Målning

Idag har Daniel målat skrubben. Grått och fint blev det så nu är det en gång kvar och måla sen är det dags att sätta upp hyllor och liknande. Själv har jag plockat och donat lite idag. Betalt räkningar, fixat Linus blogg, årsmöte i idrottsklubben, skurat ur kaminen och tvättat.

I veckan skall jag jobba nätter – måndag och tisdag. Torsdag skall jag till tandläkaren, kostar väl en slant skulle jag tro. Barnen har sportlov och vill åka till Valbo en dag och jag är ju inte den som bangar. Hihi

Skulle behöva handla lite pärmar, trådbackar, galgar och en massa andra småsaker så det gör mig inte så mycket.

Nu är det dags för Beck – i stormens öga. Vi hörs senare!

//S


Vänskap

Vänskap är något som för mig växer fram genom gemenskap och samvaro. Ibland växer sig vänskap stark och ibland svalnar den fort. Jag har de senaste dagarna fattat beslut som gör att vänskap för mig kommit att ta en helt ny vändning. Det är märkligt att man upptäcker att den man trodde var en av dom bästa helt plötsligt försvinner utan ett ord.
Jag kan inte komma på att jag gjort något för att det skall kunna bli så här. Är det inte så att om en vän gjort något fel så skall man kunna prata med varandra för att lösa det? Det kan ju vara jag som missuppfattat något men jag tror inte det. Jag pratade med ”syster” om det eftersom jag har mått lite dåligt över det men hon tycker inte att jag skall bry mig. Men det är ju så svårt.
Det går inte en dag utan att jag tänker på vad jag gjort för fel. Hur kan någon få en ”vän” att må så dåligt. Jag vet att du också mår dåligt men bollen ligger hos dig, jag undrar bara vad som skulle hända om du kom som om inget hade hänt?

Jag skall nog sluta bry mig, men kan man göra det när det gäller en vän?

//S


Nybliven favorit!

 Say no more!


Ojdå....

På den här sidan var det dåligt uppdaterat! Skärpning på mig nu!

Har egentligen inte hänt så mycket annat än att jag har fullt upp med jobb och OS. Jag hinner ingenting eftersom det hela tiden lockas med OS på tv:n. Har varit till min favvo affär idag - Trivsamt - blev en del shopping bla ett nytt överkast. Jag köpte ju ett nytt för inte så länge sedan, ett svart, som har varit allt annat än just svart. Hunden och katten har vilat lite på vår säng så det har varit mer ryamatta än överkast. Så nu blev det ett nytt i helt annan kvalité.
Lite nya mattor har det också blivit.

Vi hade utbildningsdag i torsdags. Jag fick äran att ingå i Cillas grupp. Hon kan inte vara riktigt klok! Underbarare människa finns nog inte på den här sidan dalälven. Hon har en blogg den här Cilla, hon är en skrivande karikatyr med otroliga inlägg. Hon kan alltid liva upp stämmningen men ett litet ord eller bara ett ansiktsuttryck. Lägger en länk till bloggen här så kan du själv bedömma.

http://cillabacill.blogg.se/

Att en del männsikor inte har någon självkritik!? Kan man klä sig hur som helst, gå hur som helst och föra sig bland folk på ett så stötande sätt utan att själv förstå det? Om jag gör det hoppas jag att någon säger STOPP.
Jag har sagt det förr och säger det igen - jösses vilken tur att jag är perfektheten själv!

Nu skall mitt perfekta jag plocka fram en pensel och måla lite kanske. Jo så får det bli!

Puss och kram!

//S


Måndag!

Så var då helgen över, nätterna på jobbet har varit bra, vi har till och med hunnit se glimtar av OS. Somnade kl 10:00 idag och klev upp kl 13:00. Kan inte påstå att jag varit pigg på em men jag har fått lite gjort iaf. Dammsugaren har fått lite mat, tvättstugan har blivit lite tommare och hunden en kort promenad. Vägrar att gå nå långt när det är så här kallt.

Snökaos har det varit i helgen å, smala oplogade vägar, snörök och hariga bilister har varit vardag på väg till och från jobbet. Men igår kväll var det bättre , -25 gr, hallå! vad är det för fel? kan det inte bli lite tö? ett par dagar iallafall så snön sjunker ihop lite. Men nej då!

Ska hämta Emili i stallet ikväll med, hon har ju ridning idag. Linus åkte precis till Calle - det var nått spel som dom var tvungen att spela, det är viktigt sån där med spel. I Lördags var Linus och Kristoffer till kungsberg och åkte slalom, kräksnö och -12 gr men det var också sådär livsviktigt. Det är bra att dom ahr något att göra.
Blekte håret på Em igår så nu är hon en blondie. Få se vad vi får för betyg av hennes kamrater idag nudå när hon vart i skolan.
En bild på Emili också!

//S


Dags för en natthelg!

Ja är jag nå förvånad då? Nä inte ett dugg - det snöar idag! Hur kan det vara så att all snö vi inte haft på flera år måste komma just den här vintern? Jag vill att det skall droppa från taken nu, solen skall vara varm och bränna lite på kinderna! Men nej då - vi får lite till snö!

jag skall jobba natthelg nu, 3 nätter. Det känns alltid jobbigt på fredagen innan man skall åka men sen brukar det gå bra. Och det är ju OS nu, kanske hinner jag se några minuter OS på nätterna. Jag har inga förhoppningar att se massor men en liten minut kan jag väl få se? Snälla!

Svenska idrottarna har gjort bra ifrån sig tycker jag men det är synd om Helena, hon hade så stor press på sig inför detta OS och så blir det inte så bra. Hon sa i ett reportage att hon förstod att vi var besvikna men det var inget mot vad hon var. Klart hon är besviken. Men hon skall vara stolt tycker jag, hon var så bra att hon fick åka dit! Så bra är inte dom som sitter i sina soffor och är besvikna och klagar över hennes insatser. Stå på dig Helena, du är duktig men just nu har du en svacka och så är det ibland. Synd om dig baraa att den kom just nu, men jag vet att du är bättre än så här så jag är inte så besviken. Jag är bara ledsen för din skull!

Nu är det dags för en resa till Ockelbo och inhandlande av mat till helgen, städade kylen igår så nu ekar det där inne. Vi hörs snart igen!

//S

Matildas Idun!

Så kom hon då, den efterlängtade lilla bebisen fick ett ansikte och ett namn.
"Lilla" Idun föddes den 13/2 kl 14:57. Hon var 54,5 cm lång och vägde 4294 g.
Många kramar till er från mig!

//S


Varm sol!

Idag skiner solen och jag är ledig, det borde innebära att Carina jobbar;)) Om du gör det så sänder jag dig en tanke!

Imorse var det då ingen vårkänsla direkt, jag gick 40 minuter med hunden i sol i och för sig men när jag kom till bilen höll jag på att frysa ihjäl. Det var så kallt så min halsduk hade frost hängande på utsidan. Det visade sig att det var -21 grader när jag hade tagit en skaplig promenad med vår lilla beagel! Inte märkligt att jag frös.

Igår var det alla hjärtans dag och jag jobbade:(

Jag tror att jag skall plocka ihop några tjejer och göra nått kul, inte gå ut och supa utan nått där vi kan skratta, äta gott och bara ha en rolig och mysig stund tillsammans. Vi gjorde sånt förr jag och ett gäng tjejer men det har löst upp sig mellan oss och jag tror inte att någon skulle vara intresserad av det. Och för den delen så vet jag inte om jag vill ha alla dom med heller!

Undrar när livet och vänskapen blev så här komlicerad? Förr kunde man komma och gå som man kände hos varandra men det går inte längre.

Bilder nedan hittade jag på en sida på nätet, det stod så här i bildtexten:

"Ville bara visa min fina vita orkide som sovit och slumrat under nästan ett helt år.
Så plötsligt en dag när jag skulle vattna henne som vanligt hade hon artigt
börjat bilda små knoppar igen.
Nu blommar hon med sina vita generösa blommor som en isprinsesssa i augusti"

Med tanke på det jag skrivit idag så ttyckte jag den passar på min sida just idag så jag lånade den av dig som äger sidan, hoppas det var ok!

//S


Brända Bocken.

Jag skall jobba idag, jobbar ett kvällspass idag och dag imorgon. Inte så kul men det går. Jag har ju ledig måndag och tisdag så då får jag ha min helg.

Igår vara jag och Daniel på brända bocken och åt, jättegott var det. Eftyer det så var vi och såg Wolfman på bio. Rätt bra film ingen tio poängare men bra.
Daniel och barnen åkte precis på rally, -20 grader och sol. Inte riktigt min grej så det är bra att jag skall jobba för då "kunde" jag ju inte vara med. Hade det inte varit så kallt så hade det varit annat!

Ska försöka hänga en maskin tvätt innan jag åker till jobbet så det är hej då för idag nu!

//S

På sonens begäran!


Barn eller tonåring?

Det här med barn som växer upp är rätt kul. Dom skall behandlas som en vuxen när dom skall vara uppe sent på kvällen, ha sin vecko/månadsgpeng och när det gäller att umgås med kompisar.
Dom skall behandlas som barn när rummet skall städas, kläderna skall till tvätt korgen och varje gång man som mamma vill ha lite assistans.
Det som är viktigast av allt är att dom skall behandlas som en tonåring när det är dags för moped, EPA eller när man som förälder skall ha förståelse för att det är slut med pojk/flickvännen.

Ibland kan jag tycka att en individ som jag har satt till världen borde tänka på att utan mig hade inget av detta som händer varje dag hänt, utan mig och en pappa hade dom inte funnits. Kan det vara så jobbigt att bära ner lite tvätt till tvättstugan, bre ihop sängen lite snabbt innan skolan och säga "tack för maten"?
Jag tackar högre makter för att jag är en perfekt förälder, som vart en perfekt tonåring och ett perfekt barn. Någonstans har jag vuxit i min perfekta skepnad som gör att jag får vara en sån mamma som suckar när min tomma tvättstuga fylls då jag ber mina barn plocka ihop i sina rum.

Jag älskar mina barn och skulle aldrig byta dom mot något annat i världen - så det så!

//S

        


-5 grader, sol och mycket snö.












Tack för fikat!

Så har nästan hela helgen gått, jag har fått en del gjort och är nöjd med helgen.
Idag har vi vart till Tomas och Ella och fått lite kaffe. Tomas har börjat tapetsera i köket - ååå vilken fin tapet! det kommer att bli så bra. Barnkammaren däremot ser inte så hävlig ut eftersom det just nu är förråd, kök, skafferi och gästrum:))
När vi åkte därifrån sa Emili när vi satte oss i bilen - nu har Tomas hittat en riktig tjej - och jag kan inte annat än hålla med henne. Ella är alltid glad och snäll, hon är en vanlig tjej som det är lätt att umgås med till skillnad från en del andra:)

Jag och Emili gick en runda på jysk innan vi åkte hem också, fyndade lite och köpte en ny skänk som det faktiskt var ½ priset på!
Nu lagar jag mat medans Emili och Danne åker en sväng på skotern. Sen blir det nog lite tv ikväll, en ansiktsmask och ett varmt bad så lite mys i soffan till nått bra på tv:n.

Ha det bäst!

//S

Kärlek.


Ledig dag!

Kan inte förstå hur jag lyckats få två lediga helger efter varandra. Det är länge sedan jag hade det. Tänker inte göra så mycket idag, har bokat biobiljetter, skall fixa lite småsaker i hemmet som alltid får vänta.
Ska till Ockelbo och hämta Emili också, hon har sovit hos Laman. Daniel han är i garaget idag, även han har en del småfix som har fått vänta.

Daniel var och beställde tapeter igår, riktigt kul. Hoppas bara att det blir bra nu då!
Själv jobbade jag igår, med Jeanette, blir en del tok då, men hon är lätt att jobba med. Vi jobbade bra tycker jag. En del hemgångar, några små framsteg och faktiskt ett stort tungt steg upp ur sängen.

Ikväll börjar melodifestivalen också, måste nog kolla in hur det verkar. Lite mys med familjen, tänkte göra lite hempizza och smaska på.

Nu skall jag ta en sväng ut i tvättstugan få se vad som händer sedan. Puss!

//S

Den där Bettan!

Det finns en tjej som är så go, hon är snäll, ödmjuk och en stor förebild.
När hon var liten tyckte hon om att titta på fåglarna utefter skidspåret precis som min Emili. Hon tyckte inte att det var viktigast att vinna, hon åkte ju iallafall. Så har hennes pappa beskrivit början på hennes skidkarriär för mig. Idag är hon en av dom största!

Idag är jag så mallig när jag på jobbet kan säga att jag måste se nyheterna för "Bettan" är med. Alla tittar på mig och tycker att jag är märkvärdig bara för att jag känner "Bettan". Sen inser dom att det är Elisabeth Högberg - skidskytten - som är Bettan. Det är då jag sträcker på mig. Att se hennes alltid så glada ansikte, härliga röst och inse att hon är normal fastän hon är kändis! 

Bettan skall till OS och det är stort! Hoppas det går bra för henne och alla de andra som åker. Jag skall titta och heja från min soffa eller från en sängkant på jobbet! Här får du en kortis av Bettan!
Konstigt, men Bettan känns större än Daniel Westling, men båda är två härliga personligheter!

//S 


Hästar!

Jobbade kväll igår. Det är lite oroligt på vissa ställen av vägen eftersom det går en hel del djur där. Så igår fick jag ett nytt ställe för "vilda" djur. Mitt i Järbo fick jag väja för två hästar, spännande, nja inte riktigt. Dom sprang fram och tillbaka på vägen så vi fick ha lite telefonkedja innan vi fick ta i ägaren. Man bor man på landet så gör man.

Jag väntar nu....Matilda skall ju ha barn. Suck, att man alltid skall vänta. Men jag vet ju att hon inte kan göra så mycket åt det men det är ju så tråkigt den här med väntan. Jag tänker på dig gobit och önskar er all lycka!

Jag har lagt till lite beskrivningar till mina länkar idag få se om nån blir stött eller så men då är det bara att säga till så ordnar jag det.

Emili hade glömt sin jacka i stallet igår! Som tur är man ju en mamma med ansvar så det var bara att klä sig och skjutsa henne dit innan skolan så hon fick hämta den. Tänk va bra jag är:)) Nja, jag muttrade nog lite. Men hon fick sin jacka och jag fick ju en tur till Ockelbo.

Puss och hej!

//S

Januari har gått.

Så har vi då kommit in i februari, tiden går fort. Januari har varit en bra månad, mycket har hänt och faktiskt sånt som är kul. Linus har blivit 12 år. Min lilla gosse har ett år kvar till tonåring! Det har hänt lite annat roligt också men allt går inte at rabbla på bloggen!

Januari slutades med ett besök till sf och en underbar kväll med Avatar! Äntligen har jag haft möjlighet att se denna underbara film. Det är nog en av dom bättre filmer jag sett. Bra skådespelare, fina bilder och vacker handling. och det gör ju inget att det är fantasy - jag gillar ju sånt - eller skall jag säga älskar?

Helgen som gått har varit bra, melodikryss med Anna - Love you!
Träffade Johan och Johanna som jag inte sett på så himla länge, dom är lika kära än och det värmer mitt hjärta! Som jag har förstått det så är det en del som inte gillar att jag umgås med dom så det är ju bra för er då att vi inte träffats på så länge! Men jag gillar dom ändå!

Bokat resa har vi gjort också, till turkiet, blev en solresa nu i sommar sen får vi se hur planeringen ligger om det kanske blir en lite längre resa lite längre fram.
Jag jobbar kväll idag, skönt att ha en ledig fm när man kommer upp och får lite gjort innan jobbet.

Daniel fyller år på onsdag, få se vad jag skall hitta på till honom då. Han har rensat sin "vännerlista" en hel del. Han har faktiskt börjat säga ifrån till en del. Ganska skönt för honom tycker jag. Det är ju lite tråkigt när en del bara hör av sig när bilen är trasig. En del har vi ingen annan relation till mer än att han hjälper dom med bilen, men sen har vi dom som utger sig för att vara vän bara när det gäller bilen och betalningen! Ajabaja sånt håller inte!
Sen kan han behöva lite egen tid, han kan inte vara i garaget varje dag, ibland behöver man bara vara, även han!

Dags att göra lite nytta! Puss på er!

//S


RSS 2.0