1:a helgen i advent.






//S


Middagstips.

Ugnsbakad Rosépepparlax
Ingredienser

2 kg laxfilé

2 msk rosépeppar

1/2 tsk vitpeppar

1 dl socker

1/2 dl salt

10 cm purjolök

Gör så här:

Putsa laxen. Krossa pepparsorterna i mortel. Blanda socker, salt och peppar. Gnid in laxen med detta. Skiva purjolöken fint och lägg på.

Lägg plast på laxen och låt den stå svalt några timmar, tills sockret och saltet löst sig ordentligt.

Sätt ugnen på 175°C. Skär laxfilén på längden och skär bort det mörka i mitten. Lägg bitarna på en smord plåt med skinnet nedåt. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Ta ut laxen och servera genast eller låt svalna. Lika god kall/ljummen som varm. 

Smaklig måltid! 



//S


Gävle.

Hade sovmorgon idag, barnen har studiedag och jag börjar 11:30 idag eftersom jag har en halvdag idag.
Vaknade 06:00 och kunde inte somna om, vände och vred i sängen till halv 7 sen klev jag upp, ingen ide att ligga kvar längre.
Så nu sitter jag här med datorn i knät och ser på tv.

Ska ha seminarie med studenter idag. Sen kommer barnen in till Gävle så vi kan handla lite smått och gott. Emili måste ha ett par vinterskor. Få se om vi kan handla lite julklappar också.

Min odåga till katt har precis haft ner en ljuslykta för mig så den gick i lite fler bitar än två, rackarns katt! det går fort att få adrenalinpåslag när sånt händer, som tur var hade jag lite varm choklad med en gräddklick som lugnade ner kroppen perfekt.

Kanske blir det lite bilder till kvällen om vi hittar något vackert att inhandla ;)

//S


Måndag gör jag ingenting!

Sån dag har jag idag, gör inte så mycket annat än läser lite skolarbeten. Det är bra skrivet det jag läst än så länge. Skall bli roligt att höra hur diskussionen blir imorgon.

Snön ramlar ner idag med, han där uppe verkar dekorera om sitt boende eftersom han slänger ner så mycket just nu. Tack snälla för att jag är ledig idag, det behövde jag. Jag har varit på utvecklingssamtal idag, för en gångs skull riktigt roligt. Att det kan bli sådan skillnad med så lite hjälpmedel. Det har blivit så stor skillnad. Ikväll skall Emili till stallet och Linus till Amelia, det innebär ett par resor till till Ockelbo idag.

Ibland blir man överraskad över människors beteende och nu har jag hittat nått som jag egentligen inte tycker om. Jag trodde inte att det var så men det är ju tur att jag upptäcker det nu och inte för sent. Ibland lär man ta till sig av det andra säger och inte bara vara en stor egoist. jag säger inte att man inte skall tänka på sig själv, men man behöver inte konstant tänka på sig själv.

Jag kan också vara ett ego men jag tror att jag tänker på andra än mig själv också. Om jag bvara är ett stort ego så är det dags att någon berättar det för mig.
Nu skall jag läsa en uppgift till innan jag måste tänka på middag.

//S


Söndag kväll.

Det är söndag kväll, Calle och Lina har åkt hem och Daniel har åkt och hämtat barnen i Ockelbo. Själv har jag precis klivit ur badet, sitter och ser på tv med datorn i knät. Det är jätteroligt att ha besök, vi har ätit gott och druckit en hel del vin och glögg. Blossas saffransglögg var faktiskt jättebra, men inte så bra som ckokladglöggen - det är min favorit!

Imorgon är jag ledig, skall läsa lite studentarbeten bara inför seminariet på tisdag. Skall bli spännande att se vad studenterna tycker om etik.
Det har kommit lite snö i helgen, bara fluffig härlig snö. det är så fint när det snöar. Sitta inne vid en brasa, titta ut på snön och sippa på glögg - det är en riktigt härlig vinterkänsla.

Tänkte jag skulle försöka baka lite saffran nån dag, behöver lite lussekatter till lucia iallafall, skall försöka göra så mycket som möjligt i tid i år så jag slipper stressa sista veckan innan jul. Nu skall jag fixa lite fika innan barnen och Daniel kommer hem. Då blir det kvällsfika och film. Puss på er och ha en bra vecka.

//S


Saffranssemlor med lingongrädde.

Ingredienser

75 g smör

2 dl mjölk

25 g jäst

0.5 g saffran (1 kuvert)

1 dl strösocker

125 g (drygt 1 dl) Kesella lätt

1 ägg

0.5 tsk salt

480 g (8 dl) vetemjöl

eller vetemjöl special

ägg till pensling

 

Fyllning:

200 g mandelmassa

0.75 dl mjölk

 

Lingongrädde:

3.5 dl vispgrädde

1.5 dl lingonsylt

florsocker till pudring


 


Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma den lite. Smula ner jästen i en degbunke, häll över degspadet och rör tills jästen lösts upp. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel och rör ner i degspadet. Tillsätt även kesella, ägg, resten av sockret, salt och mjöl.

Arbeta degen ordentligt, cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt i minst 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta upp degen på bakbordet och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt på varm plats (exempelvis ovanpå spisen) i cirka 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda en plåt i taget i mitten av ugnen på 200 grader tills de blivit gyllenbruna ca 10–12 minuter. Låt svalna.

 

Skär ett litet lock av varje bulle och riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Gröp ur en del av inkråmet i varje bulle och blanda detta med mandelmassan. Tillsätt lite mjölk för att få en tjock smet. Fördela smeten i de urgröpta bullarna.

Vispa grädden, blanda ner lingonsylten och spritsa eller lägg en klick lingongrädde på varje bulle. Stansa ut stjärnformar ur locken med ett pepparkaksmått, lägg stjärnorna på grädden och pudra med florsocker.

 Lycka till

//S


Hoppsan!

Ser att det var ett tag sedan jag uppdaterade min lilla blogg. Det måste innebära att jag har haft en del att göra eller så har jag bara varit lat :)
Det är första advent idag, båda barnen är hemma och Calle och Lina är hä.r Älskling gick precis ner och skulle göra frukost.

Igår var jag på möte mellan 10-15, förstroenderådet i partiet. En spännande dag, många nya kontakter. När jag skulle hem så hade bakhjulen på min bil "frysit" fast så jag kom inte så långt. Ringde mitt hjärta och frågade hur jag skulle göra varpå han sa; Gör inget jag kommer. Oj tänkte jag var det så allvarligt! Så jag väntade vackert på honom. Så kom han då!Min räddare i nöden; ned en slägga, han tog bort navkapslarna på bakhjulen och slog tre kraftiga slag så all is lossnade sen kunde jag åka hem.

Min lärdom av detta; Han tror att jag är så blond och blåst att jag inte hade kunnat lösa detta utan att han skall åka för att göra det. Han hade kunnat säga atyt jag skulle göra som han gjorde så har jag kunnat lösa det utan att han behövt åka ner. Suck - men nu är jag en hjälplös princessa med höga klackar, långa nbaglar och håret ivägen som inte klarar detta uppdgrag så tack min älskade prins för att du kom till min räddning!

//S


KF

Ikväll har jag varit på mitt första kommunfullmäktigemöte. Gick ju rätt smärtfritt, var hemma vid 20:30 tiden. Några som var tvungen att kommentera, en del oönskade inslag i mötet men alla har ju sina platser.

Har jobbat inatt, dunderförkyld, skall jobba imorgon med. Seminarie på KTC samt studentprat i Bollnäs. Skall bli kul att höra argumenten i Bollnäs.

Blir bara ett kort inslag idag, jag är trött, förkyld och skall snart gå och sova. Puss!

//S


Bihålorna anfaller!

Halvligger i soffan och tittar på tv. I andra änden av soffan ligger Emili under täcket och halvsover. Hon är sjuk, jag är också sjuk. Bihålorna gör ont, halsen värker, Jag måste ha en hjärna för det värker från den idag.

Har inte gjort mycket idag, handlat, lagat mat och plockat lite i gästrummet. Jag skall bädda rent där och sen har jag ställt in alla ljusstakar där när vi provade så alla lampor lyste. Så nu är det bara för advent att komma. Imorgon skall jag föärsöka stryka julgardinerna så jag bara kan byta när det är städat i huset till kommande helg.

Nu skall jag dra upp filten och kura ner mig lite. Vi hörs! Ha en trevlig kväll.

//S


Saftigt Saffransbröd

Ingredienser:
50g       Jäst
150g      Smör
5dl        Mjölk
250g      Kesella
2 pkt     Saffran
1½ dl     Socker
½ tsk     Salt
16-18 dl   Vetemjöl
1 dl       Russin
1          Ägg

 

Smula sönder jästen i en degbunke, smält smöret och häll i mjölken – fingervarmt.

Rör ut jästen med lite av deg spadet. Tillsätt kesella, salt, socker, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank. Låt degen jäsa ca 40 minuter.

Ta upp degen och arbeta den smidig. Baka ut till lussekatter eller längder.

Garnera med russin. Jäs ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda,

Större bröd i nedre delen av ugnen i 200 gr ca 20 min. Mindre bröd i mitten av ugnen 225-250 gr ca 5-10 min.

Hoppas det smakar!

//S 

 


Börja julbaket!

Saffranssnittar med choklad.

Ingredienser:

1 st. kuvert saffran (1/2 g) + lite strösocker
1 msk grädde eller mjölk
2.5 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad, ca

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten, ca

 

Gör så här:

Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden.
Rör ihop vetemjöl, socker och saffran.
Blanda i smöret och rör ihop till en smidig deg.Lägg degen i kylskåpet i ett par timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut degen till 2 längder och lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs med mitten på längderna.
Grädda i ugnen i 10–12 minuter.
Låt dem svalna.
Smält chokladen över sjudande vattenbad och spritsa den i fördjupningen.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa ut den på längderna.
Skär längderna i sneda bitar.
Lycka till!

//S


Hemma.

Så var jag då hemma igen. Kalmar var trevligt. 2 dagars föreläsningar om hur vi tar hant om våra sjuksköterskestudenter under deras VFU. En del riktigt intressanta föreläsningar och som vanligt en del mindre bra eller rättare sagt - riktigt tråkiga.
Men en del nya uppslag fick jag som jag gärna skulle vilja genomföra.

Har hunnit prata en hel del med andra huvudhandledare och kliniska adjunkter. Har fått lite annan syn på vad jag som huvudhandledare skall göra och vad den kliniska adjunkten skall göra. Nyttigt för mig men kanske inte för andra.

Skönt att komma hem oxå! Det är trevligt att vara borta men det är då endå skönt att komma hem.
Nu sitter jag och tittar på Harry Potter med Emili. Hon är hemma och är sjuk, ont i halsen och feber, även hon har huvudet fullt av snor precis som jag ;)
Nu åter till filmen!

//S


Kalmar by night!

Så var jag så på plats i Kalmar. Resan hit gick bra och ganska fort eftersom vi flög. Har aldrig flygit så kort som 55 minuter förrut, vi lyfte sen var det dags att landa. Skönt i och för sig men lite väl kort. Vi har gått en liten shoppingrunda men jag handlade inget.

Nu har vi precis kommit tillbaka från middag på Harrys och det blev faktiskt något glas vin fast det bara är tisdag :)
Imorgon är det sovmorgon, Frukost halv 9 och konferensregistrering kl 9:30. Skall bli spännande att se hur programmet är i år. Hoppas det är lite spännande föreläsningar.
Nu skall jag krypa ner under täcket och titta på lite tv innan jag skall sova.

Gonatt på er!

//S


:(



Ja en sån här har jag under armen idag, känns som om mina snorkråkor sitter fast i hjärnan och inte
går att snyta ut.
Jag är inte tokförkyld men dom sitter där bara för att retas.
Däremot har jag feber! 38,9 imorse kl 04:15 och en del patienter skulle dö med den tempen men inte stålSarah inte:) Nädå, upp och väcka barnen och sen dö och däcka framför spisen!
 Men med Alvedon och Ipren så går allt.
Har inte gjort något speciellt idag utan bara slöat, sovit, slöat och sovit en stund.



Imorgon åker jag till Kalmar på VFU konferens, därav min slöa dag, jag måste bli piggare tills dess. Vägrar stanna hemma när kliniken får betala ändå.
Jag skall försöka tvätta lite och sedan packa så allt är klart imorgon. Det skall bli kul att åka bort men samtidigt vet jag att jag kommer att sakna min familj väldigt mycket.
jag har laddat mobilen så jag kan ringa hem när jag saknar för mycket :)

//S

 

 


En Smoothie.

Ingredienser

1 dl turkisk yoghurt
1 dl vispgrädde
1 dl frusna bär
1 dl bubbelvatten

Gör så här:

Ta fram din mixer och häll i ingredienserna!
Mixa på i några sekunder och det är klart.
Hoppas det smakar!



//S




Fantasy.

Jag har en förkärlek till nästan allt som har med fantasy att göra. Jag älskar sagan om ringen, Twilight, Harry potter och älvor. Älvor är så gulligt, snuttigt och står oftast för allt det goda i livet. Fick jag välja skulle jag nog vilja vara älva i mitt nästa liv. Surfade runt på nätet och hittade en del sött.









//S


Fars dag!

Idag är det alla pappors dag så grattis på er och var glad att ni haft chansen att vakna med känslan att vara pappa. Tänk så olika känsla det kan vara, min egen pappa är pappa för 38:de året i rad och min bror han har sin första farsdags upplevelse idag. Grattis Tomas till din första "pappadag". Grattis till min egen pappa också så här 38 år efter den första.

Pappan i vår familj, Daniel, är ute och jagar idag. Vi firar honom när han kommer hem. Det är egentligen bra att han jagar idag, en rätt bra farsdag för honom. Ett fritidsintresse, en naturupplevelse och en helt egen vald aktivitet. det borde egentligen räcka åt honom. Men vi har ju en liten sak åt honom också, och massor av kärlek.



Jag älskar min Daniel, han är det bästa som hänt mig näst efter mina barn. Men vid lite eftertanke så hade jag inte haft dom om jag inte haft Daniel.

Skall snart gå till Anna och få en kopp kaffe sen hem och plocka ihop efter gårdagen. Lite disk blir det ju, en del tvätt och många härliga minnen. Tack för igår tjejer. Men Micke...du måste lära dig vad skräck är. Vi tjejer skall lära dig! Puss.

//S


Gulasch soppa 4-5 personer

3 hg     Älgfärs

2 st.    Gula lökar

2 msk    Margarin

2 msk    Tomatpuré

1 tsk     Paprikapulver

1 l       Buljong

4 st.    Medelstora potatisar

2 st.    Morötter

1 st.     Vitlöksklyfta

Salt och Peppar

 

Hacka löken och fräs den med köttfärsen i en gryta.

Tillsätt buljongen, tomatpuré och paprikapulvret.

Skala och skär potatisar i tärningar.

Skala och riv morötterna grovt.

Lägg potatisen och morötterna i soppan och koka i 15 minuter.

Smaka av soppan med salt och peppar om så önskas.

Smaklig måltid.

//S


Tekakor med havregryn ca 15 st

5 dl      Havregryn – läggs i blöt över natten i mjölken

1l        Mjölk

300 gr Smält margarin

1 dl      Socker

2 pkt    Jäst

1 tsk     Hjorthornssalt

2 kg     Vetemjöl 

Smält margarinet, 37 gr, Smula jästen i bunken och tillsätt margarinet.

Blanda i resten av ingredienserna.

Låt degen jäsa ca 30 minuter.

Baka ut degen, nagga brödet och låt det jäsa ca 30 minuter.

Grädda i 175 gr tills kakorna får en gyllenbrun färg.

Lycka till!



//S


Rågsiktskakor ca 8 st

50 g jäst   

5 dl mjölk

100 g smör

1dl sirap

2 msk stött fänkål alt brödkrydda

3dl vetemjöl special

ca 9dl rågsikt

 

Smält smöret. Häll ner mjölken och låt degvätskan svalna till fingervarmt (37 grader).

Häll degvätskan över jästen. Blanda i kryddorna och resten av ingredienserna och arbeta degen smidig.

Jäs i 40 min.

Arbeta degen väl och dela den i 8 lika stora delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 1cm tjock. Nagga kakorna med en gaffel och låt jäsa i 30-40 min. Sätt samtidigt ugnen på något över 200 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca 13 min.

Tag ut kakorna och pensla med varmt vatten för att få en fin och blank yta. Låt svalna under duk.

Lycka till!




//S 


Nästan klart!

Då var jag nästan klar med förberedelserna för imorgon. Hoppas det blir en trevlig eftermiddag, men det brukar ju bli det när vi träffas. Har två små detaljer kvar men det hinner jag imon bitti.

Det är kryss hos Anna först imorgon, kaffe och skratt.
Emili är hos Amanda inatt sen skall hon och Daniel på öppet hus på bessemergymnasiet imorgon. Det börjar ju bli dags för gymnasieval föe henne. Spännande. Tänk att barnen växer.
Linus har varit hem till flickvännen idag så Daniel fick hämta honom.

Nu har vi ätit - wokad lövbiff med nudlar, jättegott. Till det en flaska MASI - rött vin- mycket gott.
Nu är det idol sen blir det god natt.
Vi ses imorgon <3

//S


Fredag.

Veckan är slut och fredagen har kommit. Jag har varit ledig idag och slöat lite på morgonen. Var hem till Johanna en sväng och blev sittande och titta på tre kronor. Det är bra för att vara en svensk serie. Åkte iallafall och handlade, svinhalt på vägen till Ockelbo och snömodd på vägen hem, Alltid spännande.

Håller på att packa iordning lite saker till imorgon, det är stor bakdag då. Skall göra en soppa till lunch sen skall det bakas hela eftermiddagen, kanske kommer en bild imorgon kväll.

Skriver inget mer nu eftersom jag måste göra iordning lite :)
Ha en trevlig fredag kväll.

//S


Julkänsla.

Nu är det vitt på backen och minusgraderna haglar, -14 grader nu ikväll och det är kallt!
Ändå är det mysigt med snö, julkänslan kommer snabbt.

   

Igår jobbade jag kväll, en riktigt vidrig kväll på 111A. Stressigt, rörigt, patienter överallt och stressad personal. det är inte ofta det är sånt kaos hos oss.
Idag blev det en förmiddag, inte fullt så kaotiskt som igår men för den delen inte lugn.
Pat som skall till operation, melena, hematemes och tempar över 39 grader på patienter som skall gå hem. Ja allt kan hända och det har det gjort.
Värst av allt är inkompetent personal, en del borde inte få jobba i vården! Och inte på sjukhus med så mycket ansvar. Att det skall vara så svårt att vara ödmjuk och trevlig.
Nåväl, nog om det!

När jag kom hem tog jag en fika med Anna, lagade mat, städade och har precis strykigt färdigt. Nu sitter jag vid tv:n en stund innan jag däckar i säng.

Puss och hej!

//S


Russel Crowe

Nu skall jag titta på en snygging, Russel Crowe i Robin Hood filmen.
Han är så läcker.
Titta och njut!



//S


Istället för kvällsmacka?

Något gott till kvällsfika om middagen uteblivit efter en rejäl lunch.



Kycklingwraps
(2 stycken)

2 tortillabröd
Blandad sallad
2 små stekta kycklingfiléer eller ½ grillad kyckling
2 dl creme fraiche
½ dl lättmajonnäs
2 msk bostongurka
1  schalottenlök
2 tsk senap
2-3 tsk curry
2 tsk flytande honung
Grovmalen svartpeppar
Salt

Gör såhär:
Strimla kycklingen fint.
Skala och hacka löken fint.
Blanda kycklingen  och löken med majonnäs, creme fraiche, bostongurka, senap och honung.
Smaka av med curry. Passa så det inte bli för starkt.
Dra några varv med svartpepparkvarnen och salta ev lite grann.
Lägg upp tortilla bröden.
Lägg ut blandad sallad först och toppa sedan med kycklingröran.
Rulla ihop och vira in i folie.

Supergott och enkelt att göra!
Kycklingröran fungerar dessutom utmärkt att använda till en baguette eller bakad potatis!

Hoppas det smakar!

//S


Snö!

Nu har första snön kommit, ett tunnt fint snötäcke pryder gräsmattan. Lite härligt är det men samtidigt lite jobbigt. Snö innebär skottning, pulsande på morgonen, snödränkt bil och halka på vägen. Det mysiga är den härliga känslan av mjukhet, ljuset som snön avger och snöänglar.

Har ätit lunch med älsklingen idag, blev chinamat, jättegott och trevligt med en lunch ihop. Kikade förbi vid staffans bil en sväng och hälsade på hans lilla vovve. Skitsöt voffs. Åkte till Anna och drack kaffe och hjälpte henne med en uppgift så nu är jag totalt utlämnad till Anna. Min yttersta svaghet finns hos Anna. Men det kvittar egentligen för jag vet att hon inte säger nått.
Hoppas bara att hon får andvändning för det.

Ikväll sitter jag vid tv:n med datorn i knät och jobbar lite, orkar inte så mycket annat idag.
Ska ta ett hett bad och sen titta på tv hela kvällen, kanske hinner jag med en kopp te i morgonrock innan jag slumrar in.
Puss!

//S


Höst is.







//S


-12

I morse när jag tittade på termometern stod det -12 grader på den. Herre jösses vad det kändes kallt! Bilrutorna var totalt kristalliserade så det vara bara att skrapa.
Skulle vfara på HIG kl 08:00 för kursintroduktion i kurs 14. Var rätt länge sedan jag var på kursintroduktion men det var kul. En del ansikten kände jag ingen eftersom jag haft en del av dessa studenter när dom var på kirurgkliniken i kurs 4, och nu är dom snart färdig.

Efter HIG var det bara att åka hem till matlagning och sedan vidare till stallet med Emili, handlade medan hon var där. Hann titta på henne en stund också. Nu har jag kommit hem och sitter vid tv:n. Tittar på Biggest Looser, jag skulle vilja vara med där, tänk att kunna gå ner så mycket på så kort tid. Att få lära mig alla fel jag gör och att se vad som är rätt. men nån dag skall jag nog lyckas själv.

Imorgon skall jag in en snabbis till jobbet och sen till Perslunda med Emili. På kvällen har jag lite egen aktivitet som jag skall pyssla med, för min skull och inte för någon annan.

Nu en dusch sen tv tills jag skall krypa ner under täcket. Skall tänka på dig så somnar jag gott.

//S


Sova

Söndag kväll och snart dags för ännu en arbetsvecka.  Idag har jag städat huset, dammat, skurat badrum, torkat golv. Dammsugit har Danne gjort. Danne har satt upp en ny gran på framsidan också och en tallruskeställning till fågelnötterna. Emili har satt upp fröautomaten i eken till fåglarna också, Linus har eldat gamalt skrot från hans rum så idag har vi varit duktigt. Nu är det fint i huset och det känns som om vi är lite mer i fas nu.

Imorgon är det dags för en dag på HIG. Nya studenter kommer till kliniken och imorgon är det kursintroduktion.
Jag har inte ansvarat för kurs 14 tidigare så det skall bli lite intressant. Har precis klivit ur badet och sitter nu och dricker en kopp te. Snart kallar sängen eftersom klockan ringer tidigt. Puss på er och ha en bra vecka!

//S


Curling.

Igår var vi till Gävle och spelade curling med Anetorns bil. Bambi på hal is är ju en snäll syn av det som pågick på den isen. Men det artade sig riktigt bra och på slutet var jag som en isdrottning. Roligt var det men svårt, undrar hur lag Anette Norberg kan få det att se så lätt ut?



Efteråt var vi och titt på nya firman i Gävle, större än jag trodde faktiskt.
Mat blev det också, som förrätt sushi och det var ju så gott. Det skulle jag kunna tänka mig att äta
betydligt oftare än jag gör.
Kom hem kl 23:30, jag var pigg och nykter eftersom jag körde, Daniel var lite trött men inte särkilt
påverkad av alkohol.



//S


Sluta Blogga!

Städdag på Rävåsvägen 3 innebär hög musik och storstädning. Pluggade i Spotify i stereon och började städa.
Och vad blir det för musik efter en stund! Ojojoj mina barn har haft datorn igen!
Den här klingade i mina högtalare!



Ja jag säger då det! Inte min musiksmak kanske!

//S


Lediga lördag!

Nyss varit till Anna och kryssat, löste nästan hela, en fråga vi inte kunde och det är så irriterande. Igår var det en lugn hemmakväll, Linus har sovit hos Carl och Emili har Robin här. Linus rum är nu nästan klart, bara lite smådetaljer kvar. Nytt skrivbord blev det i sista stunden eftersom han svar mer än dåligt.

Idag skall jag och Daniel iväg och Curla, hur lätt ät det då. Det var 100 år sedan jag gjorde det. Ska bli riktigt trevligt. Imorgon blir det storröja huset. Det blir rätt rörigt när man rustar lite. Massor av saker plockas bort för att inte andvändas mer och en del nya saker ställs fram.

Nu sitter det 4 tonåringar runt mig och skarttar och skämtar jordens sämsta skämt. Linus vill ha en "liten" peng och Emili vill sova hos en kompis inatt men det blev inget av med någondera av önskningarna.
Tack för mig...Heej!

//S

Ledig.

Idag har jag varit ledig. Har varit till pappa en sväng, Träffat Johanna, skjutsat Emili till stallet. Jag har varit till Sandviken och handlat och det gick ju bra. Handlarlappen låg kvar hemma och jag gick bara och tänkte på annat så jag inte riktigt kunde handla. Hur kommer det sig. Att man tänker på så mycket att man glömmer att handla. I och för sig så tänkte jag bara på en sak och det har tydligen större inverkan på mig än vad jag har fattat. Måste göra något åt det!

Har nyss kommit hem från ett möte, soc dem har haft nomineringsmöte så nu är jag nominerad till kommunstyrelsen och utbildnings och kulturnämden -UKN- i kommunen.
Vi får väl se var jag hamnar när besluten tas.
Jag vill ju gärna sitta i UKN eftersom jag brinner för våra barn i skolor och omsorg. Jag har kämpat en hel del för att byskolorna skall få vara kvar och vill även i fortsättningen att byarna skall få ha sina skolor kvar och att dom skall få utrymme att utvecklas.

Nu är det dags för tapeter i Linus rum så puss och hej!

//S


Nära naturen!



//S   


Jaktprov.

Igår ringde Daniel till ansvarig för jaktprov i Gävle-Dala för att kolla hur vi gör för att få ett jaktprov på Esther. Och vilket bemötande. För det första kunde man inte jaga rådjur med en Beagle, hennes stamlinje var inte bra eftersom den inte är från Gävle-dala beagleklubb. Det skulle nog bli svårt att få någon som ville vara domare till en rådjursjagande beagle.
Jag blir så elak när folk inte kan vara neutral i sin proffesion. Han skall vara öppen och hjälpa mig som inte vet hur jag skall gå till väga inte gräva ner mig i ett hål och stampa på jorden innan han går.
Jag ringde upp ordförande i klubben som beklagade hans respons på våra frågor men skyllde på att han haft en stroke - Hallå - då skall han väl inte sitta där han sitter. Kan han inte sköta sina åtaganden så skall han bort!
Lägger in bilder på min vackra bebis!





//S


Höstpromenad.

Vackert från Jädraås!
Emili fotade lite när vi gick promenad idag, här är några av bilderna.











//S


Höstlov

Nu har barnen lov, det betyder sovmorgon varje dag, sena kvällar, massor av kompisar. Och det gör mig inte så mycket eftersom jag jobbar två nätter och sen är jag ledig. :) Så skönt!
Och när vaknar jag då, en dag som denna när jag får sova så länge jag vill?? Jo kl 07:10, hallå, vad är det för fel? Varför sover jag inte?? Suck!

Anna har varit hit och ätit frukost så vi har hunnit prata bort en stund. Har precis väckt Emili så hon hinner få lite frulle innan jag dukar av. Blir nog en långpromenad med Esther idag sen slöa lite inför nattjobb.

//S


RSS 2.0