Så fantastiskt bra!



//S


Ja vad skall man säga?


Tänk vad en del människor kan göra andra illa. jag är inte särskillt förtjust i sådanna människor men ibland måste man uppföra sig och gilla läget. Men i hjärtat behöver jag inte gilla det.
När människor sedan gör illa mina barn då blir jag som en tiger. Jag ogillar starkt när någon gör illa något av mina barn. jag kan inte förstå att en del inte tänker före!! Men en vacker dag när åskan går och himlen lyses upp av blixten så kommer du att se att jag inte glömmer så lätt!
Men just nu så rinner det en tår från ögonvrån och jag kan bara stilla se på!



I övrigt har jag haft en bra dag, jobbat förmiddag med Annika vilket innebär att man får elda på lite under skorna för att hänga med. Samtidigt är det riktigt skönt att jobba med personal som gör det som skall göras.
Det var roligt att jobba en förmiddag, jag har nog saknat det lite samtidigt som jag tycker det är rätt skönt att jobba natt med.

Nu är det tv en stund och lite fika med nybakad hallonpaj. Blev så sugen så jag var tvungen att sno ihop en.
Så nu blir det kaffe och en bit paj, tv soffan innan sängen kallar på mig.
Kanske blir det lite framplock av kläder vi åker ju snart bort!

//S


Höst och vardag igen!

Nu har hösten börjat på allvar, höstens första kommunstyrelse är avslutad. Efter det föräldramöte på Emilis nya skola. Verkar vara bra lärare. Lättsamma och trevliga.

Vi har varit på folkrace i helgen i Ljusdal. jag måste ju säga att jag blir imponerad av Emili. fasiken vad bra hon körde, kom till A final. Tyvärr fick hon svart flagg när hon körde om den gulliga Westlund under gulflagg. men så är det - regler är regler.

Imorgon skall jag jobba ett kvällspass ochg det var ju inte igår direkt. Vet inte riktigt hur det skall gå nu när jag är så förkyld. Jag har ont i halsen, är snorig och har örvärk. men det går väl det å.

Idag blir det kväller tidigt. Måste hinna göra en del innan jag åker till jobbet imorgon.
Sköt om er alla gobitar!

//S


God morgon!

Vaknade av väckarklockan imorse. Somnade halv 11 igår och har sovit som en stock hela natten. Riktigt skönt faktiskt. Det tar hårt att ha en utbildningsdag ;)

Nu på morgonen har jag skjutsat Emili till bussen i kungsfors. Det är så tokigt när det inte finns någon bra anslutning som funkar för hennes skoltider, men det kommer nog att ordna sig.

Linus har vuxit under sommaren, ja inte bara på längden utan på ansvarsfronten också. Det märks att det håller på att hända något och det är inte en dag för tidigt. Vi får se hur det kommer att vidareutvecklas under hösten men just nu ser det helt perfekt ut.

Idag skall husvagnen fixas, jösses hur den ser ut efter förra helgen i Årsunda. Så lite städning gör stor skillnad.
Imorgon åker vi ju till Kåtmyrabanan i ljusdal. Vilket jädra namn! Men banan passar Emili så det skall nog gå bra.

Skall ner till Ockelbo och handla idag så jag slipper det imorgon. Imorgon skall jag bara sova sen åka mot ljusdal så jag vill helst inte ha en massa att göra kvar då.
Men dagen börjar med att starta en maskin tvätt.

//S


Utbildningsdag!

Utbildningsdagen är slut. Vi har pratat lean, senior alert och tjocktarmar :)
Kan ju inte påstå att allt var skitkul men alltid lika kul att alla på jobbet kan träffas.
Eftre det blev det after work på o`learys med mat och avtackning av gamla chefen Marlene. Roligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sedan nu.
Till middag blev det revbensspjäll och pommes så nu har jag paltkomna.

Hämtade Emili på vägen hem, hon har varit hos Daniel efter skolan. Han är gullig, inte så blyg som jag trodde att han skulle vara. En riktigt bra kille!

Ikväll kommer det inte att bli något gjort, bara sitta i soffan vid tv:n. Imorgon blir det nattjobb med två toppenbrudar. Till helgen skall vi till Ljusdal på folkrace - för en gångs skull - haha.

Nu en kopp kaffe och tv!

//S


Tisdag kväll.

Tisdagen har gått. Skjutsade Linus till Ockelbo och Emili till Sandviken. Tiggde åt mig en kopp kaffe hos Kristina innan jag åkte hem. Dagen i övrigt har gått åt till att städa ihop lite och tvätta.
Planerar lite för vardagsrummet också. Jag har fått för mig att det kommer att bli så bra. Tittar på lite bilder på nätet för att få lite inspiration men jag har nog ganska klart för mig hur jag vill ha det. Så nu är det bara att se till att det blir så :)

Nu på kvällen har vi varit hem till Marina och uppvaktat henne eftersom hon fyllde år igår. En trevlig kväll med flickorna.

Imorgon är det dags för utbildningsdag med jobbet. Skall bli roligt att träffa alla semesterfirande kollegor igen. Efteråt blir det after work med en bit mat. Riktigt nice!

Lägger in lite bilder på sånt jag tycker är fint.

         





Gonatt och sov gott!

//S


Skolstart!



Ja idag börjar skolan för Emili. Linus började igår.
Han kom hem och var ganska nöjd med dagen, klev upp på morgonen gjorde han helt självmant också och det hade jag inte trott på om han sagt det dagen före.

Emili börjar som sagt idag och jag skjutsar ner henne till sandviken eftersom hon börjar 09:30.


Jag och Emili avslutade lovet igår med en shoppingtur till valbo. Linus var i akut behov av byxor och Emili behövde också lite småsaker.
Själv var jag in på färghuset och beställde tapeter till mitt vardagsrum så nu känns det som om det äntligen är på gång med renoveringen.

Idag blir det till att röja upp lite i huset så det ser skapligt ut.
Nu skall jag kolla om Linus är på gång upp ur sängen.
Ha en bra dag!

//S


Tacogratäng Nyström

På semestern skulle vi lösa middagen på ett lätt sätt, det blev en Nyströms middag och det var så fantastiskt gott!

 
500 g köttfärs
 1 st gul lök
  3 st klyftor vitlök
 1 st burk tacosås
 1 påse taco-krydda
 1 st påse riven ost 
1 paket färskost (Philadelphia naturell)
2,5 dl creme fraiche
salt och övriga kryddor efter behag.

Blanda hela paketet färskost med creme fraichen. Lägg denna kräm som ett täcke på botten av en lagom stor form. Stek köttfärsen, lägg i löken, , kryddorna och tacosåsen. Låt allt stå och reducera på medelstark värme med lock (10 min). Viktigt att det får gotta ihop sig lite så att köttfärsen inte blir för rinnig/lös.
Fyll formen (som du redan förberett med färskost-röran)med köttfärsen. Toppa med hela påsen riven ost. Sätt in allt i ugnen på 200° i ungefär 15-20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen, låt gratängen vila i tio minuter så den får sätta sig lite samt svalna.
Servera med  tortilla-chips och en sallad.

Det är enkelt och smidigt att blanda i tex majs, paprika, champinjoner eller vad du vill ha i din köttfärsröra
En middag som kan förberedas dagen innan.




Hoppas det skall smaka!

//S


Chips och Coca Cola!

Jag har precis klivit upp ur badet, det var jätteskönt att krypa ner i värmen och slöa bort en stund.
Nu hade jag tänkt mig lite ungsbakade chili chips och ett glas coca cola men så blev det ju inte. När jag öppnade skafferiet så har mina chips helt utan lov avlägsnat sig utan att lämna ett spår.
Hur kan det komma sig att dom bara försvinner - ingen i familjen har sett till dom och ingen har definitivt ätit upp dom. Hur kan jag tro att någon i familjen har gjort det?

Idag har jag slagit på stort och kört två maskiner tvätt. men det märks inte i tvättstugan ännu att jag hittat dit. Men något har jag ju gjort.

Till frukost i morse blev det pannkakor, Anna kom på morgonkaffe vilket gjorde att frukosten blev senarelagd så då var det lika bra att göra lite brunch.




Emili har varit hos en kompis idag och kom hem och var på riktigt bra humör.
Linus har cyklat och skall iväg och cykla imorgon också.

Daniel har varit ute och skruvat Emilis folkracebil idag. Det märks att han inte är riktigt pigg ännu för allt tar så lång tid när han håller på. Han får hålla på en stund varje dag så får vi se hur det funkar.

Vi har sålt bilen Elin idag också, Emili tog det riktigt bra.

Nu önskar jag att det var städat och snyggt hemma så jag kunde tända lite ljus. Det är det mysigaste med hösten. Att man kan tända lite ljus på kvällen och kura upp sig i soffan under en filt och bara mysa.

         

Nu är det tv med Emili en stund innan kudden ropar på mig.

//S


Inspiration ;)

Det här skulle jag vilja ha i mitt vardagsrum!









Så här skulle det gärna få se ut i mitt vardagsrum!



//S


Tisdag.

Jag har inte gjort något speciellt idag. Jag har inte riktigt haft någon ork.
Min tvättstuga håller på att svämma över och dammråttorna anfaller när jag går förbi men jag tror att det får vänta. Jag tror ju inte riktigt på att någon annan gör det bara för att jag låter bli ett par dagar.

Satt ute och tittade på Emili idag när hon målade calibran blå och rosa. Hon har ju bestämmt sig för att hon skall ha dom färgerna på sina bilar och det blev riktigt bra.



Lite dåligt foto men ni ser ju ungefär hur det skall se ut.
Linus har precis åkt till Calle och skall sova där inatt. Dom skall till Gävle imorgon och cykla.
Han har cyklat väldigt mycket den här sommaren. Han blir väldigt stor, han är längre än mig nu - det är väl bara att erkänna att det är så även om jag inte gillar sådana erkännanden :)



Nu är det dags för mig att gå och sova snart.
Puss på er!

//S



Sommarstuga...Nä!

Idag när vi skulle hämta Emili åkte vi till stugan en sväng.
Vet inte riktigt om jag skall kalla det stuga mer, liknar mer ett tattarboende.
Fy så besviken jag blev - dit kan inte jag åka och bo några veckor på sommaren mer. Svärfar har flyttat in och vi har nog inte samma inredningsstil direkt han och jag.

Min svärmor - Gitten - var alltid så mån om att vi skall kunna vara där tillsammans men nu är den chansen borta känns det som.
Det är synd för det är en dom mysigaste platserna jag vet.
Ett ledsamt återseende!

//S


Min Älskling!

Jag älskar dig hjärtat!



//S


Jobbarhelgen som försvann!

Ja, en otroligt jobbig helg är till enda.
Tanken vara att jag skulle ha börjat jobba i fredags men så blev det inte.
Kl 17:00 ca kom Daniel in efter att ha varit på ved backen och hade bröstsmärtor på vä sida som gav domningskänsla i vä arm samt stramade uppåt halsen. Ja... och vad säger man då som utbildad sjuksköterska. det blev ett samtal till 112 och ett till 111A. Ambulans beställd och sagt ifrån nattjobbet.



Vi blev på akuten i 5 timmar och efter det blev Daniel inlagd med telemetri övervakning och fortsatt troponinserie.
Emili hade folkracetävling dagen efter. För att hon skulle kunna tänka på något annat än pappan,
 så bestämde jag mig för att dra ner bilen till Skutskär så hon kunde köra och det gjorde henne mycket nöjd.



Jag har aldrig kopplat på en släpvagn på bilen förr, jag kan inte skruva bil, hade sovit 1 timme natten mellan fredag och lördag men på lördag morgon kl 05:30 rattade jag bilen med trailer till skutskär.
Jag fick hjälp att parkera trailer av fina Maria för jag har ju aldrig backat med släp!
Tack gode gud att det finns människor som har annat än bomull innanför pannbenet och kan ses som riktiga vänner!!
Självklart så skulle bilen gå sönder, bara för att Daniel inte var med men vänner hjälper varandra i alla lägen! På ett kick hade Mattias fixat felet!
Två själar som ställde upp hela dagen och som har min eviga tacksamhet!
Mattias Lönn och Maria Nyström!



Daniel är hemma nu och det är skönt. Han är ganska trött och tagen men skapligt okej.
Det är svårt att få honom att förstå att han skall ta det lite lungt. Idag släpade jag med mig honom och hämtade hem Emilis Opel Calibra bara så han skulle ta det lungt så nu står den här på gården.


Emilis Coach hade tvättat bilen så nu är det bara målning kvar.
Tack snälla Mattias!

Ja det är tur att helgen är över för den här helgen har varit jobbig. det var nog bra för min del också att vi var till Skutskär igår, annars har jag tjatat ihjäl personalen på 105:an. Jag har en benägenhet att bli arg och irriterad när jag mår dåligt. Och visst mår man dåligt när den man älskar blir sjuk!!
Tack för ikväll!

//S





Det är höst













//S


Slut på ledigheten!

Semestern är slut och inatt börjar jag jobba. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har ångest men jag vet att det brukar ordna sig bara jag kommer till jobbet.
Det har varit en jättebra semester, många nya och fantastiskt mysiga bekantskaper. Vädret har varit relativt bra och vi har varit lediga på riktigt!

Daniel börjar jobba på måndag och veckan efter det börjar skolorna. Utan att verka elak så är det skönt att allt blir "som vanbligt" igen. Det blir lite mer rutiner på vardagen då. När det är lov är allt så rörigt, det blir som inte någon riktig ordning på något.

Alice växer också, hon börjar få lite konstiga propotioner på kroppen nu när inte allt växer i samma takt. Hon har långa öron och ben men hon är så himla söt. Jag skall försöka fixa lite kort på henne så ni får se hur hon ser ut nu.

Nu blir det lite soffvila så jag orkar jobba inatt.

Puss på er!

//S


RSS 2.0