Saftigt Saffransbröd

Ingredienser:
50g       Jäst
150g      Smör
5dl        Mjölk
250g      Kesella
2 pkt     Saffran
1½ dl     Socker
½ tsk     Salt
16-18 dl   Vetemjöl
1 dl       Russin
1          Ägg

 

Smula sönder jästen i en degbunke, smält smöret och häll i mjölken – fingervarmt.

Rör ut jästen med lite av deg spadet. Tillsätt kesella, salt, socker, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank. Låt degen jäsa ca 40 minuter.

Ta upp degen och arbeta den smidig. Baka ut till lussekatter eller längder.

Garnera med russin. Jäs ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda,

Större bröd i nedre delen av ugnen i 200 gr ca 20 min. Mindre bröd i mitten av ugnen 225-250 gr ca 5-10 min.

Hoppas det smakar!

//S 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0