En ros.

Jag skall fixa till mina land på baksidan, jag skall riva upp ett land och plantera nya rosor där. Har köpt några nya buskar - Modern blusch. Tror det blir jättebra :)



//S


4 bilder av påsken!









En underbar helg!

//S


Påsken 2011

Så är då snart påsken slut.
Det har varit en underbar helg. Jag har varit ledig och solen har visat sin bästa sida. Hela familjen har varit hemma och haft en riktigt mysig helg. Tomten har blivit krattad, landen urrensade så nu ser det så fint ut.
På långfredagen var vi hemma och åt en god middag, lite sill och snaps och efter det kycklingfile. Jättegott var det så kvällen avslutades med paltkoma i soffan, fantastiskt skönt.

På påskaftonen hade vi besök från världsmetropolen Brattfors eftersom dom skulle hämta sin bil som Daniel fixat. Trevligt med lite kaffesällskap, Anna, min älskling, tittade också förbi.
På kvällen blev det middag hos lillebror och Ella. Trevligt.

Nu har vi ganska nyligt kommit hem från Österfänebo efter en trevlig eftermiddag med grillat helt i min smak. Tänk så skönt att bli bjuden på mat två dagar, inte en av dessa dagar har jag behövat göra något :)

Nu blir det soffmys en stund innan det blir gonatt. Imorgon blir det till att jobba ett kvällspass, snälla Anna har bytt med mig så jag får vara ledig på onsdagkväll, Tack gulliga!

Fortsatt trevlig påsk mina älskade!

//S


Jobbarhelg!

Sov riktigt bra igår. När jag vaknade på eftermiddagen sken solen och det var så härligt. Duschade och satte mig sedan i solen i bara handduk och halvslumrade lite. Efter det var jag till Brattfors och skulle få mig en kopp kaffe, men vad blev det av det? Jo en resa till Åmot där Ann fått fel på bilen och den inte ville starta. Väl där startade bilen så Stefan kunde köra den till Rävåsen, så kaffet blev hos mig :)

Gjorde lite heta räkor och ris till middag innan det var dags att åka till jobbet för natt nummer två. Min familj då - jo dom har varit på folkrace i Sala, Emili säger att det gått skitdåligt men det tror jag inte på. Sen fick hon ju en till folkracebil med sig hem så dagen kan inte ha varit så tokig.

Träffade inte familjen på hela dagen så nu saknar jag lite. Men imorgon är dom hemma så då får vi träffas.

Puss på er!

//S


Jajjamen!

Ett SM guld är aldrig fel!



//S


Vårsol.

Idag har det varit riktig vår, solen har varit så varm. Började dagen med att leta ett papper vilket ledde till att jag städade en miljard papper som inte riktigt låg där dom skulle.
Ordning och reda är alltid lika trevligt.
Anna och jag tog en promenad med hundarna också sen blev det kaffe i solen på altan.  Johanna och Kristina kom också.

Esther och jag fixade till i hundgården så hon kunde ligga där och njuta av solen lite. Sen har jag städat idag så nu känns det riktigt bra. Huset är städat och jag skall se på tv.
Funderar på ett bad också men vi får se.

Imorgon blir det handling efter en lång sovmorgon, jag skall nämligen jobba natt i helgen. Har inte jobbat natt på nya 111A så det skall bli spännande.

Fick ett mycket trevligt samtal från högskolan idag. Jag tror det här kommer att bli riktigt bra.
Puss!

//S


Helgen är över.

Helgen har gått och det är söndag kväll. Vi har hunnit med en hel del i helgen, carporten är tömd eftersom taket skall bytas till veckan. Garaget är städat, huset ganska skapligt städat, nya gardiner i köket och Emili har hunnit bli 16.

Det verkar på henne som om hon är nöjd med dagen, efter allt firande hann vi till Järbo en svöäng för lite trav och galopp på Agge. Tack Catrin för att Emili får rida på din ögonsten.

Har varit hem till Anna en sväng på kvällen och fått lite kaffe. Vad fint det blev i rummet nu Anna! Jättefint! Nu har jag prata med Daniel och det kanske blir två ektorp i mitt rum med :)
Till veckan blir vi nämligen av med våra soffor i vardagsrummet så då behövs något nytt :)

Nu sitter familjen och ser på big brother medan jag sitter vid datorn. Dags att kika vidare på datorn. Puss!

//S


16 år

Ja idag fyller mitt stora gullhjärta 16 år.
Grattis mammas älskling!



//S


En ganska blåsig dag!



//S


Favorit i repris!



//S


Äntligen fredag!

Det är äntligen fredag och jag har ledig helg, första lediga helgen på väldigt länge, har precis ätit tacos med familjen och det var som vanligt gott. Paltkoman kommer strax att infinna sig.

Jobbade kväll igår och dag idag, på vägen hem idag så handlade jag sen har vi städat huset så nu blir det nog lite skönare att vara öledig i helgen.
Emili fyller 16 på söndag hon också så det blir väl till att baka något litet till dess också.
Idag blir det en film på tv och ett glas rött, imorgon blir det sovmorgon o0ch morgonmys med en låång frukost.
Jag hoppas det blir soligt och fint i helgen så vi kan vara ute lite.

Om jag har lust - vilket inte är troligt- så skall jag putsa lite fönster.
Nu är det dags att fylla glaset med lite mer vin så puss på er!
Lägger in någon bild med önskan om sommar.

//S

    


Kongressupplevelse!

Jag har varit på kongress, på socialdemokraternas extrakongress. En kongress som gett mig så mycket att packa min ryggsäck med.

Jag har fått uppleva stressen av den osäkerhet det innebär att få representera oss socialdemokrater i Ockelbo kommun.

Jag har fått uppleva stressen av att inte hitta i Stockholm och ändå vara på väg dit, med ett gäng människor där jag inte känner någon.

 

Jag har fått uppleva Mona Sahlins inledningstal och öppnande av kongressen. Hon pratade om att det var vi – vi valda ombud som var kongressen.

Alltså jag – jag var en del av kongressen.

 

Jag har fått uppleva många bra tal från mina ombudsvänner från hela landet, bra, tänkvärda och till viss del uppvaknande tal.

Jag har fått uppleva känslan av ”mäktighet” som fyller en kongressal när våra ”stora” politiker äntrar salen – Göran Persson, Ingvar Carlsson, Lisbeth Palme m.fl.

 

Upplevelsen av hur stora dom är men ack så vanliga.

Jag har varit med och valt en ny partiordförande till vårt parti. En man som jag inte visste så mycket om men som jag vet betydligt mer om idag.

 

Jag har fått uppleva hans första tal som partiordförande. Ett tal som presenterade honom för vårt gemensamma parti. Och jag ljuger om jag säger att talet var annat än bra. Talet gav inga löften om ett perfekt parti från den dagen utan en vision om hur det skulle kunna vara i vårt land om vårt parti satt vid makten.

Han pratade om sådant som berör mig, om frihet och jämställdhet och om känslan av ett vi-parti inte ett jag-parti. Ja det han sa var bra och där satt jag några rader till höger och bara log för att jag fick uppleva det här så nära.

 

Jag fick uppleva Carin Jämtin och hur hon kommenterade att Gävleborg har det yngsta ombudet och det ombudet som anses vara Svensson sossen i vår delegation. Och där bredvid det yngsta ombudet sitter en tvåbarnsmamma från Jädraås och bara myser.

 

Som avslutning på kongressen fick jag uppleva avtackandet av Mona Sahlin, med hälsningar från hela världen tackades hon för sina gärningar och med sång av Rickard Wolf och Marit Bergman.

Med tårar i ögonen applåderade jag Mona när hon mottog röda rosor och den upplevelsen kommer jag aldrig att få uppleva igen.

 

På vägen hem satt jag på tåget, trött och med en aning huvudvärk, och log för mig själv. Jag är nog en trogen socialdemokrat. En sådan som vill jobba för att andra skall få det lite bättre. Jag vill att vård, skola och omsorg skall passa alla människor i vårt samhälle. Jag vill att alla skall få uppleva det jag upplevt den här helgen på kongress i Stockholm.

Känslan av att tillhöra en grupp, en grupp som gör bra saker för Sverige och för min kommun Ockelbo, därför är jag socialdemokrat!

 

Mitt varma tack till dig som gjorde denna min upplevelseresa möjlig genom att lita på mig som ditt ombud.

//S


Fågelsång och solstrålar!

Imorse kvittrade fåglarna när jag vaknade. Jag kunde se att det finns en sol bakom molnen och just nu håller den på att tränga fram genom alla moln. det kommer att bli en skön dag idag.
Jag är ledig också och det är såå skönt. Jag skall jobba på föreläsningsmaterialet en stund men jag måste plocka lite i huset också, det ser hemskt ut. Det märks även där att det är vår - det är lort överallt! Förnstren ser man knappt ut genom och man får skotta sig fram i all lort.

På eftermiddagen har jag ett möte och sen ett till ikväll. Skall försöka få en kopp kaffe hos Johanna på förmiddagen så jkag får prata bort en stund. Behöver nog prata av mig lite idag tror jag.
Njut av dagen mina vänner!

//S


Måndag!

Ja nu har jag kommit hem efter en dag på HIG. Skrev på lite papper idag så nu är det fixat och klart. Hade jag inte kunnat tro för 5 år sedan men roligt skall det bli!



Träffat en ny kull studenter också idag och jag blev bara mer övertygad att mitt val är riktigt! Skönt att känna att man väljer rätt. Roligt det där med studenter. Det ger så mycket nya bekantskaper, möten i olika livsskeden som gör att man får lite perspektiv.

Chattade med en ny bekantskap alldeles nyss - hon är hemma och är sjuk idag. Jätte gullig tjej. Hon har en bordsdekoration som jag skulle vilja ha på mitt bord - det var så fint när jag kom dit i lördags med levande ljus. Jag skall sno en bild från hennes blogg så ni får se. Det är väl ok Ann? Ja fast ioch för sig jag har ju redan tagit bilden :)

Nu skall hunden få en promenad sen blir det dags för middag. Puss på er!

//S




Helgen är över!

Nu är det söndagkväll igen, att det alltid är sönbdag och arbetsveckan skall påbörjas igen.
Helgen har gått och jag har varit ledig. Fredag var jag hemma och gjorde inget speciellt, lite handlig, följde mned Emili när hon red hos Catrin och den här gången gick det bättre.

På lördagen blev det kongress i Ljusdal, en lång men intressant dag. Yoomi blev ny distriktsordförande. På kvällen blev jag bjuden på ett glas rött hos Ann och Stefan, eller var det två glas? Nä just jag - två flaskor :) Daniel fick lov att komma och hämta mig. En jättetrevlig kväll med mycket skratt - Tack för inbjudan och den trevliga kvällen!

Idag har jag tagit en riktig sovmorgon, har varit och hämtat min bil i Brattfors och efter det har jag jobbat lite vid datorn, måste få till ett bra föreläsningsprogram.

Imorgon är det dags för nya studenter igen, kurs 14. En heldag på HIG.

På kvällen skall Emili till stallet och jag kanske skall hämta henne då. Nu blir det gonatt så jag är pigg imorgon.
Tack för en trevlig helg! Lägger med ett par bilder!

//S




RSS 2.0