Börja julbaket!

Saffranssnittar med choklad.

Ingredienser:

1 st. kuvert saffran (1/2 g) + lite strösocker
1 msk grädde eller mjölk
2.5 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad, ca

Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk vatten, ca

 

Gör så här:

Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda med grädden.
Rör ihop vetemjöl, socker och saffran.
Blanda i smöret och rör ihop till en smidig deg.Lägg degen i kylskåpet i ett par timmar.

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut degen till 2 längder och lägg ut på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
Gör en fördjupning längs med mitten på längderna.
Grädda i ugnen i 10–12 minuter.
Låt dem svalna.
Smält chokladen över sjudande vattenbad och spritsa den i fördjupningen.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och spritsa ut den på längderna.
Skär längderna i sneda bitar.
Lycka till!

//S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0