Kvällsmöte!

Debatten går rätt het i våra byar i kommunen. Tjänstemännen i kommunen har lagt ett förslag som innebär att alla byskolor i kommunen skall läggas ner fån höstterminen 2010. Förslaget, eller beslutsunderlaget som framlagts är kort, och ganska luddigt. Det finns inge riktiga lösningar i underlaget. Som bybo men även som mamma till barn på skolan tycker jag att det är mycket dåligt. För att kunna genomföra dessa ändringar som kommunen vill så borde deras första prioritet vara att se till att vi som bor i byarna är delaktiga i det underlag som skall ligga till grund för ett kommande beslut.

Skolan är en av de saker vi i byarna lever vårt liv runt. Barnen är den centrala punkten i våra liv och det är dom vi bygger upp vårt liv efter. Om det är något vi inte vill pruta på så är det vara barns välmående. Jag har i dagsläget lite svårt att se hur deras välmående skall kunna tillgodoses när de skall åka buss fram och tillbaka från 6-års ålder. Hur de skall kunna gagna barnen att gå i skolan i Ockelbo med kompisar när faktum kvarstår att vi bor i byarna och en kompis i Ockelbo bara kan träffas under skoltid. Visst kan vi föräldrar skjutsa våra barn fram och tillbaka mellan kompisar i byn och centralorten, men då skall man ju åka varje dag, när ska de hinna läsa läxor, träffa familjen? När skall vi som föräldrar hinna stötta våra barn när vi kanske sitter i bilen halva tiden då vi träffas?

Det finns hur många argument  som helst för att det här är en dålig ide så jag undrar var man skall börja. Vad kommer att hända med tryggheten, närheten, den sociala biten där man som förälder kan vara delaktig i skolans aktiviteter.
Vad kommer att hända med vår otroligt vackra skola och dess omgivning, skall den stå här och förfalla och fortfarande kosta kommunen 70% av vad den kostar idag. Skall vi stå och se på när gräset växer över staketet, målarfärgen flagnar på väggarna och gården förblir oskottad på vintern. Nä vi tänker inte ge oss utan kamp, och nu är det upp till kommunen att visa att de bryr sig i vad vi tycker. Tänk över det här och glöm inte bort oss som bor i byarna. För den dagen ni förstår att ni ignorerat våra tankar och känslor kommer vi att vara borta från kommunen och inte vilja återvända.

Om vi måste fytta våra barn så finns det en risk att vi söker oss till andra kommuner och överger Ockelbo som ni nu verkar överge oss. Vad händer då med den här underbara kommunen??

Ockelbo - smultronstället i Gästrikland?? nja känns inte riktigt så idag!

//S

Kommentarer
Postat av: Mamman

Så underbart skrivet av dig Sarah. Du skriver så att alla ska kunna förstå o gör det också. Och allt det du skriver är SANT... Vem har sakt att vi tänker flytta våra barn till ockelbo..nej tack,det finns andra vägar att gå.Och som jag uppfattar föräldrarna till barnen i skolan så finns inte Ockelbo med på kartan. Så nu får nog OBO ta och tänka till lite. Tack igen för en bra skrift för kvällen.

2009-08-27 @ 22:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0