Saftigt Saffransbröd
Ingredienser:
50g Jäst
150g Smör
5dl Mjölk
250g Kesella
2 pkt Saffran
1½ dl Socker
½ tsk Salt
16-18 dl Vetemjöl
1 dl Russin
1 Ägg
Smula sönder jästen i en degbunke, smält smöret och häll i mjölken – fingervarmt.
Rör ut jästen med lite av deg spadet. Tillsätt kesella, salt, socker, saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank. Låt degen jäsa ca 40 minuter.
Ta upp degen och arbeta den smidig. Baka ut till lussekatter eller längder.
Garnera med russin. Jäs ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda,
Större bröd i nedre delen av ugnen i 200 gr ca 20 min. Mindre bröd i mitten av ugnen 225-250 gr ca 5-10 min.
Hoppas det smakar!
//S
Kommentarer
Trackback