Jordärtskockssoppa
Det här skall jag prova till lunch i helgen, tror det är jättegott.

250 g jordärtskockor
250 g potatis
250 g potatis
2 st. bananschalottenlök
1 st. vitlöksklyfta
1 st. vitlöksklyfta
6 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 - 3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 - 3 kvistar timjan
2 - 3 dl grädde
1 dl vitt vin
2 - 3 kvistar timjan
Salt och peppar
Till servering
Knaperstekt bacon
Ett gott bröd
Skala och skär jordärtskockor och potatis i skivor. Finhacka schalottenlökarna och vitlöken.
Hetta upp en stor kastrull med smör och fräs löken mjuk. Tillsätt potatis, jordärtskockor, timjan och slå på vitt vin och buljong.
Koka upp och koka sedan på svag värme under lock tills potatis och jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan helt slät med en stavmixer.
Tillsätt grädden och låt koka upp på nytt. Smaka av med salt och vitpeppar och mixa den eventuellt skummig. Toppa med baconet vid servering.
Lycka till!
//S
Kommentarer
Trackback