt schema för att kunna hjälpa studenterna den här gången.

Etiskt förhållningssätt är något vi sjuksköterskor drillas under tre år för att få. En del av oss sköterskor har inte förstått innebörden av ordet och beter sig som svin och det har jag sett idag och det är sorgligt. Sorgligt att några få skall få förstöra något som en gång varit ett kall!

Nu skall jag se på tv en stund sen sätta mig i badet - hett och härligt och avslapppnande. Det behöver jag idag!

//S


RSS 2.0